Programleder i Applied Data Science, Isah A. Lawal, spår en lys fremtid for alle med datavitenskaplige ferdigheter.

Data science, eller datavitenskap, handler om å bruke data til å analysere, skape innsikt, og forutse fremtidige hendelser – og dermed skape store konkurransefortrinn for selskaper.

Noroff tilbyr en attraktiv bachelorgrad i applied data science. Etter fullført utdanning vil du være klar for å gå rett ut i arbeid.

Bachelorgraden i applied data science er tilgjengelig på campus Kristiansand og som nettstudium. Sommeren 2021 får Noroff ny campus i sentrum av Kristiansand. Les mer om vår nye campus her

Vi har tatt en prat med Isah A. Lawal om hvorfor man burde studere Applied Data Science, samt hvilke jobbmuligheter denne bachelorgraden gir. Isah A. Lawal er programleder og førstelektor ved bachelorgraden. Han har gjennom de siste årene publisert flere artikler innen datavitenskap og har lang erfaring innen fagfeltet.

En utdanning for fremtiden

– Er det stor etterspørsel etter personer med kompetanse innen applied data science? 

– Det er utrolig stor etterspørsel etter personer med ekspertise innen nettopp dataanalyse. Jeg kan med trygghet fortelle deg at applied data science er en utdanning for fremtiden. Dette er fordi verdens mest verdifulle ressurs ikke lenger er olje, men data. Data i sin råform er ikke nyttige før den er behandlet.

Applied Data Science er en utdanning for fremtiden. Isah A. Lawal

Evnen til å konvertere data til produkt driver suksessen til mange store teknologiselskaper (som Facebook, Google, Netflix, Amazon osv.), finansnæringer og mange andre offentlige organisasjoner. Dermed vil personer med passende ferdigheter for behandling av disse dataene alltid være i høy etterspørsel fra selskaper og statlige organisasjoner, sier Isah.

Han fortsetter:

Med det anvendte bachelorprogrammet data science på Noroff lærer du hvordan du lager, utnytter og henter ut relevant informasjon fra data. Du vil også lære hvordan du lager smarte løsninger for virkelige datadrevne problemer, forteller han.

Hvilke jobbmuligheter får man ved å studere applied data science?

En bachelorgrad i applied data science gir mange jobbmuligheter. Som ferdig utdannet kan du blant annet bli data scientist, dataingeniør, maskinlæringsspesialist eller AI-forsker. Du kan få jobb i de fleste datadrevne organisasjoner, inkludert høyteknologiske selskaper, finansbyråer, telekommunikasjonsindustrier og andre offentlige organisasjoner, sier han.

Han fortsetter:

European Data Market Monitoring Tool  fortsetter å registrere en ubalanse mellom etterspørsel og tilbud av personer med datavitenskaplige ferdigheter i Europa. De anslår at det vil være et gap på rundt 484.000 ubesatte stillinger i EU innen 2025, derfor kan vi tydelig se at fremtiden er lys for alle med datavitenskapelige ferdigheter.

En bachelorgrad på Noroff gir et attraktivt utdanningsløp

Gjennom Noroffs bachelorstudier får du praktisk og teoretisk kompetanse som industrien og bransjene behøver, slik at du er klar for å gå rett i jobb etter å ha fullført bachelorgraden din på Noroff.

Noroff tilbyr bachelorstudier i cyber security, digital etterforskning, applied data science og interaktive medier spill eller animasjon.

Alle utdanningstilbud ved Noroff er godkjent for lån og stipend i Lånekassen.

Les mer om hvorfor du burde ta en bachelorgrad hos Noroff her

Alle bachelorstudiene er også tilgjengelige som nettstudier. Forelesninger streames live og kan følges fra en device hvor som helst i verden. Les mer om bachelor på nett her. Våre bachelorstudier har løpende opptak, med oppstart 16. august.


Studietilbud ved Noroff Høyskole

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top