Jessica oppdaget plutselig at hennes 3D bilder og film for ny fotballarena på Lillehammer var på distriktsnyhetene på NRK.

– Jeg ble veldig overrasket da sjefen min sendte meg melding om at vårt seneste prosjekt var i nyhetene. Dette er det første prosjektet hvor jeg har vært med på hele prosessen, sier Jessica Nilsson (22).

22-åringen er født i Sverige og oppvokst i Belgia. Hun studerte teknisk design med DAK hos Noroff, og i dag jobber hun hos Besseggen Arkitekter i Oslo.

Arkitektfirmaet har laget skisseprosjektet for en fotballarena til 350 millioner kroner på Lillehammer. Lokale investorer tilbyr å finansiere en helårsdrevet stadion på Stampesletta. I tillegg skal bygget bestå av parkeringsplasser, næringslivslokaler og 300 hybler.

Se innslaget på NRK 6. februar her.

Jeg har vært med på alt i fra design, til oppbygning og 3D bilderJessica Nilsson

– Jeg har vært med på alt i fra design, til oppbygning og 3D bilder. Jeg har jobbet med fasader, inndeling av bygget, parkeringsløsningen og utearealet. Det har vært så spennende! Og ekstra gøy er det at 3D bildene mine og filmen ble vist på NRK, forteller hun engasjert.

– Hvem vet, kanskje vi får noen gratisbilletter til fotballkampen!

Artikkelen fortsetter...

Jessica Nilsson status update

Overrasket: Jessica ble overrasket da prosjektet var i nyhetene. 

Gikk rett i jobb etter fullførte studier

Jessica er bare 22 år, men har likevel rukket å få fast jobb i Besseggen Arkitekter, og vært ansatt 1,5 år. Hun gikk rett ut i jobb etter at hun fullførte studiet i Teknisk Design med DAK på Noroff.

Teknisk design med DAK er en praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor man lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping. Studiet er også tilgjengelig som nettstudier.

– Hvordan var det å skulle ut i arbeidsmarkedet, etter at du var ferdig å studere?

– Jeg begynte som frilanser og fikk ulike oppdrag, fra shoppingsenter, til detaljer av en skyskraper. Men jeg ville ha fast jobb der jeg kunne lære mer og møte nye mennesker i bransjen. En dag så jeg en annonse på finn.no, der de lette etter en teknisk tegner. Jeg søkte øyeblikkelig, ble kalt inn på intervju og «tada»! Jeg fikk jobben.

Artikkelen fortsetter...

Jessica Nilsson, Besseggen Arkitekter

Foto: Besseggen Arkitekter

– Jobben er variert og spennende

Hun forteller videre:

– Min bakgrunn og erfaring fra Sverige og Belgia, hvor jeg studerte kunst og arkitektur, var med på å gi meg en litt andre ben å stå på og en litt annerledes bakgrunn. At jeg kunne snakke nederlandsk med det som ble min nåværende sjef var jo også gøy, ler hun.

Jeg søkte øyeblikkelig, ble kalt inn på intervju og «tada»! Jeg fikk jobben.Jessica Nilsson

Stillingen til Jessica hos Besseggen Arkitekter er teknisk tegner, men hun forteller at det innebærer mye forskjellig.

– Min jobb er mer enn bare å være teknisk tegner. Jeg har mulighet til å gjøre alt i fra arealplanlegging, regulering, design, til innredning og detaljplaner. Hos Besseggen Arkitekter har jeg ulike roller, som gjør jobben variert og spennende, hver eneste dag.

– Hvilke råd vil du gi til nye studenter?

– Jobb med noe du elsker, da føles hver dag som et gøy oppdrag. Det er alltid bra å ha litt bakgrunn eller interesse i arkitektur eller design dersom man vil studere Teknisk Design med DAK. Men om du er nybegynner finnes det masse god hjelp å få fra lærere og medstudenter, som gjerne samarbeider for å få et best mulig resultat, avslutter hun.


Relaterte studier

Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Top