Selma angrer ikke på at hun valgte å bli nettstudent. Det er i dag stor etterspørsel etter nettopp UX-designere.

Det var faktisk en annonse fra Noroff om UX-design som dukket opp på Instagram som fikk ballen til å rulle for min del. Jeg leste videre og forhørte meg litt rundt og skjønte raskt at UX-design måtte bli mitt neste steg i livet, og jeg angrer ikke ett sekund, sier Selma Pobric (26).

Hun studerer den ettårige utdanningen i UX-design via Noroff Nettstudier.

Stor etterspørsel etter UX-designere

Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i konseptene, prosessene, metodene, verktøyene og teknikkene innen bruker-sentrert design.

Så langt har alt i studiet vært interessant og jeg har allerede lært masse på kort tid. Jeg vil si at det kanskje er spesielt nyttig med alle digitale verktøy vi lærer oss å bruke underveis i prosessen, som garantert vil være en fordel å ha med ut i arbeidslivet etter studiet, sier Selma.

Hun fortsetter:

Jeg opplever det vi lærer som veldig relevant for arbeidslivet. Oppgavene og verktøyene er tett knyttet opp mot hvordan det faktisk blir på en arbeidsplass.

Nettstudier er en fantastisk løsning

Selma valgte å studere via nettstudier, for å strukturere dagene slik som passer best for henne.

Jeg vil si at nettstudier er en fantastisk løsning, spesielt hvis man ønsker seg en fleksibel studiehverdag. Til tross for at studiene foregår via nett, vil jeg si at man omtrent har like god mulighet til å bli kjent med sine medstudenter som på en fysisk studieplass, forteller 26-åringen.

Studiet i UX-design tilbys på campus i Oslo, Bergen og via nettstudier.

Studiehverdagen består av mye spennende arbeid og læring. For hver uke lager jeg en arbeidsplan og prøver å forholde meg til den så godt som mulig, slik at arbeidsmengden forholder seg jevnt utover uken.

Oppfølgingen er veldig god. Faglærere er tilgjengelige og behjelpelige, og ikke minst nøye på å gi gode tilbakemeldinger på innleveringer.

Elsker utfordringer

Hovedformålet med utdanningen er å gi studentene praktisk og relevant oppæring i brukeropplevelsesdesign, slik at de er klare for å gå rett ut i jobb etter studiet.

Etter Noroff ønsker jeg å sparke i gang min karriere som UX-designer. Jeg håper å havne et sted med spennende og varierte prosjekter der jeg får utfordret meg selv og mine kunnskaper - jeg elsker en god utfordring, sier Selma.

Til slutt, har du noen tips til nye studenter?

Mitt beste tips er å holde en jevn arbeidsflyt gjennom studiet. Lag en plan for hver uke og hold deg til den, slik vil du alltid være a jour, avslutter hun.


Relaterte studier

UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top