Jeg tror dagens IT-studenter har et ønske om å være med å forme fremtidens måte å leve og lære på, og det får du definitivt hos Cisco, sier Linda.

Cisco er et amerikansk teknologi selskap, kanskje best kjent for produksjon av nettverksutstyr. Visste du at Cisco også er verdens største IT-sikkerhetsselskap?

I den ferske studentundersøkelsen hvor studenter i Norge rangerer sine drømmearbeidsgiver, er Cisco på plass nummer 17 over hvor IT-studentene helst kan tenke seg å jobbe etter fullført utdanning.

– Changing the way we live, work, play and learn

Hvorfor tror du at IT-studentene synes Cisco virker som et spennende selskap å jobbe i?

Vi er et stort multinasjonalt selskap, med mange spennende områder å jobbe innenfor. Vi utvikler og leverer spennende teknologi, og er med på å forme måten vi ikke bare arbeider på, men på så mange andre områder også over hele verden, sier Linda Furnes, System engineer Security hos Cisco, og fortsetter:

Vi er definitivt med på å skape fremtiden. Dette gjør vi ikke bare med å utvikle ny teknologi, men også ved å hjelpe til med å løse utfordringer ved å ta i bruk ny teknologi. Det er faktisk en del av ryggmargen til Cisco – changing the way we live, work, play and learn. Det er en enorm fart i utviklingen i selskapet og det er utallige muligheter for videreutvikling innad i Cisco.

Det er en enorm fart i utviklingen i selskapet. Linda Furnes

En av de tingene Linda liker aller best er å være med på Time2Give.

Hos Cisco er vi så heldige at vi får fem dager i året vi kan bruke til frivillighetsarbeid i tillegg til vår vanlige ferie. Dette kan være alt i fra å hjelpe å bygge skoler i Afrika til å bidra hos Frelsesarmeen. Med Time2Give får vi support og oppmuntring fra selskapet til å bidra tilbake til samfunnet.

Et godt utgangspunkt å være sulten på teknologi

Linda forteller at de har mange programmer for graduates som kan søkes på, for å få prøvd seg litt i ulike roller i selskapet.

Hva burde IT-studenter tenke på for å få jobb hos dere?

Vi ser etter utadvente, fremoverlente personligheter. I vår verden skjer utvikling veldig raskt, og man må være sulten på å lære seg nye ting. I Cisco er det mange ulike roller, og det kreves ulik grad av teknisk kompetanse. Det er uansett et «must» å ha et driv og et ønske om å bidra med noe, lære bort noe, og lære fra andre. Å være sulten på teknologi er et godt utgangspunkt.

Det er en enorm mangel på sikkerhetskompetanse. Linda Furnes

Det er en enorm mangel på sikkerhetskompetanse, ikke bare i Norge, men i hele verden. Sikkerhetsindustrien trenger flere flinke folk. Utdanner du deg innen sikkerhet tror jeg ikke det vil være spesielt vanskelig å få seg jobb, sier hun.

Hvordan kommer arbeidslivet til å se ut om fem-ti år?

Jeg tror at automatisering, scripting og bruk av API (Application programming interface API) kommer til å være ekstremt viktige egenskaper å besitte fremover, og mye av dagens manuelle jobber kommer til å bli erstattet av automatisering. Måten vi arbeider på i dag kommer til å være dramatisk endret, kanskje bare ila få år. Det skjer enormt mye i markedet, og er spennende arbeid som skal gjøres med integrasjoner, IoT, smarte byer, automatisering, APIer – og ikke minst sikkerheten som skal håndtere og binde alt dette sammen.

Mangler IT-ressurser over hele verden

Ifølge det amerikanske teknologiselskapet blir angrepsflatene stadig større, og truslene smartere og vanskeligere å oppdage. Da er det viktigere enn noen gang med tilstrekkelig sikkerhetskompetanse.

Vi kobler stadig nye enheter på nettverkene våre, dytter data ut i skyen, legger på nye tjenester og kobler til flere brukere. Samtidig som vi også har en tendens til å dytte ytterligere punktløsninger på for å beskytte oss. På den andre siden står «the bad guys», som også er innovative, og blir også stadig smartere og mer sofisitikerte. Det er et «cat and mice game», hvor vi som jobber med IT-sikkerhet alltid må være i forkant. Angriperne trenger kun å lykkes en gang, men vi må lykkes hver eneste gang. Det er et tøft spill og det er en kjensgjerning at det er stor mangel på IT-ressurser i hele verden.

Det er et «cat and mice game», hvor vi som jobber med IT-sikkerhet alltid må være i forkant. Linda Furnes

Hun tror at machine-learning og oppførselsanalyse blir helt avgjørende fremover, og at visibilitet er og vil være kritisk.

Vi trenger synlighet inn i hva som skjer, hvem som gjør hva og hvordan det har skjedd. Man er avhengig av total visibilitet i hva vi har av enheter og analysering av hvordan disse oppfører seg, både i ukryptert og kryptert trafikk. Jeg tror også at det vil være viktigere enn noen gang å kunne ha produkter som kan snakke sammen – dele trussel-informasjon og berike hverandre med ulik informasjon og data, for å kunne stå sammen mot truslene vi står overfor, avslutter Linda.

 

 


Relaterte studier

Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top