Maskinlæring er ikke lenger fremtiden - det er her og nå. Med en utdanning i anvendt maskinlæring får du kompetanse som er svært etterspurt.

Noroff tilbyr ettårig nettstudium i anvendt maskinlæring, et teknologisk felt i enorm og kontinuerlig utvikling. Kunnskapen og ferdighetene som studiet gir, gjør deg til en attraktiv kandidat for jobber innen maskinlæring og kunstig intelligens, slik at du kan gå rett ut i arbeidslivet etter endt utdanning. Vi har tatt en prat med linjeleder for kurset, Bertram Haskins, som gir et innblikk i hva kurset innebærer og hvilke karrieremuligheter det gir.

Anvendt maskinlæring er et område innen kunstig intelligens (AI) der eksisterende programvareverktøy brukes til å lage databaserte modeller som kan utføre ulike oppgaver. Det meste av det du ser i nyhetene som ofte omtales som kunstig intelligens, er egentlig eksempler på maskinlæring, sier Bertram.

Maskinlæring er en veldig grunnleggende del av kunstig intelligens, som går ut på å lære systemer hvordan de selv kan generere ny innsikt fra eksisterende data. Målet er å gjøre systemet i stand til å identifisere mønstre uten ytterligere programmering, noe som gjør denne tilnærmingen svært verdifull for bedrifter.

Det meste av det du ser i nyhetene som ofte omtales som kunstig intelligens, er egentlig eksempler på maskinlæring. Bertram Haskins

📷: Linjeleder på studiet, Bertram. Foto: privat.

 

- Vi står i begynnelsen av AI-revolusjonen

Bertram forteller at studieprogrammet fokuserer på bruk av forhåndsbygde Python-biblioteker. I løpet av studieåret lærer du alt om maskinlæringsprosessen, fra datainnsamling og forbehandling til modellbygging og visualisering. Dette betyr at du vil bli svært dyktige i Python-programmering i løpet av studietiden. Studiet holdes kontinuerlig oppdatert og følger de nyeste forskningstrendene innen fagfeltet.

Det er mange ulike bransjer som har behov for kompetanse innen anvendt maskinlæring. Etter utdanning er du i stand til å jobbe i både nasjonale og internasjonale selskaper som trenger dataspesialister, programvareutviklere og AI-ingeniører.

– Med denne kompetansen vil du blant annet kunne jobbe med dataanalyse og utvikling av Python-programmer. Kompetansen din vil også være anvendelig for organisasjoner som har behov for maskinlæring for å forbedre sin forretningspraksis eller forskning, sier linjelederen.

– Vi er i en tid der kunstig intelligens integreres i stadig flere samfunns- og forretningsområder, og de relevante bruksområdene utvides. Det spås at etterspørselen etter dyktige mennesker med kompetanse innen maskinlæring vil øke. Vi er i begynnelsen av AI-revolusjonen, og det kommer bare til å bli mer interessant fremover, avslutter han.

Nettstudiet i anvendt maskinlæring har neste oppstart 17. oktober. Alle utdanninger på Noroff har løpende opptak og er godkjent i Lånekassen.

 

Intervju med tidligere studenter

Opptak livestream

Se opptak fra livestream om Anvendt maskinlæring, presentert av Bertram Haskins 15. mars 2023.


Relaterte studier

Anvendt maskinlæring, Machine Learning, utdanning

Anvendt maskinlæring

Det er knapt noen aspekter ved vårt digitale liv som er uberørt av maskinlæring. Med denne utdanningen lærer du systemer å lære fra data. Du blir attraktiv for jobber innen AI og kan gå rett i jobb etter utdanningen.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Data Analyst Noroff

Data Analyst (Årsstudium)

Som dataanalytiker blir du blant de mest ettertraktede i dagens arbeidsmarked. Din evne til å veilede ledere i å ta informerte beslutninger ved hjelp av relevant og oppdatert datadrevet informasjon, vil gjøre deg til en viktig ressurs.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top