Emilie Kildal studerer grafisk design i Bergen: – Det handler ikke bare om kreativitet, men også om å møte kundenes behov, sier hun.

Grafisk design er en praktisk utdanning hvor studentene jobber kreativt med visuell kommunikasjon. Studiet passer for digitale hoder som vil jobbe med strategisk design, illustrasjon, foto, web og motion design.

Blant de digitale hodene finner vi Emilie Kildal (23) fra Bergen:

– Jeg har alltid ansett meg selv som mer kreativ enn praktisk. Mer drømmende enn planleggende. Mer flytende enn fast. Hovedfokuset mitt innen kreativitet har alltid vært å skrive, men å produsere og skape noe nytt - uavhengig av form - har vært det som har gitt meg mest, sier Emilie.

Jeg har alltid ansett meg selv som mer kreativ enn praktisk. Emilie Kildal

– Hvordan er det å studere grafisk design?

– Å studere grafisk design er givende. Samtidig er det er mer krevende enn jeg så for meg. Dette er forsåvidt bra, for vi lærer nye teknikker for å utvikle oss kreativt. Det handler ikke bare om kreativitet, men også om å møte kundenes behov. 

Artikkelen fortsetter...

Noroff Bergen: – Vårt gode klassemiljø gjør at vi hjelper hverandre, sier Emilie. Foto: Gøril Sætre.

Liker best webdesign

– Hva liker du best med studiet?

– Helt ærlig, så liker jeg best klasse- og skolemiljøet. Det er selvfølgelig studiet som er i fokus, men det hjelper veldig at miljøet er varmt og givende. Det gir oss enda mer motivasjon til å studere på campus. Emnet jeg liker best er webdesign. Kanskje jeg vil bygge på med frontend-utvikling når jeg er ferdig med grafisk design.

– Ja, vi hører du elsker koding. Hva er det du liker ved det?

– Det er gøy hvordan én linje kode kan gjøre en så stor forskjell. Jeg liker blandingen av teori og praksis, og at kodingen utgjør designet på nettstedet. At jeg synes det er så givende gjør det lettere å utvikle meg innen dette feltet. Kanskje det har noe å gjøre med at jeg elsker å skrive. Love it!

Alle har forskjellige styrker som vi gjerne deler med hverandre.Emilie Kildal

– Hvordan er læringsmiljøet i Bergen?

– I grafisk design-klassen er det en generell lyst til å utvikle oss som designere. Vårt gode klassemiljø gjør at vi hjelper hverandre, om det så er å løfte hverandres moral, eller å hjelpe med tekniske ferdigheter. Alle har forskjellige styrker som vi gjerne deler med hverandre.

– Hvorfor valgte du Noroff?

– Da jeg var yngre utforsket jeg HTML og CSS, og ville gjerne lære mer om konseptet rundt grafisk design. En venninne av meg hadde gått 3D design og animasjon, og skulle videre til grafisk design. Etter mye snakk om dette studiet fant også jeg ut at jeg ville blåse liv i mine kreative lyster og ferdigheter.

– Hvordan vurderer du faglæreren?

– Martins er veldig flink, streng og ærlig, noe jeg setter pris på hos en lærer. Han er også åpen for konstruktiv kritikk fra oss studenter. For eksempel om vi synes han gir for lite ros, så hører han på oss og møter oss på det. På grunn av disse tingene, gir jeg Martins full score. Han er kjempeflink!


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Grafisk design er en praktisk utdanning hvor du jobber kreativt med visuell kommunikasjon. Studiet passer for digitale hoder som vil jobbe med strategisk design, illustrasjon, foto, web og motion design.

  2 år (evt. 1 år)
  Oslo, Stavanger, Kristiansand
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  2 år
  Oslo, Bergen
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli en 3D-designer og skap naturtro animasjoner, miljøer og visualiseringer. Gi liv til spill og filmer, og lag 3D-bilder av fremtidige produkter.

  1 år
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
Top