På denne siden finner du praktisk informasjon om fagskolestudier på Noroff Nettstudier. Oversikt over de aktuelle studiene finner du nederst på siden.

Studiehverdagen

Det er stor frihet og fleksibilitet ved å være nettstudent, men det vil det også kreve disiplin og god planlegging. Gjennomsnittlig studiebelastning er 40 timer per uke for fulltidsstudenter og 20 timer per uke for deltidsstudenter. Den første uken vil studentene gjøres kjent med progresjonsplanen for studiet, og det vil være viktig å komme i gang med gode arbeidsrutiner fra starten. Du vil også bli introdusert til den digitale læringsplattformen og det faglige innholdet denne første uken, og du vil få møte lærerne og medstudentene dine.

Nettstudiene er modulbasert, ved at det gis tilgang til leksjoner/faglig materiell på et gitt tidspunkt (normalt mandager innen kl. 10, og annenhver mandag for deltidsstudenter). De fleste modulene avsluttes som regel med en test eller en innlevering.

Undervisningsspråk er engelsk, og våre faglærere og veiledere er både norske og internasjonale.

Veiledning og oppfølging

Du vil få tett oppfølging fra lærere som gir deg grundige tilbakemeldinger på innleveringsoppgaver og besvarer spørsmålene du måtte ha. Lærere og veiledere er tilgjengelig på forum på dagtid. Det oppfordres til å bruke forum aktivt, også i samarbeid med dine medstudenter.

Studentservice

Det er viktig for oss at nettstudentene opplever at de har et nettverk rundt seg på Noroff. Dersom du har spørsmål du ikke ønsker å ta med noen av lærerne, eller ved praktiske henvendelser som angår ditt studentforhold (generelle spørsmål, bekreftelser, Lånekassen, permisjoner, avbrudd, karakterer, vitnemål osv.) så hjelper vi deg på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den..

Har du spørsmål til faktura eller betaling så kan du kontakte Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Utstyr

Som nettstudent vil du bruke mye tid foran skjermen. Det er derfor viktig at du har en datamaskin (PC/Mac) som fungerer bra til gjennomføring av studiet. Nærmere informasjon om krav til utstyr (maskin- og programvare) vil du få tilsendt i god tid før oppstart. Du er selv ansvarlig for at dette er på plass og fungerer før studiestart.

Dersom du allerede har liknende utstyr/programvare så kan du undersøke med faglærer om dette kan brukes.

Før studiestart

I tiden frem mot studiestart så vi du få tilsendt mer informasjon om det å være nettstudent hos oss, og nærmere informasjon om studieprogrammet du har valgt (emneoversikt, pensumliste, utstyrskrav osv.) Her vil du få nyttige tips slik at du på best mulig måte kan forberede deg til studiene dine.

Ved studiestart vil du også få tilsendt detaljert informasjon om innlogging til læringsplattformen, bestilling av studentbevis, utbetaling av studiestøtte fra Lånekassen, betaling av studieavgift osv.

Bachelor i utlandet

Etter toårig fagskoleutdanning på Noroff kan du for de fleste studier benytte deg av våre gode samarbeidsavtaler og søke direkte inn på tredjeåret på internasjonale bachelorgrader i England, Australia, Wales eller Sør-Afrika. Du finner mer informasjon om bachelor i utlandet her.

Lånekassen

Alle Noroff sine studier er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning.

Ved studiestart i august eller oktober: Du kan søke om støtte fra og med 1. mai, og senest innen søknadsfrist for høstsemesteret som er 15. november.

Ved studiestart i januar eller mars: Du kan søke om støtte så snart du har fått studieplass, og senest innen søknadsfrist for vårsemesteret som er 15. mars. 

Vi anbefaler at du er tidlig ute med søknad til Lånekassen. Utbetaling av studiestøtte skjer først etter pålogging første studiedag.

Priser og betaling

Oversikt over priser og informasjon om Lånekassen finner du på våre nettsider Betaling, lån og stipend.

I tillegg til studieavgiften så må nettstudenter dekke utgifter til egen datamaskin, programvare og pensumbøker. Noen studier kan kreve annet utstyr, eller tilgang til annet utstyr i perioder, (f.eks. speilreflekskamera, Grafisk design). Man bør dermed dobbeltsjekke utstyrslistene til det aktuelle studiet ved studiestart.

Det er ingen registreringsavgift på nettstudier.

Det er viktig å merke seg at første forsøk på eksamen, obligatoriske oppgaver og prosjektoppgaver er inkludert i studieavgiften. Tilleggspriser:

  • Kontinuering (ved stryk eller forbedring av karakter) påløper det et administrasjonsgebyr på kr. 500-1 500,- avhengig av type oppgave.
  • Endring av studieløp/progresjon: kr. 3 000,-
  • Ekstra tid til å fullføre studiet utover normert studietid: kr. 10 000,- per semester.

For betalingsbetingelser og mer informasjon om rettigheter og plikter som student ved Noroff se gjeldende studiekontrakt.

Ofte stilte spørsmål

For mer informasjon om søknadsprosessen, betaling, studieinformasjon, eksamen, studiekontrakt osv. finner du på våre nettsider F.A.Q. - Ofte stilte spørsmål.


Fagskolestudier på Noroff Nettstudier

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

En teknologiutdanning der visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere åpner dører til en mangfoldig karriere innen IT og design.

  Nettstudier
  Oslo
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, SEO, innholdsmarkedsføring og analyser. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og via sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX Design

Studiet gir deg praktiske ferdigheter og innsikt i å forstå brukernes behov og begrensninger når det gjelder digitale produkter. Det er stor etterspørsel etter UX-designere med kompetanse i yrkesrelevante prosesser, verktøy og teknikker.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top