Bjørn-Magnus fikk internship hos designselskapet HOOS:  – Studenter må ikke være redde for å vise seg frem og ta kontakt med virksomheter, sier designsjef Nima Shahinian

Bjørn-Magnus Kristiansen fikk stor interesse for produktdesign da han studerte teknisk design med DAK hos Noroff, og med opplevelsen hos HOOS ble interessen sterkere. Drømmen er å jobbe med produktutvikling.

– Hvordan var det å jobbe hos HOOS, Bjørn-Magnus?

– Utrolig lærerikt. Jeg ble kastet inn i prosjekter og fikk mye tillit fra starten. Jeg ble inkludert i designprosessen, og var mye mer involvert enn det jeg hadde sett for meg. Det var et utrolig åpent og hyggelig arbeidsmiljø, og jeg gledet meg til å dra til kontoret hver dag, sier Bjørn-Magnus

– Hvordan så arbeidsdagen din ut?

Som DAK-operatør er det viktig å ha kunnskap om alle aspekter ved produktdesign.Bjørn-Magnus

– Den var ganske variert. Dagen kunne starte med et designmøte hvor prosjektteamet drøftet designvalg og løsninger. Deretter satte jeg i gang med å tegne opp det som ble drøftet. Jeg deltok også på møter med kunder og leverandører. Som DAK-operatør er det viktig å ha kunnskap om alle aspekter ved produktdesign. Jeg var derfor med på å lage fysiske modeller og mockups, noe som var veldig lærerikt.

– Hvilke oppgaver likte du best å jobbe med?

– Alle oppgavene var like interessante på sin måte, men jeg likte best de oppgavene hvor jeg skulle modellere og 3D-printe diverse gjenstander. Det var utrolig givende å se og ta på en fysisk modell av det man har tegnet, og jeg mener det er en viktig del av jobben som DAK-operatør å ha en fysisk tilknytning til arbeidet man gjør.

 Artikkelen fortsetter under bildet... 

Kreativt miljø: En typisk arbeidsbenk for produktuviklere hos HOOS. Foto: (Nima Shahinian)

– Gi alt!

 – Hvordan var studiehverdagen din hos Noroff?

– Den var flott! Det var et hyggelig studiemiljø som bidro til at læringen gikk lettere. Vi satt fritt og åpent i en datalab og kunne jobbe selvstendig eller med andre. Skolen var åpen fra tidlig til sent, og i helger, noe som var veldig nyttig.

– Hvordan var studiene nyttig for deg i internshipet?

– Det var veldig nyttig å ha god kunnskap i teknisk tegning og modellering, da mye av jobben dreide seg om dette. Kunnskap om utarbeiding av produksjonstegninger var viktig for arbeidet med de deler som skulle sendes til produksjon.

– Hva er ditt tips til studenter for hvordan de kan få mest mulig ut av studietilværelsen?

– Gi alt! Møt opp tidlig og dra sent. De som gjorde det best i klassen var de som var på plass lenge før undervisningen startet, og som satt til ut på kvelden med siste finpuss. Ikke vær redd for å spørre medstudenter om tips og råd. Det er mye å lære i å hjelpe andre.

Det er mye å lære i å hjelpe andre.Bjørn-Magnus

Head of Design imponert over sin intern fra Noroff

– Kan du fortelle litt om HOOS og hva dere driver med?

– HOOS er et byrå som utvikler produkter helt fra problemstillingsfasen og fram til butikkhylla, med all engineering, design, kommunikasjon, markedsføring, produksjon og alle de andre tingene man måtte trenge på veien. Akademisk tilnærming, filosofi, etikk, og forskning har også fokus i selskapet, sier Nima. 

– Hvordan var erfaringen med Bjørn-Magnus?

– HOOS har i snitt seks interns årlig som går gjennom en læringsprosess godt planlagt og tilpasset individet, men det er første gang vi har en intern med så finspisset fagretning som DAK. Vi var derfor svært spente. Magnus viste seg å fungere svært godt, med tydelig faglig tyngde fra skolen og ikke minst en helt unik læringsvilje. Bjørn-Magnus ble satt på et profesjonelt prosjekt umiddelbart og ble tvunget til å jobbe i et komplett utviklingsteam bestående av andre designere, ingeniører og kommunikatører. Han bidrar i tillegg i møter og med kundekontakt. Vi er meget imponerte over Bjørn-Magnus, sier Nima

– Hva slags oppgaver jobbet han med?

– Magnus jobbet primært med utvikling av en ny type bykjøretøy for en klient av HOOS. Altså et svært tungt og avansert prosjekt, i tillegg til flere mindre prosjekter for store merkevarer som blant annet Dewalt og Pepsi Co.

Artikkelen fortsetter etter bildet...

Arbeidsprosess: Det jobbes både med blyantskisser og digitale tegninger  (foto: privat)

Oppfordrer studenter til å vise seg frem

Lag en god portefølje, vis interesse og finn fram det du har av entusiasme.Nima Shahinian

– Hva er ditt tips til hvordan flere studenter kan skaffe seg internships hos bedrifter?

– Lag en god portefølje, vis interesse og finn fram det du har av entusiasme. Ikke vær redd for å ringe, det verste som kan skje er at du får et nei, og da må du bare prøve videre. Det bedrifter ser etter er ikke nødvendigvis de dyktigste, men de som er lærevillige, sier Nima. 

– Hvordan kan studenter holde seg oppdatert på utvikling i deres bransje?

– Det er mange måter man kan gjøre det. Nettverksbygging er en av dem. Ta kontakt, følg med i medier, ikke vær redd for å sende en mail eller en sms og invitere en du ser opp til på en kaffe. Vips, så er de en del av kontaktnettverket ditt. Det gir deg unike innsyn i bransjen. Delta på arrangementer, gå på utstillinger, innovasjonsdager, besøk bedrifter. Det handler om å være del av miljøet, og det er bare du selv som kan jobbe deg inn i bransjen. Vise deg frem!

Top