Faglærer Robert Egron Erstad sier studenter på filmproduksjon kan vente seg et realt løft fra august 2016.

Robert Egron Erstad jobber som filmfotograf og B-fotograf i filmbransjen, i tillegg til å være faglærer på filmproduksjon ved Noroff i Oslo. Han har jobbet på filmer som Børning, Beatles, Operasjon Arktis og den kommende filmen Birkebeinerne.

Han gleder seg veldig til å begynne undervisningen i nye lokaler i Mølleparken.

200 kvadratmeter studio

– Hva kan filmstudentene vente seg på ny campus i Oslo?

En av de viktigste grunnene jeg føler at Noroff sin filmlinje er god, er måten vi legger opp til en bransjerettet utdanning.Robert Egron Erstad, faglærer

– Vi har lenge hatt behov for større plass. Nå som vi endelig kommer oss til nye lokaler i Mølleparken, så vi vil gjøre store oppgraderinger på filmstudiet, sier han.

Studentene vil ha tilgang til å bygge og filme i et filmstudio på over 200 kvadratmeter med fire meter i høyden, og det kommer til å settes inn tregulv slik at man fritt kan bygge og male på gulvet. Veggene vil bli lydisolert.

– Filmstudioet vil også kunne brukes som et motion capture- og fotostudio, sier Erstad. – Motion capture er en teknologi som gjør at vi kan fange bevegelser til en person eller dyr, få inn i 3D-programmet og bruke det til å animere karakterer.

Det kommer også til å settes inn eget sminke- og kostymerom.

Les også: Noroff får ny campus i Oslo: Vil tilby bachelorstudier

Motion capture-studio. Previsualisering: Adrian Hanslien

Jobber i 6K

En stor styrke er at de fleste foreleserne er aktive i bransjen ved siden av skolen. Dette åpner for å inkludere studenter på spennende produksjoner.Robert Egron Erstad, faglærer

– Hva ser du selv mest frem til med ny campus?

– Jeg ser frem til veldig mye. Bare det at vi får lokalisert studiene i samme lokaler vil åpne for mer samarbeid på tvers av studieprogrammene. Lyd- og musikkproduksjon får også nye studioer. Dette er veldig spennende ettersom det gir mange muligheter for oss til å forbedre lydetterarbeid, opptak av foley, dubbing, lydmiks og filmmusikk, sier Erstad.

– Det blir også spennende å få et stort kinorom og ha filmvisningene våre der.

I tillegg til det 200 kvadratmeter store filmstudiet, vil de nye lokalene i Mølleparken inkludere helt nye klippesuiter. Disse skal være akustisk bearbeidet, og optimalisert for klipp:

Aktiv i bransjen: Robert på settet til reklamefilm for Volvo.

– Ja, det blir herlig å få oppgradert våre klipp-, grade- og fargekorrigeringsrom hvor planen er helt nye Mac Pro-maskiner med Davinci Resolve, Avid og Premiere Pro. Suitene får også behagelige sitteplasser og god lyd, sier Erstad.

– Nå får vi jobbet enda raskere i 6K-materialet fra vårt RED EPIC DRAGON kamera. 

– Legger opp til en bransjerettet utdanning

– Kan du beskrive utstyrsparken dere bruker på filmproduksjon?

– Noroff har utviklet seg enormt de siste årene. Vi har blant annet flere RED SCARLET-kameraer på førsteåret og fått oppgradert til en RED EPIC DRAGON på andreåret. Dette kameraet har en Carl Zeiss CP.2 PL fastoptikkserie. Til kameraene har vi mattebox og følgefokus fra blant andre Arri. I tillegg har vi 7'' og 17'' monitor, EasyRig og stativ fra Ronford Baker. Vi har også opparbeidet en god variasjon av grip og lysutstyr, dollyer, kran og et stort utvalg av ulike lampetyper. I tillegg har vi veldig engasjerte studenter som sørger for et godt studiemiljø.

– Hvorfor bør man velge filmproduksjon på Noroff?

– En av de viktigste grunnene jeg føler at Noroff sin filmlinje er god, er måten vi legger opp til en bransjerettet utdanning. På andreåret må man velge seg en fordypning, og velge mellom manus/regi, foto/lys, produsent eller klipp/lyd.

Robert sier faglærerne går sitt ytterste for å gi studentene mest mulig bransjerelevant erfaring:

– En stor styrke er at de fleste foreleserne er aktive i bransjen ved siden av skolen. Dette åpner for å inkludere studenter på spennende produksjoner. For bare et par uker siden var 15 studenter med på innspilling av ny musikkvideo for Ravi. Vi jobber etter filosofien om at desto mer man får prøvd seg, desto flinkere blir man. Det handler om å lære av feil, utvikle og teste nye ideer og konsepter. Dette støtter Noroff som skole så godt vi kan. Derfor er våre klipperom, studio, graderom, og ikke minst våre kameraer og lysutstyr tilgjengelig for studentene til prosjekter utenfor skolen. Slik får studentene mulighet til å produsere mye mer film enn bare skoleprosjektene.

Oppdatert: Musikkvideoen Å med Ravi er nå ferdig. Resultatet ser du her:

Filmproduksjon er tilgjengelig i Oslo og Bergen, og studiet er åpent for søknader.


     
Top