lyd og musikkproduksjon, Noroff Records, release

Anja (23) og artisten som går under aliaset MohGotJuice (26) står for Noroff Records tredje singelslipp. 

Vi prøvde oss frem med mye forskjellig, men så kom MohGotJuice (26) med beaten til låta og jeg syns det var en veldig kul idé. Sammen produserte og skrev vi teksten, og sånn ble sangen til, sier Anja Amundsen.

Begge studerer lyd- og musikkproduksjon ved Noroff i Oslo. Sangen var i utgangspunktet et eksamensprosjekt, men ble til den ferdige låten CMD. 

Anja, som også står for vokalen, er tydelig på hva sangen handler om. 

CMD, eller command som det står for, handler om at man er lei av å bli fortalt hvem man er, hva man er og hva man skal gjøre. Sangen handler om at man må gjøre det man selv vil og ikke prise noen.

Et annerledes lydbilde

Anja og Moh hadde et stort ønske om å produsere en låt som fanget oppmerksomhet, med et annerledes lydbilde som kanskje ikke var så typisk.

Det er veldig gøy å lære mens man holder på, jeg har lært så mye. Anja Amundsen

Hva fikk deg til å begynne på lyd- og musikkproduksjon på Noroff, Anja?

Det var fordi jeg leste om folk som hadde studert der og det var så mye positive tilbakemeldinger. I tillegg var plasseringen et stort pluss, at jeg kunne studere i Oslo.

23-åringen forteller at det har vært veldig spennende å produsere musikk med Noroff Records og at studentene som jobber der ved siden av studiene er utrolig motiverte. 

Nå er det fire fra klassen som har ansvaret for Noroff Records og de er så motiverte for å lære og gjøre en best mulig jobb, de står på for at vi skal få best mulig resultat. De fikser alt i forbindelse med release-partyet 26. september, og legger til rette for at vi kan ta bilder med høy kvalitet på skolen. De er et team som har som mål å gjøre releasen best mulig. Det er veldig gøy å få lære i mens man holder på med dette, jeg har lært så mye.

Starten på en artist-karriere

Anja forteller også at når man studerer lyd- og musikkproduksjon er det viktig å gi alt hele tiden, og yte det lille ekstra.

Vi får tilgang på utrolig mye bra utstyr på skolen, så dersom man vil få mest mulig ut av studiet, er det opp til deg selv.

Hva håper du skjer videre?

Etter låt-slipp håper jeg folk syns det er interessant og at den blir spilt av masse.Og så klart at det er starten på min artist-karriere og at jeg kan gi ut mer musikk og forme meg selv som artist.

🎧 Hør CMD på Spotify og følg Noroff Records på Facebook her.


Relaterte studier

Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

En praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen. Gjennom studiet vil du jobbe kontinuerlig med studentproduksjoner og få en grundig opplæring i det utstyret som filmbransjen bruker i dag.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top