- På studiet går man veldig nøye gjennom det grunnleggende, før man virkelig begynner på den teknologien som er veldig ettertraktet hos arbeidsgiverne.

Jørgen Engh (34) jobbet tidligere med IT, men hadde da en annen utdanningsbakgrunn. På kveldene satt han og kodet litt, noe han etter hvert ble veldig glad i. Han bestemte seg derfor for å satse for fullt på kode-interessen.

Etter pandemien så bestemte jeg meg for å gå «all inn» og begynte derfor å studere Frontend-utvikling 100%. Det som er spennende med Frontend er at man faktisk kan lage noe som folk både kan se og interagere med.

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Studiet tilbys i Oslo, Bergen, Kristiansand og som nettstudier.

Ettertraktet hos arbeidsgiverne

34-åringen studerer på campus i Kristiansand og forteller om en veldig positiv opplevelse av studiet.

Studiet er oppdatert og jeg føler at vi tilegner oss kunnskap som er attraktiv for næringslivet. Jørgen Engh

Studiet er oppdatert og jeg føler at vi tilegner oss kunnskap som er attraktiv for næringslivet.

Jørgen har allerede før han har fullført utdanningsløpet fått jobb som Security Developer i Telenor sin sikkerhetsavdeling, Security Operation Senter (SOC).

Jeg jobber i en avdeling som heter SOC-Tools, hvor jeg skal lage verktøy som både andre Telenor-ansatte, men også Telenor-kunder benytter seg av. Jeg skal jobbe mye Frontend, men får også lov til å jobbe og utvikle meg innenfor backenden av teknologistacken.

Jobben i Telenor fant han på Finn.no, etter noen intervjuer og teknisk tester så fikk han jobbtilbud. Jørgen har fått et lite nettverk i bransjen gjennom bedriftspresentasjoner som enten Noroff eller som studentene selv har organisert, men i dette tilfellet så kjente han ingen i bedriften fra før av.

Han opplever at det er en god kobling mellom bransjen og studiet på Noroff.

Man går veldig nøye gjennom det grunnleggende, før man virkelig begynner på den teknologien som er veldig ettertraktet hos arbeidsgiverne. Det er derfor veldig viktig å gå ut hele studieløpet og ikke hoppe av underveis.

📷: Studentarbeid av Jørgen, se mer av det i hans portefølje.

Bratt læringskurve

Noroff-studenten forteller at en typisk studiehverdag for han begynner med at han kommer seg på skolen klokken 9 og har undervisning frem til klokken 11:30. Deretter sitter han gjerne og jobber med oppgaver frem til 13-14 tiden.

Jeg har to små barn i barnehagen så på ettermiddagen så er jeg med familien, før jeg gjerne studerer en time eller to senere på kvelden.

Faglærer, Eivind er veldig dyktig, han har masse kunnskap og hjelper oss når vi trenger det. Jørgen Engh

Hva er det beste med å studere på campus i Kristiansand?

Jeg liker å komme meg litt ut av huset og se andre medstudenter. Jeg kom jo fra arbeidslivet og fikk hjemmekontor noe opp i halsen etter pandemien, så det var uaktuelt for meg å kun studere online. Det å være en del av et miljø og møte medstudenter eller kollegaer er veldig viktig for meg. I tillegg så er det hyggelig når det skjer litt sosiale ting på dagen eller på kveldene ved campus også.

Jørgen opplever at han får god oppfølging fra sin faglærer på studiet, Eivind.

Eivind er veldig dyktig, han har masse kunnskap og hjelper oss når vi trenger det. Han er også vår eneste faglærer slik at vi alltid kan forholde oss til han.

Når jeg spør Jørgen hvilke råd han vil gi til andre studenter forteller han at det å lære seg å kode ikke alltid er en dans på røde roser. Det kan virke veldig komplisert og overveldende, og det vil til tider være frustrerende.

Det er et stort felt der ingen kan alt, men det kan virke som at mange gjør det, og har full kontroll. Jeg mener de viktigste egenskapen man kan ha er «persistence», eller utholdenhet som det heter på godt norsk. Følelsen av at det er overveldende vil mest sannsynlig være en del av pakken når man lærer seg utvikling.

Han legger til:

På den lysere siden så er koding også veldig gøy, og hadde det ikke vært utfordrende og hatt en bratt læringskurve så ville det heller ikke vært så ettertraktet.


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling (Årsstudium)

Teknologiutdanning for deg som ønsker å jobbe med fremtidens nettløsninger. Utvikling og vedlikehold av serverbaserte programvareløsninger blir stadig mer viktig. Backend-utvikler en av de mest etterspurte tech-jobbene.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top