Sindre har utmerket seg som førsteårsstudent, og fengslet juryen med sitt visuelt tiltalende grensesnitt. 

Sindre Hansen (28) studerer frontend-utvikling campus Kristiansand og vant pris for beste studentarbeid lokalt og nasjonalt. 

– Det var utrolig gøy og overraskende å vinne prisen for årets beste studentarbeid. Det er så mange flinke studenter som fortjener oppmerksomhet, så dette betyr mye. Jeg vil også takke læreren min Ludvig, sier 28-åringen.

Han har alltid trivdes i krysningspunktet mellom kreativt uttrykk og teknologi.

Jeg har fått en grundig innføring i HTML, CSS og JavaScript, samt lært masse om brukervennlighet og responsivt design. Når jeg ser tilbake på prosjektene jeg gjorde på starten av studieåret og sammenligner dem med de nyeste, innser jeg hvor utrolig langt jeg har kommet på så kort tid. Alt i alt føler jeg det har vært et produktivt og berikende første år på studiet, sier Sindre Hansen (28).

Jeg ville aldri gjettet det på starten av studieåret, men JavaScript har vært det som har vært mest spennende å holde på med. Selv om det til tider kan være frustrerende og krevende, er det ingenting som gir meg mer tilfredsstillelse enn å endelig løse en vanskelig oppgave jeg har sittet fast på i flere timer.

Brukte ChatGPT og Midjourney til å generere innhold

Studentene ved studiet fikk nylig i oppgave å designe og utvikle en blogg fra bunnen, med spesifikke funksjoner og sider. Bloggen måtte blant annet ha en karusell på hjemmesiden, et kontaktskjema og en «last mer»-knapp på selve bloggsiden for å hente inn flere innlegg.

Sindre imponerte med sin oppgave, og det var med denne han vant prisen for årets studentarbeid. 

Temaet for bloggen fikk vi velge selv og jeg gikk for musikkproduksjon, som er et felt jeg er veldig interessert i. For å gjøre innholdet i blogginnleggene mer realistisk, gikk jeg vekk fra Lorem Ipsum og brukte heller ChatGPT og Midjourney til å generere innholdet. Dette gjorde at det helhetlige uttrykket ble mye nærmere hva jeg så for meg når jeg designet bloggen.

Ludvig Alvir, fagskolelærer ved studiet, sier dette om oppgaven:

– Oppgaven han leverte gikk langt forbi hva som forventes første året. Både designet og det tekniske er veldig gjennomtenkt. Han skiller seg ut ved å ha lagt inn funksjonalitet bare hans oppgave har. Han har talent for design som tydelig vises i oppgaven.

Tett oppfølging

Studiet i frontend-utvikling er toårig og fra august 2023 tilgjengelig i Oslo, Bergen og via Nettstudier.

Som frontend-utvikler skriver du koden bak det du kan se og interagere med når du åpner en nettside, et program eller en app. Behovet for utviklere som besitter en kombinasjon av teknisk og visuell kompetanse er økende.

Læreren min er en av de mest tålmodige menneskene jeg har møtt. Han har svart på alt jeg har lurt på, både på campus og over chat på Teams. Jeg blir også veldig motivert av å jobbe side om side med mine engasjerte medstudenter både på første og andre året av frontend, sier 28-åringen.

Hva drømmer du om å gjøre etter studiet?

Så lenge jeg får holde på med frontend-relaterte oppgaver og rom til å vokse som utvikler, er jeg mer enn happy, avslutter han.


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top