Markus og Kris-Ruben har utviklet spillet Shoot Out, som nå skal trykkes profesjonelt: – Vi gleder oss veldig!

Idéen til Shoot Out, et brettspill for fotballentusiaster, kom til Markus Sellevold (27) og Kris-Ruben Soløy (28) da de hadde faget GamePlay sammen. De går begge bachelor i interaktive medier – spill ved Noroff Kristiansand.

– Spillet er et resultat av iherdig idémyldring, jobbing og konstruktive diskusjoner. Idéen var i startfasen mye større enn sluttproduktet, og vi ble fort nødt til å kutte ned på ting som skulle være med i spillet. Vi utviklet prosjektet gjennom playtesting og videre utvikling av mechanics og regler, ettersom vi og andre testet nyere versjoner av spillet. Da faget hadde deadline, satt vi igjen med et relativt ferdig produkt, forteller Markus.

Studentene forteller at det har gått mye fritid til utviklingen av spillet, og at de også har fått god hjelp fra faglæreren sin.

– Faglæreren vår har vært til stor hjelp under hele prosessen, og han har brukt av sin fritid for å gi oss råd og sende oss på riktig kurs, sier Kris-Ruben.

Håper på utgivelse

Faglæreren vår har vært til stor hjelp under hele prosessenKris-Ruben Soløy

Underveis i faget fikk studentene vite at de i klassen som utviklet den beste idéen og utførelsen, ville få mulighet til å få spillet sitt profesjonelt trykket. Det var en sjanse de to ikke ville gå glipp av. Etter mye iherdig arbeid, stakk de av med seieren.

– Det var utrolig mange gode prosjekter, så det var ekstra gøy å bli plukket ut som den beste ideen av alle spillene som ble laget, smiler de to.

Når spillet er trykket håper de at spillet vil bli mulig å utgi, i første omgang lokalt på Sørlandet.

– Det siste som gjenstår nå er å få sendt spillet til produksjon. Vi gleder oss veldig til å se det ferdige produktet, og det blir noe helt annet å se det i trykket form i stedet for et sett med A4- og A3-ark. Vi har også vært i snakk om å sende det som pitch til noen forlag for å se om det er muligheter for utgivelse, forteller de.

Utkast til spillet Shootout.

– Har virkelig vært givende

Både Markus og Kris-Ruben forteller om en langvarig interesse for både sport og spill. Begge to beskriver Noroff som stedet hvor de virkelig hører hjemme.

– Jeg hadde ikke funnet det rette studiet for meg ennå, og hadde bestemt meg for at jeg ikke kaster meg inn i noe bare for å gjøre det – det måtte være av høy interesse for at jeg skulle begynne igjen. Da min forlovede nevnte Noroff, var det som om det jeg hadde ventet på bare falt i fanget mitt. Det var flere linjer jeg fant interessante, men da jeg kom over bachelor i interaktive medier – spill var det ikke tvil om hva jeg skulle bruke de neste årene mine på, forteller Markus.

Vi har blitt gitt verktøy og midler som brukes på profesjonelt og globalt nivåMarkus Sellevold

Kris-Ruben stemmer i:

– Det var da jeg gikk på folkehøyskole i Drammen at interessen for å lage spill virkelig meldte seg. Jeg opplevde mye positivt på folkehøyskolen, og fikk blant annet utgitt et par spill og truffet folk fra industrien. Da jeg kom inn på bachelorstudiet her på Noroff, var det ikke vanskelig å si ja.

Faglærerne på studiet har bransjeerfaring, og gjør sitt beste for å simulere et miljø som skal forberede og klargjøre studentene for arbeidslivet. Markus og Kris-Ruben opplever at koblingen mellom studiet og arbeidslivet er svært tydelig.

– Vi har blitt gitt verktøy og midler som brukes på profesjonelt og globalt nivå fra starten av. Det hjelper også at så mange av lærerne våre har mange års erfaring innenfor faget, og kan gi oss relevante og gode råd inn mot arbeidslivet, sier Markus.

Kris-Ruben er enig, og sier:

– Jeg kan ikke si annet enn at det å komme hit og få lære av såpass dyktige fagpersoner har virkelig vært givende. Jeg har vært heldig nok til å være innenfor dørene på et spillstudio i Oslo, og av alt jeg har gjennomført og sett her på skolen er det ikke mye som er ulikt. Vi blir pushet på deadlines, vi bruker omtrent alt av viktige verktøy som brukes daglig i bransjen, og vi blir fortalt hva som fungerer og ikke fungerer.

Bachelor i interaktive medier – spill har oppstart i 15. og 16. august, og allerede nå kan du sikre deg studieplass. Studiet har løpende opptak, og du kan lese mer om studier her.


Relaterte studier

Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
3D design og spillteknologi, utdanning

3D design og spillteknologi

Praktisk utdanning som forbereder deg på en karriere innen spill, animasjonsfilm, visuelle effekter og reklame- og visualiseringsbransjen. Studiet benytter den nyeste teknologien og arbeidsmetodene, slik at du blir klar for et moderne arbeidsliv.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top