Vebjørn Skaseth Ørpen (22) og Kristin Møgster (24) vant for henholdsvis Best Cinematographer og Best Costume, Make Up and Styling på AFDA Cape Town Awards.

Det årlige AFDA Cape Town Awards ble holdt torsdag 1. desember. Vebjørn stakk av med prisen for Best Cinematographer og Kristin vant for Best Costume, Make Up and Styling. Begge prisene var for filmen "Darling, You're Mine".

Vebjørn og Kristin dro til Cape Town i januar for å ta sin bachelor i utlandet ved å fullføre tredjeråret på Bachelor of Arts in Motion Picture Medium på AFDA Film School. Begge er ferdig med bachelorutdanningen sin nå før jul.

Vebjørn studerte filmproduksjon på Noroff i Oslo, og Kristin i Bergen.

Det føles bra å få utmerkelse på noe man har jobbet så hardt for å få til.Kristin Møgster

– Hvordan føles det å vinne denne prisen?

– Det var veldig morsomt og overraskende, sier Vebjørn.

– Det føles bra, mye hardt arbeid var lagt ned i hele prosessen fra start til slutt, og det å bli nominert var stas i seg selv, men å vinne var selvfølgelig veldig gøy. Det føles bra å få utmerkelse på noe man har jobbet så hardt for å få til, sier Kristin.

Prisvinner: Kristin vant prisen Best Costume, Make Up and Styling. Foto: Privat.

– Overaskende å vinne

– Ble du overrasket?

– Vi var tre verdige nominerte som alle hadde jobbet ambisiøst med filmene våre, og jeg gikk ikke på prisutdelingen med forventninger eller intensjoner om å vinne, så ja jeg ble litt overrasket, sier hun.

– Jeg ble også veldig overrasket. De to andre nominerte hadde også gjort en veldig god jobb, sier Vebjørn.

AFDA har et samarbeid med Noroff, og Cape Town virket som en veldig interessant og fin byVebjørn Skaseth Ørpen

– Dere vant for filmen «Darling, you’re mine». Hva handler den om?

– Filmen er satt i 1950-tallet og følger den spirende skuespillerinnen Marleen Milligan i det henne prøver å oppfylle drømmen om å bli en skuespiller i Hollywood. Filmen tar for seg problemer som voldtekt og diskriminering, sier de.

– Hvorfor ville dere reise til AFDA?

– AFDA har et samarbeid med Noroff, og Cape Town virket som en veldig interessant og fin by, sier Vebjørn.

– Jeg følte meg ikke helt ferdig med studiet, og så syntes jeg at det å studere ved AFDA var en mulighet som var for god til å takke nei til. I tillegg er jeg ganske glad i å reise, og Sør Afrika var et land jeg aldri hadde opplevd før, sier Kristin.

Crew: Crewet på studentfilmen "Darling You're Mine".

– Befriende å studere film i slike omgivelser

AFDA har i løpet av få år blitt en av verdens mest anerkjente filmskoler. Hvert år fullfører omtrent 12-15 norske studenter deres tredje år ved AFDA Cape Town. I 2006 vant en av skolens produksjoner Oscar i kategorien beste studentfilm. I 2014 ble nok en studentfilm nominert til Oscar.

– Hvordan er studielivet i Cape Town?

– Det å være student i Cape Town er helt fantastisk. Det er mennesker fra hele verden med alle slags bakgrunnshistorier, noe som gjør at man får et ganske åpent sinn. Byen har utrolig mye å by på. Det er en svært kunstnerisk by, så det å studere film i slike omgivelser er befriende. Men det er mye arbeid med studiet, så det er viktig å ikke bli for fristet til alt byen har å by på, sier Kristin.

Det er en svært kunstnerisk by, så det å studere film i slike omgivelser er befriende.Kristin Møgster

– Vil dere anbefale andre å reise til ADFA og Cape Town?

– Jeg vil absolutt anbefale andre å reise til både AFDA og Cape Town. Man lærer utrolig mye, ikke minst om seg selv, sier hun.

– Hvis man vil fullføre en bachelor etter to år på Noroff vil jeg anbefale AFDA. Men ett år i Cape Town er nok for meg, sier Vebjørn, som er klar for å reise tilbake for å feire jul i Norge.

Under innspilling: Vebjørn vant pris for Best Cinematographer.

– En lang prosess å bli filmskaper

– Hva savner dere mest med Noroff?

– Jeg savner met praktiske arbeidet og muligheten til å få prøvd ut nye ting innen film, sier han.

– Jeg savner også det praktiske. Man lager flere filmer, og det er fint å ha fri tilgang på å leie utstyr når man vil, sier hun.

– Har dere noen råd til unge som ønsker å inn i filmbransjen?

– Det er viktig å samarbeid godt med resten av crewet, hele veien fra preproduksjon til postproduksjon, sier Vebjørn.

– Vær klar over at det er en lang prosess å bli filmskaper, så tålmodighet og is i magen er noe man trenger, sier Kristin og legger til:

– Alltid gi 110 prosent, og vær alltid åpen for andres innspill og ideer. Som Bjørn Bøthun alltid sa til oss på Noroff: "Man blir aldri utlært".

Vi ønsker Vebjørn og Kristin lykke til med siste semester i Cape Town!

Se trailer for filmen Darling, You're Mine.


Filmstudier på Noroff

Åpent for søknader

Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top