– Vårt mål er at de som nå er arbeidsledige eller permittert kan komme raskt i gang med en praktisk utdanning, sier Lars Erik Torjussen, rektor/administrerende direktør i Noroff.

Noroff har besluttet å tilby en ekstraordinær oppstart av nettstudier 5. mai.

Vi opplever i dag den høyeste arbeidsledigheten siden andre verdenskrig.

At alle som står uten jobb nå kan bruke tiden til å videreutvikle sin kompetanse for å møte den nye hverdagen og samtidig motta dagpenger, er et kjempeløft, sier Lars Erik Torjussen, rektor/ Adm Dir i Noroff.

Se hvilke studier som starter opp 5. mai her.

«"
Lars Erik Torjussen. Foto: Magnus Wintersborg

Utdanning og dagpenger

Permitterte har så langt risikert å miste retten til dagpenger ved å ta utdanning eller annen kompetanseheving. Regjeringen myker nå opp regelverket for å gjøre det enklere å ta utdanning mens man er permittert.

I løpet av de siste ukene har rekordmange blitt permittert, og noen har også mistet jobben. Vi i Noroff ser det som vårt samfunnsoppdrag å bidra til at næringslivet får den kompetansen de trenger, og at permitterte kan bruke tiden til å øke kompetansen sin.

Dette vil være svært positivt for den enkelte, for næringslivet og for samfunnet, sier Torjussen videre.

Nettbasert utdanning

Krisen vi alle står i har vist oss at vi kan levere nettbasert utdanning og at vi kan tilpasse oss. På kort tid har utdanningssektoren snudd seg til å bli digital.

På under 24 timer flyttet Noroff alle campusstudenter midlertidig til nettstudier, på grunn av koronaviruset.

Noroff har lang tradisjon med nettstudier, og er derfor godt rustet til å levere nettbasert undervisning til enda flere.

Vi har i dag over 1600 nettstudenter. Våre studier er utviklet i samarbeid med næringslivet med mål om at studentene skal gå rett i jobb etter studiene.

Alle studietilbudene er akkreditert av NOKUT.

Nettstudiene er lagt opp for alle som trenger eller ønsker fleksibilitet i sine studier, og tilsvarer den samme kompetansen som fagutdanningen på campus, sier rektor/ administrerende direktør.

Hands-on ferdigheter

Noroff tilbyr nettstudier på heltid eller deltid. Det vil være mulig å starte på heltidsstudier, og bytte til deltid dersom arbeidssituasjonen endrer seg i løpet av studieperioden.

Studiene gir kompetanse og ferdigheter innen teknologi og digitale medier.

Vi må bruke tiden fremover til å ruste opp og bygge kompetansen Norge trenger etter krisen, avslutter Torjussen.

Hos Noroff er det løpende opptak og søknadene behandles lokalt, via eget søknadsskjema.


Disse studiene har oppstart 5. mai:

Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
UX-design utdanning Nettstudier
 

UX-design

UX-design er en ettårig teknologiutdanning med fokus på brukeropplevelsesdesign. Bli UX-designer og få praktisk kompetanse i brukertesting, wireframing, prototyping og interaksjonsdesign.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
     
Top