– Det har vært et slitsomt år, men nå er det verdt det, sier ettbarnsmoren.

Studiet teknisk design med DAK var det som skulle til for at Tine Torgersen (30) kunne fortsette å jobbe med sikkerheten til departementsansatte.

– Jeg stortrives med å jobbe med sikkerhet for departementene. Det er en givende jobb, derfor er jeg glad for at jeg fikk fortsette siden jeg tok utdannelsen, sier Tine Torgersen.

For fem år siden begynte Tine som sikkerhetsvakt i DSS, men helsen satte etterhvert en stopper for den krevende jobben. Men både hun og ledelsen ønsket at hun skulle fortsette i selskapet, men da i en annen stilling i en annen avdeling.

Betingelsen var at jeg skaffet meg den rette kompetansen.Tine Torgersen

– Jeg ble overflyttet til avdelingen for teknisk sikring, hvor vi jobber med ulike sikkerhetsløsninger. Men jeg var ikke godt nok kvalifisert til dette, så betingelsen var at jeg skaffet meg den rette kompetansen.

Fant kompetansen ved Noroff

Tine undersøkte en rekke studier for å finne ut hvilke som var mest relevante for jobben, og sammen med ledelsen fant hun ut at teknisk design med DAK ved Noroff vil gi henne akkurat det hun trengte. 

– Sjefen min var veldig opptatt av at jeg skulle ta et studium som ga den kompetansen som avdelingen hadde behov for. Han hadde veldig sansen for tilbudet ved Noroff Nettstudier, og derfor er både han og jeg er veldig fornøyd med at jeg kom i mål med dette.

Tine Torgersen, nettstudent DAK

Ettbarnsmor: Tine kombinerte studiet med jobb og familieliv. Foto privat.

Krevende år

Tine fortsatte i full jobb da hun startet på det ettårige nettstudiet høsten 2016, mens datteren Jenny var ett år og ferske barnehagejente. Hun forteller at studiet var mer krevende enn hun trodde.

– Jeg må innrømme at jeg undervurderte det, for jeg trodde det var litt enklere. Når Jenny hadde lagt seg så skulle jo jeg ta igjen en hel dags studiejobbing, så det ble ganske tøft.

Hun trekker fram en fleksibel sjef i DSS og dyktigere lærere og veiledere på Noroff, som viktige årsaker til at hun kunne fullføre studiet med godt resultat. Og ikke minst – en fleksibel samboer og en solid egeninteresse for faget.

– Det var vanskelig og gøy på samme tid, og jeg har lært ufattelig mye. Men hadde jeg ikke vært så interessert i og nysgjerrig på faget, er jeg usikker på om jeg hadde klart det sammen med full jobb. 

Utdannelsen har gjort meg mye tryggere i jobben.Tine Torgersen

Lettet da hun var ferdig

Så da karakterene kom rett før jul i 2017, var det en lettet og fornøyd 30-åringen som tok juleferie.

– Ja, hehe, den juleferien føltes veldig kjærkommen. Jeg fikk B på siste eksamen og var kjempefornøyd.

Og det beste er at Tine har fått den kompetansen hun trengte for å kunne fortsette i DSS.

– Utdannelsen har gjort meg mye tryggere i jobben med å kvalitetssikre bygg og ivareta sikkerheten til de som arbeider i de ulike departementene.

Og studiene har også gikk henne mersmak.

– Det kan godt være at jeg bygger på og studerer mer senere, men nå holder det med full jobb en stund, smiler den engasjerte 30-åringen.


Relaterte studier

Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top