For Ramina (29) har estetikk, kreativitet, kunst og design har alltid vært en stor interesse. 

Det er så mange spennende jobber innenfor grafisk design, men håpet er å kunne starte opp et eget firma, så får vi se om jeg tenker det samme når jeg er ferdig utdannet, sier Ramina Valand Høyvik (29). Hun studerer grafisk design via Noroff Nettstudier.

29-åringen forteller at hun lenge har drømt om å bli grafisk designer.

Jeg begynte tidlig å eksperimentere med tegning, webdesign og bilderedigering i databaserte program.

Gjennom studiet i grafisk design lærer Ramina å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon.

Jeg har lært mye

Nettstudiene gav meg muligheten til å gå for drømmen min. Det er ikke sikkert at jeg kunne gjort dette ellers, siden det ikke er noen fysisk skole som tilbyr grafisk design i nærheten av der jeg bor. Fleksibiliteten til å kunne studere hvor enn jeg befinner meg passer meg perfekt, smiler hun.

Fleksibiliteten til å kunne studere hvor enn jeg befinner meg passer meg perfekt Ramina Valand Høyvik

Ved å studere på nett kan man enklere tilpasse utdanningen etter egen hverdag. Som nettstudent hos Noroff School of Technology and Digital Media får du et attraktivt utdanningsløp med tett oppfølging fra veileder, uten å noensinne møte opp fysisk på en skole.

Nettstudiene hos Noroff fungerer veldig bra. Vi har et forum som heter Moodle, der ligger alt lærestoff og alle ressurser vi måtte trenge. Om vi ønsker tilbakemelding eller hjelp fra medelever eller faglærere så er det forskjellige rom etter hvert tema hvor vi kan spørre om hva som helst.

Det pleier ikke å ta lang tid før jeg får svar fra lærerne om det skulle være noe, jeg opplever at de har mye kunnskap om faget. Jeg har lært mye ut fra tilbakemeldinger de gir og opplever at det hjelper meg i utviklingen til å bli en god grafisk designer.

«"
Fra hjemmekontoret til Ramina. Foto: Privat

Bransjenær utdanning

Ramina forteller at hun i mange av oppgavene blir oppfordres til å bruke ekte kunder.

Dette lærer oss om hvordan et kundeforhold kan se ut. På denne måten får vi innsikt i hvordan det kan være å jobbe i denne bransjen. Jeg opplever at det vi lærer og verktøyene vi bruker utruster oss for arbeidslivet.

Studiet i grafisk design er tilgjengelig i Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Nettstudier.

Til slutt, hva vil du si til de som vurderer nettstudier?

Prøv å være strukturert og planlegg ukene godt. Få deg alltid en oversikt over ukens oppgaver før du går løs på dem. På denne måten kan du sikre deg at du rekker å levere det du skal i tide. Som grafisk designer er det en viktig egenskap å kunne holde tidsfrister, avslutter Ramina.


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top