Du kan fortsatt søke studieplass

Næringslivet skriker etter folk med digital kompetanse og kreativitet. Kompetansegapet må tettes, og du er en del av løsningen. Alle utdanninger på Noroff har løpende opptak og er godkjent i Lånekassen.

Nyheter

Det har vært en travel tid for 25 år gamle Sondre Fristad, student på filmproduksjon på Noroff i Oslo.

Kortfilmen hans 'Alex' vises i disse dager på Kashish Mumbai International Queer Film Festival, som er den største LGBT-festivalen i India.

- Noe annet enn å bare vise filmen til venner

Jeg synes det er veldig interessant at den første kortfilmen jeg har laget som blir akseptert noe sted, er på en LGBT-festival i India. Sondre Fristad

Den ni minutter lange kortfilmen handler om en ung gutt som sliter med sin seksualitet. Alex vil gjerne leve som transvestitt, men vet ikke hvordan han skal fortelle dette til sine venner. 

Det er 180 filmer med fra 44 forskjellige land på festivalen, som i år holdes for sjette gang.

- Hvordan føles det å få kortfilmen din akseptert til denne festivalen?

- Jeg synes det er veldig interessant at den første kortfilmen jeg har laget som blir akseptert noe sted, er på en LGBT-festival i India. Men jeg er veldig imponert over filmen og er glad for at de var så interesserte i den. Å fremvise filmen på en festival er noe helt annet enn å vise den til venner og familie på en vanlig skjerm, sier Sondre.

- Hvordan var selve filmproduksjonen?

- Produksjonen var veldig rolig og gikk veldig greit for seg. Det var ingen som stresset, og vi var et supert team som jobbet døgnet rundt for å få filmen akkurat slik vi ønsket.

Reiser til Los Angeles: Sondre reiser til Los Angeles i juli for å ta del i et internship for Cold Iron Pictures. Foto: Shutterstock.

Internship i Hollywood

Sondres film er også sendt til NewFilmmakers Los Angeles som skal vise filmen i sammenheng med LGBT Pride Month.

Ja, jeg har fått internship i Los Angeles, og jeg gleder meg så sykt! Sondre Fristad

- Du har også fått et internship i Los Angeles, stemmer det?

- Ja, jeg har fått internship i Los Angeles, og jeg gleder meg så sykt, smiler 25-åringen. - Jeg skal jobbe hos Cold Iron Pictures i Beverly Boulevard i Hollywood. De har tidligere jobbet med James Gunn som regisserte Guardian of The Galaxy.

- Når reiser du?

Jeg starter 19. juli og blir til slutten av oktober.

- Har store ambisjoner

- Hvordan har det vært å studere filmproduksjon på Noroff?

- Det har vært veldig lærerikt å studere på Noroff. Jeg har fått det akkurat som jeg ville, og det å kunne skrive manus, regissere og studere med så mange andre flinke folk har vært utrolig gøy. Jeg har også funnet veldig mange jeg vil jobbe med videre blant mine medstudenter.

- Hva kommer du til å savne mest ved studietiden?

- Jeg kommer til å savne klassen og miljøet vi har skapt over disse to årene. Jeg har fått så mange gode venner, og jeg skulle ønske vi kunne gått ett år til sammen.

Jeg er en regissør med mange planer og store ambisjoner, og jeg er veldig glad for grunnlaget jeg har fått fra Noroff. Sondre Fristad

- Hvordan har læringsutbyttet ditt vært på studiet?

- Jeg hadde ikke klart dette uten Noroff. Jeg har lært så utrolig mye. Jeg skal ta med alt jeg har lært og bruke det til å bli enda bedre, og lage større produksjoner. Jeg er en regissør med mange planer og store ambisjoner, og jeg er veldig glad for grunnlaget jeg har fått fra Noroff.

- Hva slags produksjoner drømmer du om?

- Jeg drømmer om å regissere en spillefilm for en av de store filmstudioene i Los Angeles, som for eksempel Sony, Universal, Marvel eller DC Comics. Hadde jeg fått regissere en Batman-film så hadde jeg dødd, ler Sondre.

Vi ønsker Sondre lykke til på festivalene og med arbeidet sitt i Los Angeles.

Teaser for kortfilmen 'Alex'

Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top