Noroff School of Technology and Digital Media

Du kan fortsatt søke studieplass.
Velg en utdanning som lønner seg!

Vi elsker

Campus

Oslo

Noroff Bergen

Campus

Bergen

Fleksible nettstudier som lønner seg

Studer når og hvor det passer deg, og på dine premisser. Noroff tilbyr nettbaserte utdanninger som gir deg relevant kompetanse for en digital fremtid. Utforsk våre studier og bli en del av et voksende studentmiljø med over 4000 nettstudenter.

Noroff Nettstudier

Våre studier

Digital markedsføring, utdanning

Årsstudium

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, innholdsmarkedsføring, SEO og AI-verktøy. Utdanningen fokuserer på analyse og strategisk markedsføring på nett og sosiale medier.

Nettstudier

Oslo, Bergen

Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Toårig utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet, og hvordan du bruker AI-verktøy til å håndtere sikkerhetsutfordringer. Det økende behovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter.

Nettstudier

Oslo, Bergen, Stavanger

Les mer
Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor

Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

Nettstudier

Kristiansand

Online+ Oslo/Bergen

Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Toårig utdanning

Filmproduksjon

Praktisk utdanning for deg som vil jobbe i filmbransjen, med fokus på grundig opplæring i bransjeutstyr. Du lærer å bruke AI-verktøy som effektiviserer studentproduksjonene dine, og forbereder deg på teknologiske innovasjoner.

Oslo, Bergen

Les mer
Bachelor in Digital Assurance and Security Management, Digital informasjons­sikkerhetsstyring og -tilsyn - utdanning

Bachelor

Digital Assurance and Security Management

Jobb med sikkerhetsstyring og sikring av verdifulle digitale eiendeler. Denne bacheloren dekker IT-kunnskap, fra forretningsprosesser til databasesystemer, ledelse og IT-arkitektur.

Nettstudier

Online+ Oslo/Bergen

Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Toårig utdanning

Lyd- og musikkproduksjon

Utdanningen for deg som vil jobbe med musikk og lyd, som artist, komponist, produsent, lydtekniker eller for film og medier. Du lærer å bruke AI i musikk- og lydproduksjon, fra automatiserte justeringer til kreative verktøy.

Oslo, Bergen

Les mer
Assurance in Cybersecurity Management - study online

Årsstudium

Assurance in Cybersecurity Management

Lær å sikre organisasjoners digitale fremtid ved å mestre IT-styring, risikovurdering og etterlevelse av regelverk. Årsstudiet gir deg de essensielle ferdighetene du trenger for å beskytte sensitiv data, sikre juridisk overholdelse og styrke forretningsdriften.

Nettstudier

Online+ Oslo/Bergen

Les mer
Backend-utvikling Noroff

Toårig utdanning

Backend-utvikling

Bli backend-utvikler med avansert programmerings­­kompetanse i JavaScript, skybaserte tjenester, og .NET. Lær å bruke AI for effektiv utvikling og kvalitetssikring, og bli klar til å jobbe som fullstack-utvikler.

Nettstudier

Oslo, Bergen, Kristiansand

Les mer

Nyheter

Opptakskrav for fagskolestudier

Du må oppfylle ett av disse kravene:

Du kan få opptak til fagskolen dersom du har yrkeskompetanse.

Da må du ha fullført og bestått enten fagbrev eller svennebrev, eller oppnådd vitnemål med yrkeskompetanse.

Merk at våre studieprogram kan kreve relevante fag-/svennebrev, eller oppnådd vitnemål med relevant yrkeskompetanse.

Dette vil fremgå av studieplanene som det er linket til under hver enkelt programside og videre under headingen "Hva du lærer".

▫️ Fullført 3-årig videregående

  • Du har fullført og bestått treårig videregående opplæring som gir generell studiekompetanse.

▫️ Yrkesfag med påbygging

  • Du har fullført og bestått yrkesfaglig utdanningsprogram og har tatt de seks studiekompetansefagene.

