Tidligere Noroff-student Katinka fikk jobb raskt etter endt studium, og er i dag kommunikasjonsrådgiver i Norges Speiderforbund. – Arbeidshverdagen er veldig morsom og variert, sier hun. 

Katinka Oulie Rosbach (29) hadde lenge vurdert å ta videreutdanning for å bygge på sin kompetanse. Fra tidligere har hun utdanning innen grafisk produksjon og video. Valget falt på årsstudium i digital markedsføring ved Noroff Oslo.

– Jeg valgte Noroff på grunn av den praktiske tilnærmingen studiet har, og jeg manglet kompetansen innen digital markedsføring som var nødvendig for å kunne jobbe med det jeg ønsker, forteller hun.

Nå jobber hun som kommunikasjonsrådgiver i Norges Speiderforbund. Stillingen fikk hun like etter at studiet var ferdig.

– Jeg er kommunikasjonsrådgiver med ansvar for digitale kanaler. Jeg lager nyhetsbrev, drifter nettsiden, lager innhold til sosiale medier, og er ansvarlig for gjennomføring av webinarer, sier hun.

Engasjerende og variert arbeidshverdag

En slik erfaring kan fort være det som er avgjørende i en jobbsøkerprosessKatinka Oulie Rosbach

Som kommunikasjonsrådgiver forteller Katinka om en aktiv og spennende arbeidshverdag hvor hun får brynet seg på mange ulike utfordringer.

– Arbeidshverdagen er veldig morsom og variert. I stillingen min får jeg bruk for alt jeg har lært, og det var viktig for meg. Samtidig får jeg jobbe med noe som engasjerer meg, forteller hun.

Hun fortsetter:

– I jobben min får jeg være med og synliggjøre hva speideren er og hvilke muligheter barn, unge og voksne kan få oppleve i speideren. Det er en meningsfylt jobb, og jeg er så glad for at jeg endte opp her.

Katinka på jobb for Norges Speiderforbund. Foto: Helge Rosbach

Internships i studietiden

I løpet av studietiden var Katinka intern i tre ulike bedrifter. Her fikk hun verdifull erfaring som hun kunne benytte i jobbsøkerprosessen.

– Det å være intern ga meg bedre forståelse av faget, jeg har fått større nettverk, samt praktisk erfaring i mye av det som møter meg ute i arbeidslivet. En slik erfaring kan fort være det som er avgjørende i en jobbsøkerprosess, og er noe jeg anbefaler på det sterkeste, sier hun.

Hun opplevde at studiet var godt tilrettelagt med reelle oppgaver og forelesninger som gjenspeilet ekte caser fra arbeidslivet.

– Vi lærte teorien, og vi fikk testet det ut i praksis. Det har gjort overgangen til arbeidslivet mye enklere. Det har vært et år med en bratt læringskurve, og da er det utrolig gøy å se at man får det til, sier hun.

Har du noen råd til studenter som er på jakt etter relevant jobb?

– Bygg nettverk og portfolio fra dag én! Har du mulighet, anbefaler jeg sterkt å finne en bedrift du kan ha internship hos. Den praktiske erfaringen du får kan gi deg drømmejobben en dag, smiler hun.


Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Praktisk utdanning der du lærer å skape engasjerende videoinnhold tilpasset plattformer som Facebook, Instagram, TikTok og YouTube. Det er stor etterspørsel etter markedsførere med spisskompetanse i videoproduksjon.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top