Vilde studerer frontend-utvikling, og er svært fornøyd med studieopplegget ved Noroff nettstudier.

– Jeg ønsket noe som var fleksibelt, med mulighet for å jobbe ved siden av og for å ha mulighet til å gripe muligheter der de måtte oppstå, sier Vilde Halvorsen (25). Hun studerer frontend-utvikling hos Noroff nettstudier, en toårig teknologiutdanning hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design.

– Studiet er veldig relevant nå og for fremtiden, siden verden lener seg mer og mer på teknologiske løsninger. Det finnes masse muligheter, og man kan jobbe både teknisk og med design, så feltet er veldig variert, forteller Vilde 

Frontend-utvikling er for deg som vil jobbe med utvikling av brukerorienterte løsninger for web- og mobile enheter. For Vilde passet fagskoleutdanningen perfekt.

– Jeg har slitt med å finne ut hva jeg vil gjøre karrieremessig og har prøvd mye forskjellig, men aldri funnet noe hvor jeg har hatt motivasjon til å stå løpet ut. Jeg har funnet ut at jeg ikke er en akademiker, men jeg liker godt å jobbe praktisk og jeg motiveres av å se resultater. Det var den tanken som fikk meg til å sjekke ut fagskoletilbudet, og jeg fant en retning som passet ypperlig for meg, sier hun.  

Fleksibel hverdag

Tilbakemeldingene vi får på innleveringene er konstruktive og nøyaktige, og det er verdifullt for videre arbeidVilde Halvorsen

Som nettstudent har Vilde fleksibiliteten til å legge opp studiehverdagen etter egen timeplan.

– Jeg legger opp uken selv, og jobber stort sett med skole fra mandag til fredag. Vi får en modul hver uke med innlevering av en oppgave hver søndag. For meg blir det enklere å holde motivasjonen oppe, ettersom det er såpass hyppige leveringer, og vi får tilbakemelding på arbeidet etter hver levering sånn at vi kan ta med oss kunnskapen videre til neste modul, forteller hun.

Hun fortsetter:

– Som regel liker jeg å jobbe med skole på dagtid, men hvis det er noe spesielt som oppstår eller noe jeg ønsker å gjøre, kan skoledagen alltid flyttes på for å få plass til andre ting. Det er jo helt nydelig!

God oppfølging fra faglærerne

Nettstudentene ved Noroff har tilgang til et digitalt klasserom hvor man kan samhandle med faglærerne og medstudenter. Selv om det ikke er noe fysisk oppmøte på studiet, føler Vilde likevel at hun får god oppfølging fra faglærerne. 

– Faglærerne er tilgjengelige i normal arbeidstid, og svarer ganske kjapt. Tilbakemeldingene vi får på innleveringene er konstruktive og nøyaktige, og det er verdifullt for videre arbeid, forteller hun.

Selv om Vilde studerer på nett, opplever hun å ha god kontakt med sine medstudenter i det digitale klasserommet. 

– Man kan kontakte andre i klassen hvis man ønsker det, og det er flere som har laget kollokviegrupper som møtes utenom. Jeg trives godt med å jobbe selvstendig, og på grunn av pandemien har det heller ikke vært så aktuelt å møtes utenom, men det er god kultur i klassechatten, og veldig mange fine mennesker som ønsker å gjøre hverandre gode, sier hun.

Hvor håper du at veien går etter at du er ferdig hos Noroff?

– Jeg håper på å komme raskt ut i jobb. Det optimale hadde vært å komme inn som trainee eller få et internship i et selskap, kanskje allerede før jeg er ferdig?

Du kan studere frontend-utvikling ved Noroff i Oslo, Bergen, Kristiansand, og som nettstudier. Vi har løpende opptak på alle våre studier, og du kan fortsatt sikre deg studieplass med oppstart til høsten.


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top