▫️ Fireårig løp som gir deg yrkesteknisk og studiespesialiserende kompetanse

  • Du har kombinert skole og praksis gjennom fire år og oppnådd fagbrev og påbygging til generell studiekompetanse.

▫️ 23/5-regelen

  • Du fyller minst 23 år i opptaksåret, har fullført og bestått studiekompetansefagene og har minst fem års utdanning eller yrkespraksis. Les mer om 23/5-regelen her.

▫️Fullført en godkjent fagskoleutdanning

  • Du må ha gått på ett utdanningsprogram som har vart i to år på fulltid og gitt 120 fagskolepoeng/studiepoeng fra fagskole.
  • Fagskoleutdanningen du har må stå på NOKUT sin liste over godkjente fagskoletilbud.

▫️Fullført videregående opplæring ved Steinerskolen

▫️Fullført et universitets- eller høyskolestudium (hvis du ble tatt opp på unntaksordning)

Hva betyr realkompetansevurdering?

Dersom du ikke har oppnådd yrkeskompetanse eller generell studiekompetanse, kan du kvalifisere for opptak på grunnlag av realkompetanse gjennom en kombinasjon av utdanning og/eller arbeidserfaring dersom du fyller 23 år eller mer i opptaksåret.



En realkompetansevurdering ser på den samlede kompetansen du har og vurderer den opp mot studieprogrammet du søker på.



Hver enkelt utdanningsinstitusjon fastsetter selv hva som gir realkompetanse til sine studier, så hva som gir realkompetanse til ulike studier vil variere fra institusjon til institusjon. Under kan du lese mer om hva som gir realkompetanse til våre studier. 


Generelle minstekrav

  • Du har ikke oppnådd yrkeskompetanse eller generell studiekompetanse
  • Du fyller 23 år eller mer det året du søker om opptak

Praksis


Praksis kan omfatte ulike former for arbeid, som lønnet arbeid, lærlingetid, frivillig arbeid og organisasjonsarbeid. All arbeidserfaring må dokumenteres med attester, tjenestebevis eller arbeidsbekreftelser. Disse dokumentene skal inneholde informasjon om start- og sluttdato for stillingen (eller om du fortsatt er ansatt), stillingens omfang (i prosent eller antall timer per uke), arbeidsgiverens fulle navn, dato for utstedelse, samt stempel og signatur fra arbeidsgiver.

Praksis kan også inkludere utdanning på videregående nivå og høyere. Dersom du har fullført et relevant fagbrev eller har deltatt på folkehøgskole, fagskole, høgskole eller universitet, bør dette dokumenteres i søknaden. Vær oppmerksom på at all utdanning må dokumenteres med gyldig dokumentasjon. Militærtjeneste, omsorgsarbeid for egne barn eller nær familie, nedsatt arbeidsevne og lignende kan også regnes som praksis.



Ta gjerne kontakt for mer informasjon om hva som kan bidra til å oppfylle kravet til praksis.

Dokumentasjonen du kan sende inn for å få belyst din realkompetanse:

Vi ber deg om å laste opp relevant dokumentasjon i din søknad. Ikke alle punktene nedenfor gjelder for alle søkere - ta med det materialet som best gjenspeiler din utdanning, arbeidserfaring og kompetanse:

  • Kompetansebevis eller vitnemål på yrkeskompetanse fra videregående skole
  • Vitnemål og/eller karakterutskrift fra eventuell annen utdanning (f.eks. fagskoleutdanning, høyere utdanning etc.)
  • Arbeidsattester (praksis må dokumenteres med attest/tjenestebevis og dokumentasjonen må informere om ansettelsestid, stillingsprosent eller antall timer arbeidet, attestens utstedelsesdato og bedriftens fulle navn, i tillegg til at den må signeres og stemples av arbeidsgiver)
  • Søknadsbrev der du gjør rede for hvordan du tror du kan gjennomføre studiet du søker på uten generell studiekompetanse
  • Norsk og engelskkunnskaper - dokumentere tilstrekkelige ferdigheter i norsk (eller et annet nordisk språk) og engelsk. Norsk-kravet gjelder kun for campusstudier ved fagskolen.
  • CV
  • Portfolio - Hvis du søker på et program med et kreativt eller praktisk fokus (for eksempel design, media eller visuell kommunikasjon), oppfordrer vi deg til å legge ved en portfolio av arbeidene dine. Denne kan inneholde designprosjekter, kunstverk, digitale medier, spillutvikling og animasjon, eller andre relevante kreative produkter. Porteføljen hjelper oss med å forstå ferdighetene, interessene og den praktiske erfaringen din.
  • Eventuell annen dokumentasjon som kan være relevant for vurderingen av realkompetansen din. Vi vil vurdere søknaden din når alle dokumentene er lastet opp. Du kan laste opp flere vedlegg etter at du har søkt.

