Vi tar deg med på en rundtur i den sydligste studentbyen i Norge.

Kristiansand er en forholdsvis liten by, med sine 93 338 innbyggere. Hva kan egentlig den sørlige prikken på norgeskartet tilby?

Vi har laget en lokal guide til deg som vurderer studier på Sørlandet til høsten.

Topp åtte attraksjoner 🌸

Julius og Kaptein Sabletann. 📷: Dyreparken

Dyreparken

→ I Dyreparken finnes 127 forskjellige dyrearter fra hele verden. Man blir aldri for gammel for tivoli, tømmerrenna og å speide etter løvene på savannen. Dyreparken er et perfekt sted å tilbringe fridagen. Husk, studenter får redusert pris på inngangsbilletten, ved fremvisning av studentbevis.

Gravanekanalen. 📷: Carsten R D

Fiskebrygga

→ På solfylte «smeigedager» trekker sørlendingene ut og samler seg gjerne på Fiskebrygga. Her kan du betrakte båtlivet i Kristiansand, eller få deg noe godt å spise eller drikke på en av de mange restaurantene. Dersom det heller frister med kremen av iskrem fra Isbaren, er det også et godt alternativ. Det arrangeres konsert på brygga flere ganger i løpet av sommeren.

Kristiansand på kvelden. 📷: Jonas Stefan Ntibigarura

Uteliv

→ I Tollbodgata holder mange av byens utesteder til, dette er en populær gate blant studenter. Du finner blant annet Harvey´s sportsbar, Tollboden og Bakgården. Flere av barene opererer med studentpriser, spesielt torsdag kveld som er studentkveld flere steder. SiA - studentskipnaden i Agder tilbyr også en egen studentpub. Puben heter Østsia og tilbyr mange ulike arrangementer for alle studenter i byen. Her arrangeres det alt fra quiz og konserter til speed dating og standup.

Aquarama bad og spa

→ Aquarama ligger på bystranda, rett ved siden av campus. Her er det både badeland, spa og mulighet for å prøve ut surfe-ferdighetene. Aquarama er like fint på vinteren som om sommeren, og det egner seg godt for både store og små. Ved fremvisning av studentbevis får du også mulighet til å få gode priser både på spa og i badet.

Palmesus 2018. 📷: Jørund Føreland Pedersen

Sus og dus

→ Norges eneste strandfestival, Palmesus, finner sted i Kristiansand hver sommer. På grunn av de spesielle omstendighetene verden befinner seg i for øyeblikket så er festivalen dessverre avlyst for i år. Palmesus opplyser at de knust over årets avlysning, men at de nå skal planlegge festivalen for 2021 enda mer enestående og spektakulært! Festivalen har tidligere blant annet hatt besøk av artister som The Chainsmokers, Sigrid, Martin Garrix, Macklemore, Unge Ferrari og Highasakite. Neste festival vil foregå 2-3.juli 2021 og vi gleder oss allerede 

Bystranda og Nupenparken

→ Langs Strandpromenaden og i nærheten av sentrum ligger Bystranda. Du finner en deilig sandstrand, volleyballbane, bocciabaner, fiskeplasser, utkikkspunkt, bordtennisbord, badebrygge, solterasser og herlig palmesus. Alt dette finner du kun et fåtalls meter fra Noroff Kristiansand. Dette er et fint sted å ta en pause i løpet av dagen, særlig om sommeren.

→ En kort spasertur unna campus ligger Nupenparken. Ta med deg pensumbøkene til grønne og rolige omgivelser, eller slapp av på gressplenen. Rett i nærheten ligger også gjestehavna i Kristiansand og fiskebrygga med restauranter og iskiosk.

Baneheia. 📷: Mathilde Stray Øksendal

Ravnedalen og Baneheia

→ Et par minutters sykkeltur fra sentrum er du inne i dalen, nærmere bestemt Ravnedalen. På sommeren arrangeres et bredt spekter av konserter og andre arrangementer. I tillegg må Café Generalen nevnes, som har oppskrifter fra hele 100 år tilbake i tid.

→ Baneheia er et godt alternativ for turgåing, soling og bading i stampene. Med kort avstand til sentrum og campus er dette er supert turområde året rundt. På vinteren kjøres det også løyper slik at du kan ta deg en skitur.

«"

📷: Knut Arne Gjertsen

Odderøya

→ På Odderøya, like ved sentrum, finner du små strender, lange svaberg og fantastisk utsikt. Her kan du dra for å mingle med lokalbefolkningen eller lufte hodet i hektiske eksamensperioder. Odderøya egner seg godt både til en liten spasertur, en treningsøkt eller en oppdagelsesferd i mellom bunkerne som ligger igjen etter andre verdenskrig. Odderøya har en egen kafé som er åpen noen timer hver søndag. Her tilbys det både is og forfriskninger, men kafén er kanskje aller mest kjent for sine fantastiske vafler.


Noroff Kristiansand

Noroff Kristiansand holder til i moderne og tidsriktige lokaler i sentrum av byen, like i nærheten av Bystranda. Vi tilbyr bachelorstudier og fagskoleutdanning. 

Vi er medlem av Studentsamskipnaden i Agder, SiA, og som Noroff-student kan du delta på studentarrangementer. Dette inkluderer den populærere studiestartfestivalen.



Studietilbud ved Noroff Kristiansand

Bachelor i cyber security - utdanning

Bachelor in Cyber Security

Utdanning som lærer deg å sikre digitale systemer mot nettangrep, nettkriminalitet og digital krigføring. Studiet gjør deg forberedt på en karriere der du jobber med å styrke det digitale forsvaret, samt beskytte data og informasjon.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Applied Data Science - utdanning

Bachelor in Applied Data Science

Studieprogrammet forbereder deg på en spennende karriere der du jobber med bedrifter for å forstå og bruke de enorme datamengdene de har tilgjengelig. I tillegg vil du utvikle ferdigheter innen intelligente AI-systemer.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir gode jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Digital etterforskning og hendelseshåndtering - utdanning

Bachelor in Digital Forensics and Incident Response

Fremveksten av cyberangrep, løsepengevirus og hacking har ført til et kritisk behov for dyktige digitale etterforskere med evnen til å svare på cybersikkerhetshendelser.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Drift, konfigurasjon og administrasjon av datanettverk og servere har gått fra å være spesielt for IT-bedrifter, til å være noe som berører alle. Behovet for kompetanse innen nettverks- og systemadministrasjon har aldri vært større.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt og strategisk med visuell kommunikasjon. Du får anvendt dine ferdigheter i virkelige prosjekter, noe som gjør deg rustet til å gå rett ut i jobb.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor in Interactive Media - Games

Utdanningen vil gi deg varierte ferdigheter innen spilldesign og den kunnskapen som trengs for å lykkes i bransjen. Du vil få muligheten til å bygge opp en portefølje som vil gi deg innpass i en spennende bransje i stadig utvikling.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor in Interactive Media - Animation

Studieprogrammet gir deg ferdigheter i å designe og animere 3D-karakterer. Animasjon blir stadig viktigere i underholdning og kreative næringer, noe som åpner opp for et bredt spekter av spennende karrieremuligheter.

  Nettstudier
  Online PLUS Oslo. Les mer her.
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
     
Top