Vi har spurt våre studenter hva de liker best med å studere i storbyen på Vestlandet. 

At Bergen er kjent for å være en yrende studentby er ikke noe nytt. Bergen har hatt studenter fra hele verden gjennom årene, og ble kåret til Europas Kulturby i år 2000. Men hva er det som gjør Bergen til en så spesiell by?

Bergen har sin sjarm på mange måter. Den er omgitt av sine sju fjell, noe som gjør at det regner litt ekstra her, men det påvirker ikke humøret til de som er bosatt her. Her møter du ofte hyggelige og utadvendte mennesker med et smil i munnen.

Bergen er stor nok til å kunne by på alt man behøver, samtidig som den virker laid back og trygg. Det er mange unge mennesker, familier, eldre og ulike nasjonaliteter, og det er kanskje derfor den føles som om den omfavner alle. Man føler at det er lett å være seg selv her.

Helt ny campus

Denne gangen fikk jeg snakket med to hyggelige studenter som studerer lyd- og musikkproduksjon. Begge kommer fra samme sted, Gjøvik, og valgte Noroff Campus Bergen både fordi det var ledige plasser, men også fordi de ville oppleve å flytte til en annen by.

Det er lett å komme seg rundt i byen herfraOliver Øftsbø

David Laeskogen (20) søkte på lyd- og musikkproduksjon på grunn av en venn, og synes det er fint med byen og den splitter nye campusen.

– Kantinen er veldig bra, og det er heller ikke lang avstand til butikkene om man skulle trenge noe. Campus har veldig sentral beliggenhet, og busstoppene er like ved. Det er litt mye regn, men ellers er det en veldig fin by, sier han. Han har også fått en del nye venner og opplever et hyggelig og positivt nettverk i Bergen.

David Laeskogen og Oliver Øftsbø. Foto: Clara Haugland

Oliver Øfstbø (20) valgte Bergen fordi han mener at det er en lettere by å bo i enn Oslo. Han trives i Bergen, selv om han synes det er litt mye regn av og til - noe man i følge ham blir vant til.

– På den nye campusen er kantinen og lokalet mye finere, og det ligger veldig sentralt. Det er lett å komme seg rundt i byen herfra, sier Øfstbø. Han bor i studentbyen på Fantoft, og forteller at det har blitt mye enklere å komme seg til campus med Bybanen.

Mange aktiviteter

Det finnes forskjellige aktiviteter i Bergen, både innendørs og utendørs. Det er mye kulturliv i byen, med gode muligheter for fjellturer eller sjø kun et stenkast unna. Dette gjør at Bergen blir en favoritt blant studenter når de velger studieløpet.

I sentrum finner vi Bryggen, Fløyen, Akvariet, i tillegg til museer og teater. Her er det også gangavstand til idrettsarenaer som AdO eller Nordnesbadet, med sitt kjente sjøbad som er åpent året rundt. SUP (Stand Up Paddling) og kajakk er veldig ettertraktet, særlig om sommeren.

Fysisk aktivitet er viktig, og som student ved Noroff er du medlem av studentsamskipnaden på Vestlandet, Sammen. Studentsenteret, som ligger på Nygårdshøyden, har flotte treningsfasiliteter og svømmebasseng som du som student får gode priser på. 

Noroff er vant med å ha studenter fra forskjellige steder av landet, og å kunne tilby en bedre opplevelser for dem er noe skolen har prioritert høyt i alt fra valg av lokalisasjonen til moderne fasiliteter og høyt kvalitetsutstyr.

Uansett hva du velger å studere, ønsker vi på Noroff at dere har en fantastisk opplevelse i Bergen!


Studietilbud ved Noroff Bergen

UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

En praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Praktisk utdanning som forbereder deg på en karriere innen spill, animasjonsfilm, visuelle effekter og reklame- og visualiseringsbransjen. Studiet benytter den nyeste teknologien og arbeidsmetodene, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Interaktiv

Jobb med moderne spillteknologi, og bli en attraktiv 3D-designer med førstehåndskunnskap om spillmotorer. På studiet kan du lage ditt eget spill, og lærer blant annet visualisering og 3D-grafikk for VR og AR.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi - Interaktiv, utdanning

3D design og spillteknologi - Innholdsutvikling

Studiet gir deg ferdigheter i å skape de visuelle elementene vi ser på skjermen, som figurer og omgivelser i spill og film. Behovet for produksjon av 3D-innhold med høy kunstnerisk standard er en etterspørsel i mange ulike bransjer.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top