Etter bare noen uker på studiet tegnet jeg noe jeg tror virkelig kan løfte porteføljen min når det kommer til jobbsøking, sier 35-åringen.

Nick Walkley er 35 år gammel og har nettopp fullført studiet teknisk design med DAK på Noroff. Nick er allerede utdannet arkitekt fra Manchester School of Architecture, men har hatt et lengre opphold fra bransjen og trengte derfor en oppdatering av sin tekniske kompetanse. Det siste året har han sjonglert mellom jobb, studier og sin store musikkinteresse.

De fleste arkitektstillinger som utlyses nå ser etter noen med BIM kompetanse, men BIM eksisterte ikke når jeg tidligere jobbet i bransjen. Derfor valgt jeg å ta ett år for å oppdatere kunnskapen min i dagens teknologi på Noroff.

På Noroff får man opplæring i alle Autodesk programmer som AutoCAD, Revit og Inventor. Jeg prøvde å lære det alene i begynnelsen, men som en selvstendig bruker må du betale mye for en lisens. Som student, får man gratis tilgang til disse programvarene i tillegg til opplæring, forteller Nick.

«"

«"

Målet er å jobbe i arkitektbransjen

På Noroff fikk vi opplæring i alle autodesk-programmer som AutoCAD, Revit og Inventor. Nick Walkey

Allerede etter noen måneder på studiet begynte vi med akkurat det jeg hadde lyst å lære; Revit og BIM. Etter bare noen uker på studiet tegnet jeg noe jeg tror virkelig løfte porteføljen min når det kommer til jobbsøking. At jeg nå kan vise ekspertkunnskap innen Revit på et jobbintervju, var noe som ga meg mye motivasjon gjennom studietiden.

Han fortsetter:

Målet mitt er nå å komme inn til arkitektbransjen her i Skandinavia. Det blir spennende å se hva som skjer etter korona-krisen. Jeg tror jeg nå kommer inn i et jobbmarked som gjennomgår mye endringer. Derfor har det vært så viktig å være forberedt med fleksibilitet og mangfold. Det skader heller ikke at jeg har lært mye annet langs veien som kan nyttes av andre bransjer, sier han.

Gjennom studiet blir studentene oppfordret til å lage en blogg som kan være med på å samle arbeidet de gjør i løpet av studiet. Bloggen kan linkes direkte til studentens LinkedIn-profil og er med på å gi fremtidige arbeidsgivere innblikk i studentens arbeid. Les Nicks blogg her.

«"

Positivt overrasket over nettstudier

Jeg er positivt overrasket over nettstudier. Det å studere på nett ga meg fleksibiliteten til andre aktiviteter selv om livet kan være travelt. Det er flott å ha muligheten til å tilpasse studiene mine rundt andre aktiviteter som er litt mindre fleksible. Ikke bare jobb og musikk, men fritiden også.

Det er også fint å ha muligheten til å justere planene etter været, nyte solen på en fjelltur opp til Rundemannen eller Ulriken, og heller bli ferdig med ukens oppgave under gråværet.

Han fortsetter:

Den største fordelen med nettstudier var likevel at jeg hadde ansvar for min egne progresjon og jeg kunne velge selv hva jeg skulle bruke tiden min på. Ofte har det vært for å fordype kunnskapen min i det samme tema eller på et sideprosjekt for å videreutvikle porteføljen min. I et klasserom med andre studenter hadde dette kanskje ikke har vært mulig, sier Nick.

Hvilke råd vil du gi til nye (nett)studenter?

Det er viktig å ha ekte lidenskap for det du studerer. Uten det hadde det vært vanskelig å finne motivasjonen og disiplinen. Det er også viktig å ha rutiner, og sosiale aktiviteter som gir livet ditt som nettstudent litt struktur og støtte, avslutter han.


Relaterte studier

3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Praktisk utdanning som forbereder deg på en karriere innen spill, animasjonsfilm, visuelle effekter og reklame- og visualiseringsbransjen. Studiet benytter den nyeste teknologien og arbeidsmetodene, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top