Lars gikk videre på Bachelor Of Computer Animation på Teesside University. Han jobber nå i Middlesbrough i eget animasjonsselskap.

Lars Ellingbø (til høyre på bilde) gikk to år på 3D Filmproduksjon i Stavanger fra 2007–2009. Etter Noroff gikk han videre på bachelor på Teesside University i Middlesbrough. Det første han gjorde da han startet på Teesside var å kontakte Animex Festivalen for å tilby seg å lage intro til festivalen for 2010. Dette oppdraget ble starten på en stor suksess som selvstendig animasjonsselskap i Middlesbrough.

Suksess med animasjonsselskap i England

Lars jobber i dag sammen med en Irsk kamerat han møtte på bachelor på Teesside. Lars og Ben Klimnek fra Dublin driver i dag animasjonsselskapet The Wishing Well i Middlesbrough. Gå til selskapets hjemmeside. Selskapet har opplevd stor suksess og oppdragene har stått på tur siden de startet i august i fjor. – Det er utrolig gøy å se at oppdragene triller inn. Det er ikke så ofte vi får et pust i bakken men vi setter oss små delmål hele tiden, sier Lars. Da Lars gikk videre fra Noroff i Stavanger til Teesside University i 2009 var han straks i gang med å knytte kontakter. Han og Ben gikk til Animex Festivalens arrangører og tilbudte seg å lage festivalens intro for 2010. Dette oppdraget fikk de og det var her hjulene var i gang.

The Wishing Well

Etter at de ble tilbudt å lage introen til Animex Festivalen 2010 startet de jobben med å søke støtte til etableringen av animasjonselskapet The Wishing Well. Etter en kort stund traff de blink og Digital City, som har tilknytning til Teesside University, valgte å støtte det nyetablerte animasjonsselskapet. Lars og Ben fikk 6 måneders gratis leie av kontorer og utstyr. I tillegg fikk de 40 000 kroner hver til levekostnader. Dette ble starten på den suksessen de har i dag, og selskapet opererer i dag som et ”partnership” med 2 ansatte der de hyrer inn frilanseartister når det er nødvendig. Selskapet har hatt mange jobber med karakterdesign, men også motion graphic og mer tekniske 3D prosjekter. Som ganske nyetablert fikk de blant annet et oppdrag fra et animasjonsfirma i London, Juniperblue. Oppdraget var å lage en undervanns scene for en kampanje for å redde Chargos øyene. En kampanje som var satt i gang av London Zoo. For noen måneder siden måtte guttene også si nei til et oppdrag de fikk fra en agency i Pepsi. Oppdraget var å la påge en reklamefilm for Pepsi Cola, men på grunn av mange andre prosjekter gående måtte de avslå tilbudet på grunn av stort tidspress.

Eksamensfilm - Old Habits Die Hard

Tidligere Noroff studenter i Stavanger, Lars Ellingbø og Leif Einar Eide vant nylig pris for Beste Animasjonsfilm gjennom en konkurranse på Royal Television. Old Habits Die Hard var guttenes eksamensfilm ved Teesside University og filmen viser et imponerende animasjonshåndverk, morsomme karakterer med en overraskende twist. Lars er i disse dager i Newcastle for å snakke med pressen og representanter fra prisutdelingen. – Denne prisen har en positiv virkning for The Wishing Well og vi har fått mange henvendelser og gode tilbakemeldinger etter prisen, sier Lars.

Se filmen her

Noroff contra Teesside

Overgangen fra Noroff til Teesside er spennende men kan også være utfordrende. - Det var gøy å se at Noroff-studentene kom inn på tredje året med et høyt nivå. Vi utmerket oss i klassen i de fleste prosjektene, sier Lars. Overgangen fra å være i et tett og lite fagmiljø på Noroff til et stort universitet med store forelesningssaler og forskningsmiljø var veldig utfordrende og lærerikt. – Jeg synes miljøet var bra på Teesside. Men det ble på en helt annen måte enn det intime og nære samholdet i klassen på Noroff, sier Lars. Store deler av 2-års studentene på 3D Filmproduksjon på Noroff i Norge skal videre på bachelor på Teessside University til høsten. Lars og andre suksessrike studenter går foran som et godt eksempel for andre 3D og animasjonsentusiaster her på skolen. Lars viser med sitt arbeid og sin stå-på-vilje at det er fullt mulig å etablere seg i utlandet og jobbe og leve av å drive et animasjonsselskap. Dette er riktignok etter gode resultater på bachelorgraden og et målbevisst arbeid over tid. Da gjenstår det bare for oss å ønske The Wishing Well lykke til videre!

Top