- Vi ser at mange som har gått her anbefaler studiet til andre de kjenner, noe som viser at det holder en høy faglig kvalitet, sier leder for studieprogrammet.

Aldri før har studiet i Lyd- og musikkproduksjon hatt venteliste så tidlig som det har hatt i år. Studiet ble raskt fylt opp både i Oslo og Bergen. Leder for studieprogrammet Herbrand Larsen, sier at dette er et tegn på at Noroff har et godt og interessant studium som mange har hørt om.

Vi tenker at det er et tegn på at vi har gode lærere som jobber aktivt i bransjen med det de underviser i her på Noroff.

Lyd og Musikkproduksjon er utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Her utdannes blant annet artister, komponister, produsenter og lydteknikere. Herbrand forteller at nåværende og tidligere studenter har kommet med gode tilbakemeldinger på studiet, de opplever at fagene er relevante og tilpasset det bransjen etterspør.

Vi ser at mange som har gått her anbefaler studiet til andre de kjenner, noe som viser at studiet holder en høy faglig kvalitet. I tillegg så ser vi at tidligere studenter gjør det bra i bransjen, både som produsenter, artister, låtskrivere og teknikere, sier Herbrand. 

Vi ser at tidligere studenter gjør det bra i bransjen, både som produsenter, artister, låtskrivere og teknikere.Herbrand Larsen

Utdanner folk som bransjen trenger

På Noroff er det stort fokus på at studentene skal lære lyd- og musikkproduksjon i praksis.

Vi går selvsagt gjennom relevant teori i de ulike emnene, men den største delen av studiet er praktisk. Man kan lese og skrive om låtskriving, men man blir god til det når man har gjort det mange nok ganger. Tanken vår er enkel, skal man bli god til å lage låter, så må man lage mange nok låter. Skal man bli god på å mikse og produsere, så må man jobbe med det.

I tillegg til gode og aktive lærere, kommer det stadig artister, produsenter og andre folk fra bransjen inn for å holde gjesteforelesninger. Herbrand forteller at dette gjør at studiet alltid vil være «up to date». Noroff har også flotte lokaler og studioer som studentene kan bruke hver eneste dag.

Det at flere av våre studenter gjør seg bemerket i lyd- og musikkbransjen er jo også en tilbakemelding som visert at faget gjør det som det skal, nemlig utdanne folk som bransjen trenger, sier han.

Han forteller at lyd- og musikkbransjen er en kjempestor bransje som skaper store verdier.

Det er kanskje ikke det letteste yrkesvalget, men definitivt det morsomste og mest utfordrende. Verden vil alltid trenge lyd og musikk, avslutter han.

Kunne du tenke deg å studere Lyd- og musikk på Noroff til høsten? Vi anbefaler å søke studieplass selv om et studium har venteliste. Erfaringsmessig vet vi at mange får tilbud om studieplass etter hvert. Les mer om studiet og søk her.


Relaterte studier

Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som ønsker å jobbe kreativt eller teknisk med musikk og lyd. Du ønsker å bli artist, komponist, produsent, lydtekniker i studio, eller jobbe med lyd og musikk til film og andre medier.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top