– 3D gjør inntog i stadig nye bransjer, sier student Mikael Andre Larsen.

Mikael Andre Larsen er akkurat ferdig med 3D design og animasjon på Noroff Oslo, og er klar for å gå videre på 3D spilldesign til høsten.

– 3D design og animasjon har rimelig bratt læringskurve, så her må man henge med i svingene! sier Mikael.

– Det er et godt miljø og engasjerte lærere. Her kan man lære ekstremt mye på ett år, sier han.

På 3D-utdanningen jobber studentene praktisk med å skape fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. De lærer å gi liv til spill og filmer, og lage 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

Her kan man lære ekstremt mye på ett år.Mikael Andre Larsen

– Hva er det som gjør 3D til et spennende fagfelt?

– For det første er det jo kreativ og lidenskapelig bransje. De fleste du møter har en over gjennomsnittlig interesse for det de driver med. Da er det lett å bli smittet, sier Mikael.

– Selv om 3D er en rimelig etablert bransje, så er den i evig forandring. Her må man hele tiden holde følge og fortsette å utdanne seg selv for å henge med i teten, sier han.

Artikkelen fortsetter...

Studentarbeid: Mikael Andre Larsen.

Mikael legger merke til at 3D gjør inntog i stadig nye bransjer.

– Siden vi i dag forholdsvis enkelt kan oppnå foto-realisme, så er det mye å spare for bedrifter på å visualisere konsepter før man i det hele tatt velger å gå for en løsning. Det er blant annet ganske vanlig i byggebransjen, sier han og lister flere bransjer som benytter visualisering.

Innen VR er det stort behov for 3D og større vil det nok bli.Mikael Andre Larsen

– Retail-virksomhet, kjøkkenforhandlere, eiendomsmeglere, oljeselskaper, arkitekter og entreprenører er noen av industriene som benytter seg av visualisering i større grad.

– 3D er mer utbredt enn man kanskje skulle tro! sier Mikael, og trekker frem flere spennende eksempler:

– Geologer og forskere benytter 3D-modellering og software til å simulere jordskred. Film og spill får stadig større budsjetter og beror seg i større grad på CG en noen gang. Så har man jo inntoget av virtuell virkelighet. Innen VR er det stort behov for 3D og større vil det nok bli.

Artikkelen fortsetter under videoen...

– Lærerne har bransjepeiling

Mikael sier at det første studieåret på Noroff Oslo gikk unna.

– I tillegg til ha lært masse, og funnet ett fag og et yrke jeg vil drive med videre, så har det vært et utrolig morsomt studieår. Det er helt utrolig hvor fort dette året gikk.

– Lærerne har bransjepeiling. Så i tillegg til å lære faget, lærer du også å få en fot innenfor bransjen, sier han.

I tillegg til Noroff Oslo, er 3D design og animasjon og 3D spilldesign også tilgjengelig i Bergen, Stavanger og via Nettstudier.

Synes du det er gøy, blir du god.Mikael Andre Larsen

– Hvilke arbeidsmuligheter finnes det etter studiet?

– Det er bredt omfang av oppgaver innen tradisjonell 3D. Her kan det være lurt å spesialisere seg. I min klasse begynte studentene ganske rask å finne ut av hva de liker best å gjøre.

– Det ble en lettere blanding av arkitekturvisualisering, karakterdesign, modellering, organisk skulptering, teksturering, lys, rendering, animasjon, VFX og sikkert enda flere jeg ikke kommer på i farta, smiler han.

– Til syvende og sist er det nok avhengig av hva den enkelt har lyst til å gjøre. Men man skal vite at i noen av feltene her, så er det hard konkurranse. Karakterdesign er veldig populært for eksempel.

Mikaels tips til 3D-interesserte er å finne ut hva du synes er gøy.

– Synes du det er gøy, blir du god. Og blir du god, og fortsatt synes det er gøy, så ender du kanskje opp i en jobb du gleder deg til hver eneste dag.

– Det er i alle fall det jeg er ute etter, avslutter Mikael.

Studentarbeid, Mikael Andre Larsen

Portefølje for første semester:


Relaterte studier

3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top