Katrine studerer grafisk design på nett: – Det er en veldig kreativ studieretning, og vi lærer alt fra fotografi til webdesign.

– Jeg valgte å studere grafisk design fordi jeg ønsket å uttrykke min kreativitet. Jeg har fra før en bachelorgrad i markedsføringsledelse, og tenkte at et årsstudium i grafisk design er fint å kombinere med dette, forteller Katrine Uggedal (25). Hun tar den ettårige utdanningen nett, og trives godt med fleksibiliteten det gir henne.

– Jeg jobber nesten fulltid ved siden av studiet, og jeg har behov for rom til å være fleksibel i studiehverdagen min. For meg er det viktig å være strukturert og planlegge godt fremover i tid, samt å ha en fast arbeidsplass. Det gjør det enklere å holde fokus på skolearbeidet, sier hun.

Bratt læringskurve

På Noroff utforsker du grafisk design gjennom flere disipliner, blant annet visuell kommunikasjon, idéutvikling, illustrasjon, reklame, fotografi, webdesign og animasjon. Katrine er tydelig på hva hun synes har vært mest matnyttig av det hun har lært så langt på studiet.

Selv om alt foregår digitalt, føler jeg at vi er en sammensveiset gjengKatrine

– Det jeg synes har vært mest interessant å jobbe med er logodesign, merkevareidentitet og produktdesign. Det å kunne være med på å skape utseende og personligheten til merkevarer og produkter er noe synes er utrolig givende og lærerikt. Webdesign og koding kunne jeg ingenting om når jeg begynte, så det har vært en bratt læringskurve, men også en veldig gøy opplevelse å kunne lage en nettside helt fra scratch. Det var også veldig givende å lære om fotografi, og hvor mye forskjellige typer lys kan påvirke kvaliteten og utseendet til et bilde, forteller hun.

Hun fortsetter:

– Grafisk design er en veldig kreativ studieretning, hvor man får uttrykke sin kreativitet og sette personlig preg på arbeidet. Jeg føler at Noroff tilrettelegger studiet slik at vi lærer det som faktisk er relevant for arbeidslivet.

God kontakt med medstudenter

Som nettstudent har man ikke noe obligatorisk oppmøte eller tradisjonell klasseromsundervisning å følge. Katrine opplever likevel at hun har oppnådd god kontakt med sine medstudenter og faglærerne.

– Vi snakker sammen om skoleoppgavene og hjelper hverandre gjennom forumet. Det er godt å få hjelp og høre andre sine meninger og tilbakemeldinger om det man arbeider med. Selv om alt foregår digitalt, føler jeg at vi er en sammensveiset gjeng, smiler hun.

Hun fortsetter:

– Oppfølging av faglærer får vi også gjennom forumet, hvor de svarer på spørsmål fra studentene. Vi kan også spørre om feedback på et prosjekt eller skoleoppgaver, noe som er veldig nyttig og lærerikt.

– Hvilke råd vil du gi til nye nettstudenter?

– Mitt råd er å ha en plan. Planlegg tiden godt, vær strukturert og sett deg mål. Ikke vær redd for å bruke forumene til å stille spørsmål, både til faglærerne og medstudenter. Det er veldig lærerikt og nyttig å få feedback på arbeidet en gjør, og det kan gi et friskt pust dersom man står litt fast, sier hun.

Grafisk design tilbys som nettstudier og på campus i Oslo og Stavanger. Du kan lese mer om studieretningen her.


Relaterte studier

Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top