Det er veldig kjekt å komme seg ut fra skolen, og se hvordan det vi studerer faktisk praktiseres på en arbeidsplass, sier Thomas.

IT-studentene Ørjan Bredal (29) og Thomas Larsen (25) ble først kjent med Veni under Karrieredagen på Noroff, da de var til stede for å presentere seg.

Muligheten for internship var både spennende og lærerik, og ikke minst å få erfaring og bli kjent med folk som allerede jobber i bransjen, sier Ørjan.

Veni er et teknologi- og innovasjonsselskap som tilbyr kompetanse på virksomhetsstyring, prosjektledelse, proptech, bærekraft, energi, VDC, integrasjon, IT-infrastruktur, support og drift av IT-løsninger.

Det er veldig kjekt å komme seg ut fra skolen, og se hvordan det vi studerer faktisk praktiseres på en arbeidsplass, sier Thomas.

Spennende eksamensprosjekter

Ørjan og Thomas studerer Nettverk og IT-sikkerhet på siste året hos Noroff Stavanger. Hos Veni har de begge jobbet med hver sine eksamensprosjekter.

Vi jobbet med hvert vårt prosjekt som Veni hadde laget. Jeg jobbet med Netwok Access Control ved å bruke ClearPass, som innebar å sette seg inn i det teoretiske rundt prosjektet før vi implementerte løsningene i praksis og skrev eksamensprosjektet om hva vi hadde gjort, sier Ørjan.

Min oppgave var å lese meg opp, og utforske et Monitoreringsverktøy som heter Zabbix. Etter å ha blitt kjent med programmet, måtte jeg sette det opp og begynne med selve den praktiske oppgaven. Det var å implementere dette på en praktisk og brukbar måte, og stille det inn til oppgavens krav. Resultatet av dette var en nettside/web-Interface der man kunne se sitt eget IT-infrastruktur som jeg hadde satt opp, og kunne få advarsler og så videre basert på hva som skjer med maskinene som er koblet til dette, forteller Thomas engasjert.

Interessen for data har utviklet seg

Begge guttene har en sterk interesse for data, og studiet i Nettverk og IT-sikkerhet var det naturlige valget.

Motivasjonen min for å begynne på studiet var interessen min for data generelt og hvordan det fungerer, jeg er også spesielt interessert i sikkerhets-delen, så Nettverk- og IT-sikkerhet føltes som det riktige valget, sier Ørjan.

Alt vi har lært gjennom studiet har vært interessant. Vi har gått gjennom nett, cloud, programmering, sikkerhet og hacking, med mer. De mest interessante fagene må nok være de praktiske som etisk hacking og programmering. Om det er det jeg vil fortsette med når jeg er ferdig med alt av studier er jeg litt usikker på, men det er nok noe jeg vil fordype meg innen, forteller Thomas.

Miljøet på campus Stavanger har vært upåklagelig, ifølge dem selv.

Miljøet i klassen har vært svært bra. Det har vært dyktige medstudenter som kan mye og alltid har tid til å hjelpe andre om det er behov, sier Ørjan.

Stort behov for IT-kompetanse

Frem til nå har jeg bare hørt masse bra om arbeidsmarkedet innenfor IT-bransjen. Man hører hele tiden om at yrket mangler mange fagmenn hvert år. Så ut ifra dette, så burde det være masse å velge fra, sier Thomas.

De to har søkt seg videre til Noroff sitt samarbeidsuniversitet, University of South Wales, direkte inn på tredjeåret for å ta en bachelorgrad.

Jeg er optimistisk på arbeidsmarkedet, men nå skal jeg først et år til University of South Wales for å fullføre utdanningen min og så får jeg se an jobbmarkedet når jeg kommer tilbake igjen, avslutter Ørjan.


Relaterte studier

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top