DAK-lærer André Hustoft lover en lærerik studietilværelse, og spår at mange studenter får jobb i etterkant av studiet.

André Hustoft er ny lærer på teknisk design med DAK som starter opp i Stavanger høsten 2015. Han er godt i gang med planleggingen av neste år.

- Hvordan går forbredelsene?

- De går veldig bra, sier André. - De fleste forberedelsene er allerede i boks. Noroff har veldig god ekspertise på området, og har en solid fagplan å basere studiet på, så det handler mest om å sikre at tilbudet blir like godt i Stavanger som det er i Oslo og på Noroff Nettstudier.

Noroff i Oslo og på Nettstudier har god statistikk på at DAK-studenter får jobb i etterkant av studiet. Vi skal ikke være noe dårligere her. André Hustoft, lærer på teknisk design med DAK i Stavanger

Hustoft har lang erfaring fra 3D og tekniske fag, og gleder seg til å starte opp studiet:

- Jeg liker veldig godt faget. Det er spennende og utfordrende, og ikke minst svært relevant for regionen.

Godt læringsmiljø

- Hvordan blir DAK i stavanger?

- Det blir først og fremst veldig lærerikt. Så lenge studentene er innstillt på å jobbe med faglig utvikling så vil vi få et godt læringsmiljø.

- Hva slags forkunnskaper må en student ha?

- I bunn og grunn så trenger man ingen forkunnskaper. Vi begynner helt på basic, sier André, men legger til at generelle datakunnskaper er en fordel:

- Vi gir uansett opplæring i all programvare, forsikrer han.

- Er det et utfordrende studie?

- Ja, det er mye vi skal igjennom på kort tid. Det er mye å lære på bare ett år. Men det skal vi klare, sier han.

Under den siste eksamen samarbeider studentene direkte med en bedrift. Mange blir ansatte i den aktuelle bedriften i etterkant André Hustoft, lærer på teknisk design med DAK i Stavanger

- Så på ett år på dette studiet så kan en student lære et relevant yrke?

- Ja, rett og slett. Under den siste eksamen samarbeider studentene direkte med en bedrift. Mange blir ansatte i den aktuelle bedriften i etterkant, sier han.

- Noroff i Oslo og på Nettstudier har god statistikk på at DAK-studenter får jobb i etterkant av studiet. Vi skal ikke være noe dårligere her, smiler han.

Behov for DAK-operatører i området

- Er det mange aktuelle jobber i området?

- Ja, det er mange jobber i oljeindustrien. Det kan være alt fra teknisk tegning, visualisering av produkter, simulering av diverse oljeutstyr, og så videre.

- Vi ser jo en presset oljeindustri. Hva har det å si for DAK-operatører?

- Jeg har ikke merket noe særlig nedgang i antall stillingsannonser for DAK-operatører. Det skal nok noe til at nedgangstider i oljebransjen går ut over DAK-operatørene, for det er så få av dem i området. Det finnes også andre bransjer som trenger kompetansen, sier Hustoft.

Vi ønsker André og alle som begynner på teknisk design med DAK i Stavanger lykke til med studiet til høsten 2015.

I tillegg til Stavanger starter studiet opp i Bergen og Kristiansand høsten 2015. Studiet er fra før tilgjengelig i Oslo og på Noroff Nettstudier.

 

     
Top