Mie Louise Christensen Repål studerte to år med Filmproduksjon ved Noroff Oslo.

 

Hun valgte å fordype seg som produsent ved andre studieår og dannet seg en solid gruppe med sine medstudenter som hun i dag har tett kontakt med ute i bransjen.

Tverrfaglig samarbeid

Telefonen ringer i ett og Mie rekker knapt å avslutte en samtale før neste er i gang. ”Det er utrolig morsomt å jobbe med det man har lært på skolen og i studietiden på Noroff. Filmproduksjon er et praktisk studium hvor vi får rom til å gjøre de største feilene, og ta lærdom av de, før man står ute i den virkelige verden.”

Noroff studentforening (NSF) arrangerer hvert år Fadderuken NorON hvor alle nye studenter får en pangstart på sitt framtidige tverrfaglige samarbeid. Allerede første uke som student på Noroff knyttet Mie flere bånd med andre studenter både innenfor Film, Design, Lyd- og musikkproduksjon og 3D.

Våren 2012 dro hun sammen med flere medstudenter til Cape Town og AFDA University. Her skulle hun ta en Bachelor of Arts Motion Picture Medium med en spesialisering som produsent. Dette er en unik sjanse som Noroffstudenter får til å søke seg inn på en prestisjetung filmskole som ofte får vist filmene sine på ulike internasjonale festivaler. Mie tok utfordringen, som bachelorstudent i Sør-Afrika, på strak arm. Hun jobbet til alle døgnets tider, tilpasset seg en annen kultur og passet godt på at den norske kulturen ble representert. ”Dette er et land hvor vi som nordmenn kan få oss en overraskelse. Vi er så heldige å få støtte fra Lånekassen for å drive med noe vi brenner for, men dette er ikke en selvfølge for andre nasjoner. Så vi måtte være kreative i våre valg for å få oppmerksomhet og for at produksjonene skulle få økonomisk støtte. Vi fikk låne et vaffeljern og solgte norske vafler. Vi dannet Facebookgrupper for bacheloroppgaven vår og ba familie og venner hjemme om å støtte oss. Dette var av ren nødvendighet og det gav oss mye tilbake – ikke minst i form av engasjement”.

Produsent/designer/promotør/merkevarebygger. Kjært barn – mange navn.

Blant så mange dyktige studenter lærte hun at markedsføring og branding var alfa omega og at hun som produsent måtte ta på seg mange hatter. ”Det er ikke alt som står skrevet i kriteriene i en oppgave, og det er opp til en selv hvor mye man vil oppnå. Vi gikk for gull og kjørte hardt på med markedsføring. I forkant av premieren til Felix Domesticus hang vi opp plakater og delte ut flyers over hele campus med ´Missing cat` for at folk skulle legge merke til oss. Det lyktes vi med!” Den ble vist på AFDA Filmfestival i Cape Town, AFDA Online festival, og derifra ble Felix Domesticus plukket ut til CinemAfrica Filmfestival i Stockholm. Merk! To av filmene som ble plukket ut til CinemAfrica er med team fra Noroff; Felix Domesticus og Making Angels.

Tilbake i Norge

Tiden ved AFDA fløy og før de visste ordet av det satt de i et fly tilbake til Norge med bachelorpapirene i kofferten. ”Straks jeg var på norsk jord ble jeg kontaktet av relasjoner som jeg knyttet som student ved Noroff.” Hun hadde et tett samarbeid med Pang Produksjoner i forbindelse med kortfilmen Oliver og Agnes, som ble plukket ut til hovedprogrammet ved kortfilmfestivalen i Grimstad 2012. I dag jobber Mie for Pang Produksjoner og har vært med på produksjoner som salaby.no - en digital læringsportal for førskolebarn til 7. Klassetrinn. Og kortfilmen Pyse– en skrekkfilm for barn -som hadde Norgespremiere i april 2013.

Hverdagen

Hverdagen går med til å utvikle nye og spennende prosjekter. Å jobbe i filmbransjen er som regel prosjektbasert, og det kan til tider være stor pågang med mange oppdrag på samme tid. Akkurat nå jobber Mie med utvikling av flere tv-konsepter og kortfilmer, samtidig som de fortløpende lager undervisningsvideoer for Gyldendal. Mie er ikke i tvil om at dette er riktig: "Det er kjempegøy å få lov til å være med på å forme nye og kommende prosjekter."

"Da jeg kom tilbake til Norge ble jeg slengt rett ut i rollen som produksjonsleder på kortfilmen «Pyse». Crewet var allerede et sammensveiset team og godt i gang med pre-produksjon. Det var både spennende, gøy og rart. Jeg skulle plutselig skulle komme inn å være «sjef» for så mange dyktige fagfolk, som har langt flere år i bransjen enn meg. Da er det viktig å legge "ferskingen" til sides og hente frem alt det man har lært fra skolen. Man er nødt til å ha troen på at man nå, med en bachelor i baklommen kan fly solo. Det var utrolig spennende og gøy å oppleve at alt jeg har lært fra Noroff og AFDA kom til nytte. Jeg kan knapt vente på muligheten til å være med helt fra begynnelsen neste gang vi skal lage en kortfilm."

Tips til andre filmentusiaster

Det er hektiske dager, og det er rolige dager, men det er aldri kjedelige dager!
Jeg ville jobbe i en kreativ bransje, og da spesielt med film. Jeg føler at jeg nå er på god vei til å klare dette. Målet er jo selvfølgelig å få lov til å være med på utviklingen av en spillefilm i fremtiden!

Image

Image

Image

Image

     
Top