Vilde ble ferdig med studiet i grafisk design like før sommeren, nå jobber hun som Junior UX/UI Designer i robotikk- og IoT-selskapet Wheel.me. 

Det var den store interessen for å kombinere det kreative, med strategi og teori som gjorde at Vilde Bryn (23) valgte å studere grafisk design på Noroff.

Jeg mener at grafisk design er en effektiv måte å formidle meldinger, følelser og ideer på. Jeg ønsket å anvende kreativiteten min inn i et felt der jeg ikke bare kan skape visuelt tiltalende design, men også effektivt kommunisere konsepter til en bred målgruppe.

Hun fortsetter:

Det å studere grafisk design på Noroff har vært veldig bra. Vi har hatt en utrolig variert studiehverdag med oppgaver som lar oss utforske vår egen personlige stil. Vi har også hatt oppgaver fra reelle kunder der man virkelig får en smakebit på hvordan det er å jobbe med kunder og bedrifter.

Tett oppfølging fra faglærere

Noe Vilde ønsker å trekke frem som spesielt bra med studietiden på Noroff er lærerne og undervisningen. Klassen hennes på studiet var ikke så alt for stor, noe som gjorde at hver enkelt fikk tett oppfølging.

Vi har hatt en utrolig variert studiehverdag med oppgaver som lar oss utforske vår egen personlige stil. Vilde Bryn

Det var alltid enkelt å få gode tilbakemeldinger i løpet av studietiden, noe som gjorde at resultatet på oppgavene ble mye bedre. Dette har også ført til at jeg har bygget opp en sterk portefølje som jeg fortsatt bruker nå etter studieslutt, sier hun.

23-åringen forteller at campus i Oslo har en veldig sentral beliggenhet med butikker, restauranter og kafeer bare et steinkast unna. Inne på skolen er det også en rekke flotte fasiliteter som studentene i løpet av studietiden kan benytte seg av.

Vi hadde et eget fotostudio som var perfekt dersom man skulle ta bilder av oppgaver til porteføljen sin. Her hadde vi tilgang på alt av utstyr som man kunne tenke seg, dette inkluderer blant annet kamera og kamerastativ, iMac, tegnebrett, 3D printer og alt av tegneutstyr.

📷: Studentarbeid av Vilde.

Jobber som UX/UI Designer

Vilde jobber nå som Junior UX/UI Designer i Wheel.me. Her jobber hun med å designe og utvikle bedriftens app og nettside, i tillegg til å produsere grafisk innhold til. Hun har også laget videoer som brukes på bedriftens nettside, i sosiale medier og på messer.

Jeg føler meg så heldig som får lov til å ha en såpass kreativ og variert hverdag. Vilde Bryn

Primært jobber hun med å redesigne bedriftens nettside og app. Mye av tiden hennes går til å jobbe i programvaren Figma. 23-åringen opplever at arbeidshverdagen hos Wheel.me er veldig variert

Det viktigste jeg gjør er å utvikle og forbedre nettsiden og appen vår slik at brukerne får en best mulig brukeropplevelse. Dette er noe vi også gjorde under en oppgave på Noroff, så jeg var godt kjent med Figma innen jeg startet her i Wheel.me.

Vilde opplever at hun har fått bruk for veldig mye av det hun har lært på studiet.

I en oppgave vi hadde første året av studiet utviklet vi en app der målet var å gjøre den brukervennlig og estetisk fin å se på. De mange designprinsippene som vi lærte på skolen, tar jeg med meg hver dag på jobb.

Jeg føler meg så heldig som får lov til å ha en såpass kreativ og variert hverdag. Dersom du også ønsker dette vil jeg si at grafisk design er helt perfekt for deg, avslutter hun.

Grafisk design er en praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Studiet er tilgjengelig på alle våre campus og som nettstudier.


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top