Dersom du har fullført utdanning fra utlandet gjelder andre opptakskrav. På denne siden kan du lese hva du må ha for å få opptak.

Vi følger NOKUT sin offisielle liste over generell studiekompetanse for utenlandske søkere (GSU-listen). Her kan du nederst på siden velge landet du har utdanning fra for å se hva du må laste opp i henhold til opptakskravet.

Utdanningen i Python for Finance forutsetter minimum to års yrkeserfaring fra bank, finans eller forsikring eksempelvis i stillinger som finansiell-, kunde-, eller forsikringsrådgiver, finanskonsulent eller økonomimedarbeider.

Opptakskrav for høyskolestudier

Du må oppfylle ett av disse kravene:

▫️Fullført treårig videregående skole

  • Du har fullført og bestått treårige videregående opplæring som gir generell studiekompetanse.

▫️Yrkesfag med påbygging

  • Du har fullført og bestått yrkesfaglig opplæring og studiekompetansefagene.

▫️23/5-regelen

  • Du fyller minst 23 år i opptaksåret, har fullført og bestått studiekompetansefagene og har minst fem års utdanning eller yrkespraksis. Les mer om 23/5-regelen her.

▫️Fullført en godkjent fagskoleutdanning

  • Du må ha gått et utdanningsprogram som har vart i to år på fulltid og gitt 120 fagskolepoeng/studiepoeng fra fagskole.
  • Fagskoleutdanningen du har må stå på NOKUT sin liste over godkjente fagskoletilbud.

▫️Fullført videregående opplæring ved Steinerskolen

▫️Fullført et universitets- eller høyskolestudium

  • denne siden kan du lese hva du må ha for å få opptak.

Hva betyr realkompetansevurdering?

Dersom du ikke har oppnådd generell studiekompetanse, kan du kvalifisere for opptak på grunnlag av realkompetanse gjennom en kombinasjon av utdanning og/eller arbeidserfaring dersom du fyller 25 år eller mer i opptaksåret.



En realkompetansevurdering ser på den samlede kompetansen du har og vurderer den opp mot studieprogrammet du søker på.



Hver enkelt utdanningsinstitusjon fastsetter selv hva som gir realkompetanse til sine studier, så hva som gir realkompetanse til ulike studier vil variere fra institusjon til institusjon. Under kan du lese mer om hva som gir realkompetanse til våre studier.

Generelle minstekrav

  • Du har ikke generell studiekompetanse
  • Du fyller 25 år eller mer det året du søker om opptak

Praksis


Praksis kan omfatte ulike former for arbeid, som lønnet arbeid, lærlingetid, frivillig arbeid og organisasjonsarbeid. All arbeidserfaring må dokumenteres med attester, tjenestebevis eller arbeidsbekreftelser. Disse dokumentene skal inneholde informasjon om start- og sluttdato for stillingen (eller om du fortsatt er ansatt), stillingens omfang (i prosent eller antall timer per uke), arbeidsgiverens fulle navn, dato for utstedelse, samt stempel og signatur fra arbeidsgiver.

Praksis kan også inkludere utdanning på videregående nivå og høyere. Dersom du har fullført et relevant fagbrev eller har deltatt på folkehøgskole, fagskole, høgskole eller universitet, bør dette dokumenteres i søknaden. Vær oppmerksom på at all utdanning må dokumenteres med gyldig dokumentasjon. Militærtjeneste, omsorgsarbeid for egne barn eller nær familie, nedsatt arbeidsevne og lignende kan også regnes som praksis.



