Gladmelding til alle fagskolestudenter som venter på sine vitnemål.

I disse dager sendes vitnemål ut til alle studenter som avslutter sine studier. I år vil vitnemålene skrives ut med betegnelsen studiepoeng i stedet for fagskolepoeng.

– Ettersom den nye fagskoleloven trer i kraft 1. juli, har vi besluttet å sende ut vitnemålene mandag 2. juli, slik at våre fagskolestudenter får betegnelsen studiepoeng på sine vitnemål, sier Linda Stiberg-Jamt, leder for studentrekruttering og student services. 

Ny fagskoleleov vedtatt

Stortinget vedtok nylig den nye fagskoleloven, lov om høyere yrkesfaglig utdanning.

Det er en rekke nye bestemmelser i loven. Flere av endringene skal bidra til å klargjøre at fagskoleutdanning er høyere yrkesfaglig utdanning som ligger på nivå over videregående opplæring. I tillegg til betegnelsen studiepoeng blir det blant annet lovfestet rett til medlemskap studentsamskipnader og rett til fødselspermisjon for fagskolestudenter. 

Den nye fagskoleloven § 17 definerer studiepoeng slik:

"Studiepoeng er en betegnelse på læringsutbytte og normert studietid. Et fullført studieår er normert til 60 studiepoeng." 

Tidligere studenter har krav på nytt vitnemål

Tidligere studenter, som har vitnemål som oppgir fagskolepoeng, har rett til å få skrevet ut nye vitnemål som erstatter fagskolepoeng med studiepoeng. Rettigheten kommer frem i lovens § 19.

Rettigheten til nytt vitnemål gjelder i en begrenset periode. Fagskolelovens § 43 sier at retten til å få skrevet ut et nytt vitnemål oppheves 31. desember 2020.

Tidligere fagskolestudenter som ønsker betegnelsen studiepoeng har to alternativer. Det ene er å vise til et rundskriv fra Kunnskapsdepartementet som stadfester at fagskolepoeng oppnådd fra fagskole er å forstå som studiepoeng. Dette alternativet har ingen kostnader.

Det andre alternativet er å få utstedt et nytt vitnemål med studiepoeng. Før et nytt vitnemål kan utstedes må det gamle originale vitnemålet sendes inn til skolen.

Prosedyre for omgjøring av fagskolepoeng til studiepoeng

  1. Omgjøring av fagskolepoeng til studiepoeng på vitnemål har tilbakevirkende kraft til 2013. Vitnemål med fagskolepoeng som er utstedt fra og med sommeren 2013 og frem til 2018, kan omgjøres til vitnemål med studiepoeng. Vitnemål eldre enn dette, vil ikke ha poeng, og vil dermed ikke komme inn under denne ordningen.
  2.  
  3. Du kan bestille nytt vitnemål ved å sende e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Oppgi ditt navn, adresse, og hvilket studie det gjelder. Dersom du er usikker på om ditt vitnemål kan omgjøres, send oss gjerne en kopi av ditt vitnemål i e-posten. Ditt originale vitnemål med fagskolepoeng må returneres til oss på følgende adresse:

    Noroff Fagskole 
    Hesbygata 5
    4014 Stavanger
    att: Student services

    NB! Vi anbefaler at du sender dette rekommandert, da vi ikke har eller tar noe ansvar for bortkomne vitnemål i postgangen.
  4.  
  5. Det må betales inn et administrasjonsgebyr på NOK 1000,-. Du vil motta en faktura på din e-post så snart vi har satt vitnemålet ditt i bestilling. Produksjon av vitnemål kan ta opptil 30 virkedager. Fristen for omgjøring av fagskolepoeng til studiepoeng er 31.desember 2020.

Les også: Studiepoeng og flere rettigheter for fagskolestudenter


Fagskolestudier på Noroff

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

En praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top