33-åringen studerer digital markedsføring ved Noroff, og landet kremjobben før han var ferdig med utdanningen. – Studietiden ved Noroff har lært meg mye, sier han.

Preben Ludvigsen Johansen (33) har alltid vært en ambisiøs kar. Som 20-åring startet han egen bedrift, hvor han med bakgrunn i kulturen etablerte seg som en ettertraktet pedagog og foredragsholder innenfor musikk. I 2020 startet han på digital markedsføring hos Noroff Bergen fordi han ønsket å lære mer om hvordan han kunne etablere bedriften sin på digitale flater. Studiet har ført til et mangfold av muligheter for 33-åringen, som nylig ble headhuntet til stillingen som salgs- og markedssjef i tech-selskapet Styreportalen AS.

– Det startet med at jeg søkte på en stilling som kommunikasjonsrådgiver i et annet firma, og endte opp med å ikke være den beste kandidaten i prosessen. Uten å tenke noe mer på det i en lenger periode, tok plutselig Styreportalen AS direkte kontakt. De hadde fått navnet mitt fra det andre firmaet, og beskjed om at jeg ville være perfekt for den stillingen de nå ønsket å lyse ut. Etter en rekke intervjuer endte jeg opp med å få min første fulltidsstilling som leder, smiler han.

Han fortsetter:

– I Styreportalen skal jeg jobbe med å etablere en god styreplattform rettet mot kulturorganisasjoner fra hele Norge. Vi har hovedkontor på Nesttun, og det kunne jeg ikke ha blitt mer glad for – det er jo i Bergen jeg ønsker å være!

Alt vi lærte på skolen kunne vi sette ut i praksis med én gangPreben Ludvigsen Johansen

– Man må tørre å ta en sjanse

Som student på digital markedsføring har Preben lært om blant annet søkemotoroptimalisering, digital annonsering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

– Hvordan har studiene forberedt deg på stillingen du nå skal tre inn i?

– Studietiden ved Noroff har lært meg mye, men det viktigste er nok at man må tørre å ta en sjanse, selv om man ikke kan alt ennå. Som markedsfører er en aldri utlært, og med dagens utvikling kommer det stadig noe nytt man må lære seg og tilpasse seg etter. De fleste som lyser ut en stilling ser ikke nødvendigvis etter en som kan gjøre alt helt perfekt: de ser etter engasjement, lærevillighet, og de som tør å ta en sjanse, sier han.

Han fortsetter:

– Noroff har også stått for mye av basiskunnskapen jeg ikke kunne fra før. Nå har jeg et godt fundament som jeg kan bruke videre til å tilegne meg mer kunnskap og erfaring. Jeg hadde egentlig aldri trodd at jeg skulle få fast jobb før jeg var ferdig med et årsstudium, og da spesielt ikke en sjefsstilling, men her er jeg!

Startet markedsføringsbyrå med medstudenter

Studietiden ved Noroff Bergen har vært en travel tid for Preben, som bare etter noen måneder startet selskapet Bergen Markedsføring sammen med to medstudenter. Markedsføringsbyrået tilbyr en rekke tjenester innen digital markedsføring, blant annet innen sosiale medier, profilering, annonsering og SEO.

– Bergen Markedsføring har vært en viktig del av min studietid. Vi var tre studenter som egentlig hadde null erfaring, og vi bestemte oss for å satse på hverandre og starte et firma. Alt vi lærte på skolen kunne vi sette ut i praksis med én gang, forteller han.

– Hva vil du si til studenter som vurderer å studere digital markedsføring?

– Til de som vurderer en karriere som digital markedsfører vil jeg anbefale et år på Noroff. Du får dyktige faglærere som motiverer og engasjerer deg, masse relevant erfaring ved å bli kastet ut i arbeidsmarkedet gjennom internships, og du får et godt fundament som er tidsriktig for jobber som fremtidens digitale markedsførere. Det er et studium som hedrer de som tør å ta en sjanse og som elsker å skape verdi, både for seg selv og andre, sier han.

Digital markedsføring er et ettårig fagskolestudium som tilbys som nettstudier og ved campus i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand. Studiet har løpende opptak, og du kan dermed sikre deg din studieplass allerede nå.


Relaterte studier

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Videomarkedsføring i sosiale medier, utdanning

Videomarkedsføring i sosiale medier

Praktisk utdanning der du lærer å skape engasjerende videoinnhold tilpasset plattformer som Facebook, Instagram, TikTok og YouTube. Det er stor etterspørsel etter markedsførere med spisskompetanse i videoproduksjon.

  Nettstudier
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
     
Top