Ta gjerne kontakt for mer informasjon om hva som kan bidra til å oppfylle kravet til praksis.

Dokumentasjonen du kan sende inn for å få belyst din realkompetanse:

Vi ber deg om å laste opp relevant dokumentasjon i din søknad. Ikke alle punktene nedenfor gjelder for alle søkere - ta med det materialet som best gjenspeiler din utdanning, arbeidserfaring og kompetanse:

  • Kompetansebevis eller vitnemål på yrkeskompetanse fra videregående skole
  • Vitnemål og/eller karakterutskrift fra eventuell annen utdanning (f.eks. fagskoleutdanning, høyere utdanning etc.)
  • Arbeidsattester (praksis må dokumenteres med attest/tjenestebevis og dokumentasjonen må informere om ansettelsestid, stillingsprosent eller antall timer arbeidet, attestens utstedelsesdato og bedriftens fulle navn, i tillegg til at den må signeres og stemples av arbeidsgiver)
  • Søknadsbrev som sier noe om motivasjonen din for å søke dette studiet
  • Engelskkunnskaper - dokumentere tilstrekkelige ferdigheter i engelsk.
  • CV
  • Portfolio - Hvis du søker på et program med et kreativt eller praktisk fokus (for eksempel design, media eller visuell kommunikasjon), oppfordrer vi deg til å legge ved en portfolio av arbeidene dine. Denne kan inneholde designprosjekter, kunstverk, digitale medier, spillutvikling og animasjon, eller andre relevante kreative produkter. Porteføljen hjelper oss med å forstå ferdighetene, interessene og den praktiske erfaringen din.
  • Eventuell annen dokumentasjon som kan være relevant for vurderingen av realkompetansen din. Vi vil vurdere søknaden din når alle dokumentene er lastet opp. Du kan laste opp flere vedlegg etter at du har søkt.

Dersom du har fullført utdanning fra utlandet, gjelder andre opptakskrav. På denne siden kan du lese hva du må ha for å få opptak.

Vi følger NOKUT sin offisielle liste over generell studiekompetanse for utenlandske søkere (GSU-listen). Her kan du nederst på siden velge landet du har utdanning fra for å se hva du må laste opp i henhold til opptakskravet.

For opptak til flere av høyskolestudiene kreves matematikk R1, eventuelt S1+S2, i tillegg til et av de overnevnte kravene. Bachelorprogrammene det gjelder er:

▫️Bachelor i Cyber Security

▫️Bachelor i Digital Forensics and Incident Response

▫️Bachelor i Applied Data Science

Matematikkravene gjelder også for disse ettårsstudiene:

▫️Cybercrime Investigation and Response

Dette kravet kan dekkes på forskjellige måter:

  • R1 eller S1+S2 fra videregående opplæring: Matematikk R1 (2MX), eller S1 + S2 fra videregående opplæring. Dekker du ikke kravet til matematikk R1 kan du melde deg opp til privatisteksamen innen 1 februar (eller 15. september for høsthalvåret). Les mer her.
  • Annen høyere utdanning: Dersom du ikke dekker kravet til matematikk R1 fra fag i videregående opplæring, kan vi vurdere om du kan dekke kravet med minimum 9 studiepoeng i fag fra høyere utdanning innenfor matematiske/økonomiske fagområder.
  • Utenlandsk utdanning: Det er også mulig å dekke kravene med fag fra utenlandsk videregående skole for noen land. Velg landet ditt i GSU-listen til NOKUT og gå til spesielle opptakskrav.
  • Andre dokumenterte kunnskaper: Opptaksavdelingen kan vurdere om annen utdanning eller annen dokumentasjon av kunnskaper kan godkjennes som likeverdig til matematikk R1.

Er du usikker på om du dekker opptakskravene våre? Legg inn en uforpliktende søknad her så hjelper vi deg med vurdering av dine dokumenter.


     
Top