Marianne Indrebø (26) stortrives som nettstudent på studieprogrammet UX-design.

-Det er mye som gjør UX-design til et spennende fagfelt. Det er kreativt, har en fin balanse mellom teori og praksis, i tillegg til at det er noe man kan se overalt - fra digitale produkter til gjenstander man har i hjemmet, så jeg tror absolutt det vi lærer er relevant for arbeidslivet. I løpet av studietiden får man en innsikt i brukernes behov, noe som kan være med å gjøre hverdagen til mange litt enklere i deres møte med digitale produkter. 

Marianne Indrebø er 26 år gammel, bor i Oslo og studerer UX-design på nett hos Noroff. Ved siden av studiet driver hun en egen bedrift, noe som gjorde at nettstudier var helt optimalt for henne.

– Grunnen til at jeg fikk øynene opp for utdanningen var litt tilfeldig faktisk! Det begynte med at min samboer studerte frontend-utvikling mens jeg jobbet som negletekniker. Jeg trivdes der, men en dag fortalte en kunde av meg om jobben som UX-designer. Det hun fortalte virket veldig interessant. Jeg undersøkte mer, og ble veldig motivert til å begynne en utdanning innen UX-design! Dette studiet på Noroff virket både spennende, fremtidsrettet og relevant for arbeidslivet.

–Nettstudiene har fungert veldig braMarianne Indrebø

Hun fortsetter:

– Noe av det jeg synes har vært mest interessant med UX-faget er hvor relevant og viktig det er. Jeg har fått et helt annet blikk på hvordan jeg ser på produkter, både digitale og fysiske, og jeg tar meg selv i å scanne etter “feil” overalt i hverdagen for å prøve å tenke på hva som kunne blitt forbedret og forenklet. Jeg synes også at det har vært veldig interessant å lære brukeren og mennesker å kjenne, og hvordan vi mennesker går frem når vi bruker digitale løsninger, sier 26-åringen.

Engasjerte faglærere og gode muligheter for kontakt med medstudenter

– I starten av skoleåret hadde vi en introduksjonsuke hvor vi ble kjent med både læringsplattformen og medstudenter. Jeg har valgt å utføre oppgavene på egenhånd, og dermed ikke utnyttet meg av tilbudet om å jobbe i grupper. Derfor har jeg ikke fått særlig kontakt med medstudenter, men det er som sagt gode muligheter til det om man ønsker - selv som nettstudent!

Hun fortsetter:

– Når det kommer til oppfølging fra faglærer så opplever jeg at jeg får den hjelpen jeg trenger. De er kjappe på å gi oss svar og tilbakemeldinger når man har behov for det. Vi har blant annet flere forum, samt egen mail for UX-faget hvor vi kan stille spørsmål. Vi får også lange og gode tilbakemeldinger på oppgavene vi har levert inn, forteller hun.

Frihet under ansvar

Som nettstudent har du ofte mulighet til å tilpasse studiet til din hverdag. Marianne forteller om en studiehverdag som er både dynamisk og fleksibel. 

– Et nettstudium var veldig nærliggende å vurdere på grunn av pandemien, men på fritiden min driver jeg også en liten hårstrikk-bedrift. Da er det veldig praktisk at jeg så lett kan flytte mac’en min og hente fram symaskinen i stedet!

Hun fortsetter:

– Nettstudiene har fungert veldig bra. Vi får nye tema/oppgaver hver mandag, og da passer det fint for meg å planlegge ukens mål og aktiviteter. Da får jeg innsikt i hvor mye tid jeg bruker på skole og oppgaver, på bedriften min, samt hvor mye fritid jeg kan unne meg (det er også viktig å huske på!). Jeg er også en som ofte er mest effektiv på kveldstid, noe jeg får godt utnyttet som nettstudent.

– Hvor håper du at veien går, etter at du er ferdig hos Noroff?

– Etter at jeg er ferdig med studiet håper jeg selvsagt at det er muligheter for å jobbe med UX. Jeg kjenner allerede nå som jeg er halvveis i studiet at dette er noe jeg virkelig har lidenskap for, avslutter hun. 


Relaterte studier

UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
UI-design, utdanning

UI Design

Utdanning som gir praktisk kompetanse i å utvikle brukervennlig design. Ettersom krav til utforming av digitale produkter øker, vil også etterspørselen etter denne ekspertisen øke.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top