Det å kunne vise frem arbeidet sitt i en portefølje når man søker jobb er gull verdt, sier Lene (24). 

Lene Tordal (24) må nesten kunne defineres som en superstudent. Hun har fått svært gode resultater i løpet av studiet i grafisk design hos Noroff, i tillegg til at hun allerede har lykkes med å få freelancer-oppdrag.

Hun er bare 24 år gammel, og har fullført studiet i grafisk design. Hun bestemte seg for å fortsette å studere, og startet i august på den ettårige utdanningen i UX-design.

Målet er å få en relevant jobb innen layout eller webutvikling.

Egen portefølje

Lene har erfart at kobling mellom studiet og bransjen er svært god. I løpet av utdannelsen sin på grafisk design opprettet Lene et enkeltpersonforetak og hun har allerede fått prøvd seg litt i arbeidslivet som freelancer.

Faglærer la ut et oppslag om en bedrift som søkte studenter til å ta noen oppdrag for dem. Jeg så på dette som en gylden mulighet til å få litt erfaring, så jeg grep muligheten og søkte.

Jeg var så heldig at jeg fikk dette oppdraget, og har nå en dialog med dette firmaet. I den forbindelse var det å kunne vise frem arbeidet sitt i en portefølje gull verdt. Det var også i forbindelse med dette at jeg startet mitt eget enkeltpersonforetak, slik at det skulle være enkelt å ta forskjellige oppdrag rundt om.

Hun fortsetter:

I denne bransjen er det greit å kunne ha et enkeltpersonforetak. Skal man for eksempel lage en logo for en bedrift, så er det enkelt å kunne gjøre dette på en ryddig måte når man har et enkeltpersonforetak. Det er også en fordel å lage seg en LinkedIn-profil, hvor man legger ut informasjon om seg selv og gjerne inkludere portefølje hvis man har dette.

Det at man jobber for å lage en portefølje i de to årene på studiet, er et godt verktøy når man skal søke på freelance oppdrag eller på en jobb. All rapport skrivingen vi har gjort på grafisk design kommer også godt med, sier Lene.

Studiet er lærerikt og spennende

Studietiden på grafisk design har vært lærerik og spennende. Det å kunne være med på å forme produkter, enten det er nettsider, produktemballasje eller magasiner er veldig gøy og lærerikt.

Det er mye praktisk arbeid som passer meg midt i blinken, da jeg synes mye teori kan bli vanskelig å henge med på i lengden. Grafisk design studiet har en fin kombinasjon av teori og praktisk arbeid. Man jobber hele tiden mot å opparbeide seg en portefølje som kan bli brukt etter studiet når man skal søke jobb, forteller hun.

Hun fortsetter:

Jeg føler det vi lærer på studiet er veldig relevant, på de to årene man studerer grafisk design jobber man hele tiden med å lage og forberede en portefølje. Man lærer å bruke Adobe-produkter, slik som InDesign, Illustrator, Photoshop etc. Dette er programmer jeg ikke hadde vært borti før jeg begynte på grafisk design.

I begynnelsen var det vanskelig å forstå noe av programmene, men med gode veiledningsvideoer begynte det endelig å løsne. I dag ser jeg på disse programmene som helt nødvendig for en designer å bruke.

Detaljerte tilbakemeldinger

24-åringen har opplevd å få god hjelp og oppfølging fra faglærerne sine.

Lærerne er veldig hjelpsomme og motiverende! De har så mye kunnskap i faget, noe som gagner oss studenter mye. De finner inspirasjon som skal være til hjelp for deg, kommer med tips og nye ideer som kan bygge på produktet du har utviklet.

Man får detaljerte tilbakemeldinger på innleveringene. Faglærer følger deg tett opp, spør hvordan man har det. Hvis man sliter med motivasjon, er det også en god mulighet til å kontakte faglærer for å få hjelp, sier 24-åringen.

Lenes beste tips til kommende studenter:

  • Kjøp deg en planlegger, dette har vært mitt must have i disse to årene.
  • Vær strukturert, planlegg ukene og dagene dine.
  • Skriv opp to do lister, kryss av når man har gjort et punkt. Det å kunne krysse av et punkt er en motiverende og en deilig følelse!
  • Det er også viktig å ta gode pauser for å kunne holde motivasjonen og konsentrasjonen oppe, men også for å kunne utvide ideen du jobber med.
  • Få all den hjelpen du har mulighet til å få av lærere, ikke vær redd for å spørre!

Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top