– Det har vært et helt utrolig år, sier Sondre Fristad. Kortfilmen Alex har vært på LGBT-sjangerfestivaler i India, USA, Norge, Serbia - og Russland. Se filmen her!

Det har vært et innholdsrikt år for Sondre Fristad etter han ble uteksaminert fra filmproduksjon i Oslo.

Først kom kortfilmen Alex inn på LGBT-festivaler i India og Los Angeles, etterfulgt av seks måneders internship i LA. Deretter ble Alex akseptert til ytterligere tre festivaler i USA, Oslo Fusion hjemme i Norge, og Merlinka-festivalen i Serbia.

Nå har den også bli akseptert til de eneste to LGBT-sjangerfestivalene i Russland.

Det er alltid gøy å provosere når man lager film.Sondre Fristad

– Det har vært et helt utrolig år, sier Sondre.

– Gøy å provosere

– Hvordan er det å vise filmen i Russland?

– Det er alltid gøy å provosere når man lager film, så det å komme inn i Russland, hvor det er mye fordommer, gjør at jeg ønsker å lage enda mer provoserende filmer. I tillegg viser det at man treffer i hele verden og ikke bare på et sted, sier Sondre.

– Hvordan føles det å få filmen din med på hele ti festivaler?

– Siden dette er den første filmen jeg har sendt ut i verden, så er det nesten ubeskrivelig, sier Sondre, som mener det er både innholdet og timingen som har gjort at filmen har slått an.

I tillegg til sitt internship har Sondre rukket å delta på en rekke produksjoner. Han har laget webserien Sondre og Serena som kjører fra Los Angeles til New York, han har regissert en rekke musikkvidoer, og vært produksjonsdesigner på Sandra Lyng Haugens nye video Night After Night og Sonny Alvens Our Youth.

Det mest spennende har vært alle menneskene jeg har møtt.Sondre Fristad

– Det mest spennende har vært alle menneskene jeg har møtt. Det morsomste var å filme tre musikkvideoer med et Noroff-crew i Malibu, Hollywood, Venice Beach og midt i ørkenen med drone.

Intervju: Brede og Sondre Fristad intervjues av MovieMaker Magazine i Los Angeles.

Ga lønn til Harry Potter

– Hvordan har du hatt det på internship i Los Angeles?

– Det var helt utrolig. Jeg har lært sykt mye om meg selv, og jeg kunne ikke vært mer fornøyd med oppholdet. Likevel har jeg møtt mange arrogante filmprodusenter som alle mener de lager "det nye store". 

Det er et stort marked utenfor Norge.Sondre Fristad

– Kan du fortelle litt om Swiss Army Man, og hvordan du var involvert der?

– Swiss Army Man er en veldig spesiell film, og regissøren vant beste regi på Sundance i år. Jeg jobbet med å utbetale lønninger til skuespillerne som var med, deriblant Daniel Radcliffe.

– Hvilke planer har du nå fremover?

– Fremover er blir det viktig å bygge et navn som filmskaper, og kanskje reise til Australia eller tilbake til USA. Det viktigste er å få fire nye kortfilmer inn på festivaler, samtidig som jeg produserer en rekke nye musikkvideoer. 

– Har du noen råd til unge filmskapere?

– Jeg håper unge filmskapere er uredde for å ut verden, og tør å skrive på engelsk. Det er et stort marked utenfor Norge. Skriv manus, snakk med folk, film mye, dra på festivaler, og lær av andre regissører.

Her ser du hele kortfilmen Alex

Mer om studiet

Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

En praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top