I dag er Vipps det ledende selskapet innen smartbetaling i Norge. For å komme dit har selskapet tatt i bruk helt ny teknologi.

Vi har tatt en prat med Vipps, den digitale betalingstjenesten for smarttelefoner.

nettsiden sin skriver de «Vi er et norsk selskap som drar nytte av å være en del av et samfunn som raskt tar i bruk ny teknologi. Det er derfor vi kan tilby forenkling i verdensklasse».

Kirsten Fadby Jarneid jobber som forretningsdesigner i Vipps og forteller at de er et teknologiselskap i vekst med et internasjonalt mindset.

- Sett fra mitt ståsted «bridger» Vipps det beste fra både startup – og «the corporate» world. Det er lite hierarki, raske beslutningsveier og man får være med å påvirke selskapets fremtid, både forretningsmessig og kulturelt, sier Kirsten.

Hun har egentlig økonomibakgrunn, men endte selv opp i teknologibransjen.

Et selskap med verdier

Det er mange systemer som skal fungere for at folk skal kunne vippse penger seg imellom, betale i butikken, eller logge seg inn for å sjekke selvangivelsen på en trygg og rask måte.

Det er full fart og jeg får muligheten til å lære noe nytt hver dag. Kirsten Fadby Jarneid

Det er full fart og jeg får muligheten til å lære noe nytt hver dag. Selskapet har erfarne ledere som man kan lære av, samtidig som man selv får mye ansvar og beslutningsmakt. I tillegg er Vipps et selskap med verdier jeg kjenner meg igjen i, både når det kommer til mangfold og hvordan vi ønsker å jobbe sammen, forteller Kirsten engasjert.

Hva gjør en forretningdesigner?

Som forretningsutvikler er min rolle å lede tverrfaglige team, med de flinkeste folkene innenfor utvikling, design, UX, analyse, marked og salg. Jeg har erfart at når man jobber sammen med folk fra flere ulike disipliner så får man til fantastiske resultater. Evnen til å jobbe tverrfaglig er jeg sikker på at kommer til å bli viktigere og viktigere fremover.

Hun forteller at hun er genuint interessert i hvordan teknologi vil være med på å gjøre hverdagen til hver enkelt smidigere og mer effektiv, samtidig som den er med å gi bedriftene helt nye verdiforslag ved bruk av data, utarbeidelse av nye prosesser og nye forretningsmodeller.

Teknisk forståelse og kompetanse

Hva slags kompetanse er Vipps på jakt etter?

Vipps har en sterk posisjon innen både ID, kort og mobilbetaling. Kirsten Fadby Jarneid

Vipps har en sterk posisjon innen både ID, kort og mobilbetaling og vi trenger derfor enda mere teknologisk kompetanse og interesse innenfor disse områdene. Vi ser nok aller størst behov på kort sikt for smarte hoder som er rå på produktutvikling, design, alle typer koding og sikkerhet, men selvfølgelig også innen andre områder som salg, strategi, økonomi, marked og HR, sier hun, og fortsetter:

Vi har internasjonale ambisjoner, så på det teamet som skal ta Vipps ut i verden vil det trolig også bli stadig større behov for flinke folk, sier forretningsdesigneren.

Hun er tydelig på at Vipps ser etter nysgjerrige mennesker med vilje og gjennomføringskraft, og som elsker teknologi!

Vi er til på grunn av samarbeid og tror godt samarbeid er selve nøkkelen til at vi klarer å holde den farten vi trenger for å lykkes. Derfor er viktige egenskaper tilpasningsdyktighet, raushet og at man er i toppsjiktet når det gjelder å jobbe godt med andre.

Mangfold på arbeidsplassen

Det er fortsatt flest menn som både jobber med og utdanner seg innen teknologi.

Samtidig ser vi at teknologi blir en viktig del av hele samfunnet og påvirker oss uavhengig av utdannelse og yrke. I Vipps er vi også opptatt av at de produktene vi skaper skal fungere for alle, uavhengig av kjønn, alder og kunnskap. Derfor mener vi at mangfold på arbeidsplassen er viktig.

Kjønnsbalanse er også viktig fordi det skaper konkrete resultater. Undersøkelser fra både McKinsey og Credit Suisse viser at selskaper med flere kvinner i ledelsen og nøkkelposisjoner gjør det bedre enn andre selskaper.

Folk som vet hvor de vil er skikkelig attraktive i arbeidsmarkedet. Kirsten Fadby Jarneid

Hva bør man tenke på før man velger en teknologiutdannelse?

Jeg er veldig fan av å velge utdanning basert på hvilke styrker man har. Man må også tenke hva man har lyst til å lære seg, hva man brenner for og engasjerer seg i. Den kombinasjonen – å utnytte styrkene dine og hva du har et engasjement, det er oppskriften på å bli god i noe.

Er du teknologistudent i dag er du så heldig å være attraktiv for mange selskaper, sier hun videre.

Kirsten oppfordrer til å bruke studietiden til å bli mer kjent med seg selv, hva som engasjerer deg og hvilke ting som er viktig for deg hos din fremtidige arbeidsgiver.

Hvis du klarer å finne ut hva du ønsker å bli god på er det enklere å bli rå på akkurat det, og folk som vet hvor de vil er skikkelig attraktive i arbeidsmarkedet.

 


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top