En lokal gründer i Kristiansand har hyret inn Noroff-studenter til å bygge nettbutikker og ta seg av markedsføringen. Resultatet de leverer er imponerende. 

I Markensgate i Kristiansand har det i flere uker blitt rigget til en helt ny sommerbutikk. Bjarne Atle Bisseth Johanssen er initiativtakeren bak prosjektet, og skal selge sko og herreklær. 

Å starte en nettbutikk var Johanssens første tanke, samtidig som han gjør en gammel bilgarasje om til en pop-up butikk, som åpnes 2. juni.

Lars Olav Stien, student ved digital markedsføring hos Noroff, har startet Garagestyling AS, og bygget den fysiske pop-up butikken for Bisseth. 

«"
Foto: Privat

– Jeg tok kontakt med Noroff for å høre om det fantes noen studenter som kunne tenke seg å hjelpe meg med å lage to nettbutikker og styre sosiale medier, sier Bjarne. 

Han fortsetter:

Arbeidet de leverer er veldig bra. Jeg har ikke angret et sekund på at jeg tok kontakt, sier han videre.

Se nettbutikken for Hey Dude her.

«"
Nettbutikken som studentene har utviklet for skjortene i merket "A Fish Name Fred". Foto: Skjermdump

Relevant arbeidserfaring

Jørgen Engh (33) er en av frontend-studentene som har vært med på å utvikle den ene av nettbutikkene for Bisseth. 

– Det er veldig positivt å få arbeidserfaring. Vi lager noe som en ekte kunde bruker. Vi får gjennom studiet vise hva vi er gode for og jobbe med ekte klienter, sier Jørgen. 

Han studerer frontend-utvikling på campus Kristiansand.

– Først planla vi og skrev ned alle opgaven i et prosjektstymingsverktøy, før vi studentene fordelte oppgavene mellom oss. Vi begynte med å designe nettsiden, før vi viste Bjarne prototype av det vi hadde laget, og endret i henhold til hans ønsker. 

Etter at frontend-studentene var ferdig med et utkast av nettsiden, tok Magnus Hagebakken, student ved digital markedsføring hos Noroff, over og videreutviklet nettsiden. 

«"
Faglærer Eivind Holvik. Foto: Privat

Praktiske studier

Faglæreren som har veiledet frontend-studentene gjennom prosjektet er Eivind Holvik, og han forteller at han er imponert over det studentene har levert.

Sluttproduktet fungerer absolutt til det kunden ville oppnå, og studentene har tatt initiativ til dialog med kunden, og gjennomført alle kriteriene satt for dem i oppgaven.

Studentene går på et fagskolestudium for å få en utdanning som skal være spisset inn mot det bedrifter ser etter. Det er viktig at de får mulighet til å prøve ulike typer oppdrag og/eller bedrifter. Gjennom samarbeidene med næringslivet får studentene relevant erfaring, som kan komme til nytte når de etter hvert skal søke jobb. Bedriftene får jo et inntrykk av studentene, som raskt kan få et godt rykte i det lokale fagmiljøet.

Student Jørgen sier seg fornøyd med resultatet.

Jeg er fornøyd med det vi produserte. Vi ser i ettertid at vi gjerne skulle hatt mer tid til å jobbe med det, men sånn er det vel ofte, smiler Jørgen.


Relaterte studier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Backend-utvikling Noroff

Backend-utvikling (Årsstudium)

Teknologiutdanning for deg som ønsker å jobbe med fremtidens nettløsninger. Utvikling og vedlikehold av serverbaserte programvareløsninger blir stadig mer viktig. Backend-utvikler en av de mest etterspurte tech-jobbene.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top