Jan Erik Fredheim (30) studerer nettverk og IT-sikkerhet – Det virker som en solid fremtidsrettet utdanning, sier han.

Jeg har alltid hatt interesse innenfor teknologi og hvordan datamaskiner fungerer, men det tok meg god tid før jeg fant ut at det er noe jeg vil jobbe med, sier Jan Erik Fredheim (30), fra Steinkjer.

Jeg brukte en god del tid på "research" før jeg søkte nettverk og IT-sikkerhet. En av grunnene er at det virker som en solid fremtidsrettet utdanning. Jeg tenker da spesielt på hvor raskt samfunnet digitaliseres, og den store etterspørselen etter IT-sikkerhet, sier 30-åringen.

Han valgte å studere på nett for å slippe og flytte for studienes skyld.

En fleksibel hverdag som nettstudent

Jeg valgte å studere på nett rett og slett fordi at det er så praktisk. Jeg har samboer, hund og katt - og da fristet det ikke å flytte halve Norge rundt.

Jeg valgte å studere på nett rett og slett fordi at det er så praktisk. Jan Erik Fredheim

Både jeg og samboeren min startet på Noroff samtidig, hun går grafisk design, smiler Jan Erik.

Hverdagen til Jan Erik går ut på å sjonglere de ulike forpliktelsene han har. Han presiserer viktigheten av å planlegge hverdagen og å være strukturert som nettstudent.

Dagene mine er fordelt på skole, jobb og familie. Jeg studerer fulltid, og jobber deltid i helgene. Siden jeg studerer på nett, er dagene mine ganske fleksible.

Som nettstudent er man likevel nødt til å planlegge bra, samt være strukturert! Det har også vært enklere med selvdisiplin for både samboer og meg siden begge studerer samtidig. Motivasjonen må også være der for å faktisk "ta inn" det du lærer.

Han fortsetter:

Jeg kan for eksempel jobbe mer intensivt over færre dager en uke, mens jeg tar det litt roligere den neste uka over flere dager. Jeg har også en hjemkommune et stykke unna, og det er veldig fint å ha fleksibilitet så jeg kan bli ferdig litt tidligere en uke og ta meg en helgetur dit, eller eventuelt bare ta med meg skolen dit jeg drar, sier Jan Erik.

Nettverk og IT-sikkerhet – spennende og fremtidsrettet

Det er spennende å lære om hva som foregår bak kulissene i en datamaskin. Det kan være å vite hva som faktisk skjer når du åpner en nettside, eller hvordan man kan beskytte filer fra uvedkommende, sier 30-åringen.

Han fortsetter:

Mesteparten av det vi har lært så langt har vært matnyttig. Det jeg har likt best av fag har vært Linux - selv om det kanskje også har vært det mest krevende så langt.

For meg virker det som tingene vi lærer blir mer og mer relevant jo lengre ut i studiet vi kommer. Jeg tenker da spesielt på serverdrift, nettverk og nettverkssikkerhet, sier han.

Oppfølging som nettstudent

Jeg opplever at jeg får oppfølgingen jeg trenger. Det blir ikke den samme oppfølgingen som i et klasserom, men vi har egen discord-gruppe for klassen, lærere og tidligere studenter hvor vi kan kommunisere med tekst, eller fysisk snakke sammen. Med såpass mange andre så er det som regel alltid noen som svarer ganske fort.

Har du noen tips til kommende studenter?

Vær strukturert og planlegg i god tid! Hvis det er noe du sliter med, bruk litt ekstra tid, avslutter han.


Relaterte studier

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top