Ida Herleiksplass studerer digital prototyping: – Det er så mange bransjer man kan havne i, sier nettstudenten.

– Det er bare fantasien som setter grenser for hva man kan produsere ved hjelp av digital prototyping. Det oppmuntrer til å tenke nytt, og prøve og teste – før man i det hele tatt har brukt en krone i produksjonskostnader, sier Ida Herleiksplass (26).

Hun studerer digital prototypingNoroff Nettstudier.

Digital prototyping er en moderne utdanning som gir praktiske ferdigheter innen mekanisk og konseptuelt design. Studentene lærer å fremstille og teste produkter digitalt, ved bruk av blant annet 3D-printing.

– Det som er spennende er alle mulighetene man har! Det er så mange bransjer man kan havne i, og så mange idéer som kan settes til live, sier Ida.

– Hvorfor valgte du å studere digital prototyping?

– Jeg så behovet for kompetanse innen teknisk tegning da jeg jobbet i et entreprenørfirma for to år siden. De så muligheten til å forme den tegneren de ønsket, og jeg hadde vist interesse for å lære, sier hun.

Det er utrolig hva man kan få til med teknologi.Ida Herleiksplass

– Etterhvert som jeg lærte mer om teknisk tegning med 3D og 3D-printing, skjønte jeg raskt at det var dette jeg alltid hadde hatt lyst til å jobbe med, så jeg startet å se etter utdanningsmuligheter.

– Så dukket studiet i digital prototyping opp og da var jeg ikke i tvil, sier hun.

– Hva synes du om studiet så langt?

– Jeg synes det er et veldig bra opplegg på studiet fram til nå. Vi blir utfordret på rett nivå etter hva som er i lærestoffet den enkelte studieuken, samtidig som at det stiger raskt i vanskelighetsgrad.

– 3D-modellering er et emne jeg ser veldig frem til å begynne med. Litt fordi jeg kan programvaren Inventor fra før, og føler jeg kan utvikle meg mye på kort tid her. Jeg er også spent på visualisering, og har snikprøvd litt i programvaren. Det virker spennende, smiler Ida.

Artikkelen fortsetter...

Digital prototyping: Studiet har oppstart fire ganger i året, og er tilgjengelig på heltid og deltid.

– Viktig å være effektiv og planlegge godt

Ida forteller at hun valgte å studere teknologi fordi hun tenker fremover:

– Det er utrolig hva man kan få til med teknologi. Å produsere effektivt er morgendagens produksjonsmåte. 3D-printing og 3D-tegninger er fortsatt nytt for mange, og jeg tror det vil bli mer og mer etterspørsel etter flinke mennesker innen teknologi fremover.

Det som er spennende er alle mulighetene man har!Ida Herleiksplass

Ida har valgt å studere på heltid. Hun forteller at det det er krevende å balansere studier og familieliv.

– Det er hardt å kombinere studiene med familielivet. Annenhver uke er jeg alene med datteren min på fire år. I tillegg skal jeg finne plass til en hund, trening og sosiale aktiviteter. Derfor er det er viktig å være effektiv og planlegge godt.

– Jeg får utfordret selvdisiplinen mye, men det hjelper at interessen for faget er stort – og at man ønsker å drive med det man gjør. Det er viktig å ha delmål og en godbit i enden, sier hun.

– Hvorfor valgte du nettstudier?

– Jeg er opptatt av å bruke tiden effektivt, og reising til og fra skole tar mye tid. Med nettstudier har jeg mulighet til å gjøre andre ting i tillegg, uten at det påvirker skolearbeidet.

Nettstudier fungerer utmerket for meg og min hverdag.Ida Herleiksplass

– Nettstudier fungerer utmerket for meg og min hverdag. Det er veldig bra for dem som har en tidkrevende hverdag, med for eksempel jobb eller barn. Eller at de bare liker å bestemme selv når de ønsker å studere.

– Til nå så synes jeg faglærerne er flinke på tilbakemeldinger. De svarer raskt og man får følelsen at hjelpen er nær når man skulle trenge det.

Ida har følgende råd til nye studenter:

– Vær forberedt på å måtte prioritere mye tid til studiene for å bli god. Slik gjør du det også enklere for seg selv. Det er bratt læringskurve, men man må ikke glemme at man skal synes det er gøy! sier hun.


Relaterte studier

Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top