Sunniva Unnelands (21) eksamensprosjekt APTUS Emergency Supply ble valgt ut i prestisjekategorien Concepts we wish were real.

 

Det føles fantastisk! Jeg ble selvfølgelig veldig glad for å se prosjektet mitt blant så mange andre gode prosjekter. Sunniva Unneland

The Concepts We Wish Were Real Awards har som mål å fremheve og hedre fantastiske konsepter laget av designere. Den internasjonale juryen av ledere i designbransjen vurderer konsepter basert på merkevarebygging, design, kreativitet, struktur, og som prisen tilsier hvor mye de ønsker at konsepter er ekte. Eksamensprosjektet APTUS Emergency Supply gikk rett hjem hos juryen.

21-åringen ble ferdig med grafisk design på Noroff i Bergen før sommeren. Nå studerer hun på Teesside University i England.

Les mer om APTUS Emergency Supply.

Designet for å holde mennesker i live under katastrofe

- APTUS Emergency Supply inneholder ressurser som mat og vann og vil kunne holde folk i live under en katastrofe til eventuell hjelp kommer, sier Sunniva.

- Prosjektet er inspirert av jordskjelvet i Nepal og befolkningen i bygdene som ikke fikk hjelp fort nok. Min tankegang var derfor å lage et produkt som allerede ville være tilgjengelig i bygdene og slik ble produktet til.

- Hvordan ble det plukket opp av the dieline og Concepts we wish were real?

- Jeg sendte inn prosjektet mitt i håp om at de ville finne det interessant nok til å vise det på siden sin. Noen dager senere fikk jeg en epost om at prosjektet mitt var godkjent og ville bli presentert på siden.

- Hvordan føles det å få internasjonal anerkjennelse?

- Det føles fantastisk! Jeg ble selvfølgelig veldig glad for å se prosjektet mitt blant så mange andre gode prosjekter. Jeg har brukt deres nettside lenge for inspirasjon til pakningsemballasje, så var helt utrolig å se noe der som jeg selv hadde laget.

- The Dieline ønsker jo at dette prosjektet var ekte. Har du noen planer for å realisere det?

- Foreløpig har jeg ingen planer om det. Det vil trenge mye ressurser og hjelp for å få realisert prosjektet. Jeg er selvfølgelig åpen for en dag å kunne jobbe fullt ut med å få dette til. Man får bare vente å se hva fremtiden bringer.

- Du er nå ferdig med dine studier i Bergen. Hvordan har det vært å studere grafisk design på Noroff?

- Det har vært veldig lærerikt. Jeg har vokst mye de siste to årene både som person og som designer. Vi har hatt fantastiske lærere. Jeg kan takke vår andreklasselærer Martins for at jeg endte opp med å lage dette prosjektet til min eksamen.

- Hva er planene dine etter studiene?

- Planen etter studiene er å få et internship her i England. Etter det vil jeg til København og jobbe der. Jeg liker meg godt i Skandinavia, så foreløpig er det der jeg vil oppholde meg videre.

Vi ønsker Sunniva lykke til videre med designkarrieren!

Foto: Sunniva Unneland

Foto: Sunniva Unneland

Top