Noroff-professor påpeker sikkerhetsproblemer. Smart TV-er har vist seg å være sårbare, noe som kan utnyttes i fremtiden.

 

Smart TV-er har vist seg å være sårbare, noe som kan utnyttes i fremtiden.Prof. Iain Sutherland

Professor Iain Sutherlands publikasjon “Forensic analysis of Smart TV: A Current Issue and Call to Arms,” har blitt godkjent som en special edition i The Journal of Digital Investigation.

Publikasjonen utforsker problemstillingen rundt antall nye underholdningssystemer som har dukket opp på markedet de siste årene. Disse enhetene har innebygde databehandlingsmuligheter, noe som har resultert i navnet; Smart-TV.

Smart TV-en har nå muligheten til å koble til nettverk, surfe på nettet, kjøpe applikasjoner og spille spill. Men hva betyr dette for din personlige sikkerhet?

Mens tidligere versjoner av Smart-TV var basert på proprietære operativsystemer, er imidlertid nyere versjoner fra 2012 basert på eksisterende operativsystemer som Linux og Android, og kan arve sikkerhetsproblemer derfra.

Professor Sutherland stiller spørsmålet om hva slags utfordringer og muligheter de presenterer for digitale etterforskere. Er disse nye plattformene bare nye varianter av eksisterende enheter? Hvilke data har de lagret og hvor lett er det å få tilgang til disse dataene?

Bekymringene presentert på NISC-konferansen

Professor Sutherland besøkte Glasgow i på NISC-konferansen (National Information Security Conference). Professoren ble invitert tilbake som gjesteforeleser, hvor han snakket om risikoen ved smarte enheter.

I presentasjonen tittelert “Too Smart for our own good?” diskuterer Sutherland problemet med å tilegne smarte egenskaper til et stort antall enheter, for å bedre kommunikasjon og underholdning, og han utforsker noen av risikoene ved å koble flere av disse enhetene til hjemmenettverk og bedriftsnettverk.

Han antyder at smarte enheter er en potensiell sikkerhetsrisiko, og at vi må tilpasse eller utvikle verktøy og standarder for å sikre og undersøke disse systemene.

Relaterte studier: Digital etterforskning

Top