Når jeg startet kunne jeg ikke noe om 3D-modellering eller programmering, nå kan jeg ta 3D-modeller igjennom hele prosessen og inn i en spillmotor, sier John.

Jeg valgte dette studiet fordi spill er noe jeg har gjort igjennom hele livet, ved siden av alt det andre jeg har drevet med. Det tok meg bare litt tid å finne ut at dette faktisk er noe jeg kan jobbe med å leve av om jeg gir alt jeg har, sier John.

Det er utrolig spennende hva man kan gjøre med spill John Hauge

John Hauge er 30 år gammel og bor i Åkrehamn. Han begynte allerede i ungdomstiden med å lage filmer og animasjoner, og han har vært interessert i spill så lenge han kan huske. I dag studerer John interaktive medier-spill på Noroff Nettstudier, samtidig som han er småbarnsfar.

«"

Studentarbeid, laget av John

Interaktive medier – en spennende utdanning

Jeg synes interaktive medier - spill er utrolig spennende, fordi det binder sammen alle medier i et. Som ungdom drev jeg mye med å lage film og animasjoner, jeg begynte så å spille i band og lage musikk, jeg har alltid elsket å lage ting.

Det er utrolig spennende hva man kan gjøre med spill og hva som faktisk er spill, sier John.

Han fortsetter:

Jeg har lært utrolig mye på studiet. Når jeg startet kunne jeg ikke noe om 3D-modellering eller programmering, nå kan jeg ta 3D modeller igjennom hele prosessen og inn i en spillmotor med ganske greit resultat. Dette trodde jeg aldri at jeg kunne klare! Mye av dette kommer av egen innsats, lærerne lager gnisten, men det er opp til den enkelte å holde flammen gående.

Jeg føler vi blir undervist i veldig essensielle ting for bransjen, men igjen så er det opp til enkelte hvor de ønsker å ta det. Det å bare følge instruksene i et kurs gjør deg ikke til noe mester, men det gir deg en veldig god pekepinn på retningen du bør gå i, sier han.

«"

Studentarbeid, laget av John

Nettstudier ga John muligheten til å studere

Jeg synes det er utrolig greit at jeg kan studere på nett. Jeg har to barn sammen med kjæresten min og vi eier et hus- da blir det ikke så lett å bare flytte for å studere.

Nettstudier var det som skulle til for at John skulle forfølge drømmen om en fremtid innen spillindustrien. 

Lærerne lager gnisten, men det er opp til den enkelte å holde flammen gående. John Hauge

Noroff Nettstudier har oppstart fire ganger i året - mars, august, oktober og januar. Se hvilke studier som starter her. Bachelorstudiene har oppstart 16. august. 

Faren min eier et bakeri som jeg også jobber deltid på. De gangen han reiser på tur eller noen blir syke, så må jeg stille litt ekstra opp i bakeriet. Da kommer det godt med å være nettstudent og at studiene er lagt opp for å være fleksible, så man kan ta igjen det man ikke fikk gjort senere, sier John.

Oppfølging og samarbeid med medstudenter

Gjennom bachelorgraden har jeg hatt masse god kontakt med mine medstudenter. Jeg synes det er fascinerende hvor mye kontakt man også får med elever som er på campus. Dette er nok fordi vi kan ha blandede grupper, og fordi undervisningene er live fra campus.

Han fortsetter:

Jeg føler også at jeg får den hjelpen jeg søker fra faglærerne. Det er mye opp til den enkelte å oppsøke hjelp om man trenger det. Som nettstudent er det viktig å vite når du skal spørre om hjelp og ikke vente på at hjelp skal komme til deg, avslutter han.


Relaterte studier

Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top