– Å bli spilldesigner er noe du må gå skikkelig inn for! sier Martin Helvig.

Martin er tidligere student 3D design og animasjon og 3D spilldesign. Nylig lanserte han spillet No Escape, og tilbakemeldingene er lovende.

– No Escape er et eventyrspill, og er basert på bacheloroppgaven min fra Teesside University, sier Martin.

Han utdyper:

– Du sitter i en bil og våkner opp til at bilen brenner foran deg inne i en tunnel. Du må handle raskt, for det handler om å komme seg ut. Det finnes to veier ut, og begge har en spennende plot twist, røper han.

Spillet koster 40 kroner på Steam, men er vel verdt det. No Escape er tilgjengelig for nedlasting her.

Det lover godt for fremtidige spill fra samme utvikler.Joachim Froholt, spillhistorie.no

Gode tilbakemeldinger

Vi fikk Joachim Froholt fra Spillhistorie.no til å teste spillet:

– Spillet viser seg å være langt mer interessant enn det virker ved første øyekast, og konseptet er både friskt og godt utført i praksis. Jeg syntes også spillet har god flyt, og gåtene er logiske, selv om de ikke er spesielt avanserte. Mekanisk funker det også fint, og det lover godt for fremtidige spill fra samme utvikler, sier Froholt.

Artikkelen fortsetter... 

Trailer: No Escape er designet og utviklet av Martin Helvig.

Spennende studietid 

– Hvordan var studietiden din på Noroff?

– Jeg lærte masse på Noroff. Da jeg begynte på 3D design og kommunikasjon hadde jeg ingen forkunnskaper. Det var intensivt helt fra starten, men oppgavene vi fikk var alltid spennende og lærerike. Det gjorde at jeg kom godt i gang med studiene tidlig. Jeg husker vi laget en 3D-figur allerede første uken på studiet, sier Martin.

– Det var få studenter i klassen, og jeg fikk god kontakt med lærerne. God dialog med veileder er en stor fordel. Slik var det ikke på Teesside University. Der får man mindre konstant feedback. Jeg lærte masse om selve animasjonsprosessen på Noroff.

Jeg fikk mange gode venner for livet. Vi ble skikkelig sammensveiset.Martin Helvig

– Det andre studieåret var 3D spilldesign. Der handlet det mer om fordypning i spill og utvikling av egne idéer. Det var full fokus på å sette ut idéene våre i live. Også da hadde jeg god dialog med lærer.

– Hvordan var miljøet på campus?

– Veldig bra. Jeg fikk mange gode venner for livet. Vi ble skikkelig sammensveiset. Kristiansand er også en fin plass i seg selv. Jeg flyttet faktisk til Kristiansand for å studere.

Artikkelen fortsetter...

Skjermdump fra No Escape 

Anbefaler bachelor i utlandet

– Hvordan var det på Teesside University?

– På Teesside var det mye selvlæring, og mindre hands-on. Jeg fokuserte på mine styrker, som er å utvikle idéer og utøve disse. Jeg trivdes veldig godt. 

Han anbefaler andre studenter å reise til Teesside:

– Jeg synes flere bør dra til til England for å fullføre bachelorgraden i spilldesign.

Jeg synes flere bør dra til til England for å fullføre bachelorgraden.Martin Helvig

– I England bodde jeg i et slags kollektiv i nærheten av skolen. Det var alltid god stemning og vi hadde en pub like ved. De engelske studentene tok gjerne en tur innom puben før de hadde fremføring, for å roe nervene, smiler Martin.

– Har du noen råd til nye 3D-studenter?

– Å bli spilldesigner er noe du må gå skikkelig inn for! Du må være eventyrlysten, sier han.

– Det er avgjørende å ha riktig mindset i dette yrket. De som lykkes er de som ikke gir opp. Å lage spill er ikke det samme som å spille spill, men det har likevel noe av den samme følelsen. Man blir helt hekta på spilldesign. Noen ganger må jeg minne meg selv på å spise, for jeg er så engasjert i oppgaven.

– Men spilldesign er veldig gøy, forsikrer han. – Bygg på dine styrker, og fullfør alltid prosjektene.

Vi ønsker Martin lykke til med spillkarrieren!


Relaterte studier

3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Top