Fagskole utdanning regjeringserklæring

– Fagskoleutdanningen presenteres for første gang i politisk plattform som høyere yrkesfaglig utdanning, og med et viktig samfunnsansvar, sier rektor i Noroff.

I går, torsdag, ble den nye regjeringserklæringen lagt fram. De fire partiene, Høyre, Frp, Venstre og KrF, har forhandlet om regjeringsplattformen siden 2. januar. Dette vil bli den første ikke-sosialistiske flertallsregjeringen siden 1985, slo statsminister Erna Solberg (H) fast sent torsdag kveld.

Under punkt 11 i erklæringen om kunnskap og integrering, trekkes fagskoleutdanning tydelig fram som «arbeidslivets utdanning».

– Det er veldig positivt at fagskoleutdanning løftes fram som et viktig middel for at mennesker kvalifiseres for nye jobber. Det er en god samfunnsmessig investering og en viktig anerkjennelse av studentene på fagskolene, sier rektor i Noroff, Lars Erik Torjussen.

Fagskoleutdanning er høyere yrkesfaglig utdanning, likeverdig med universitet og høyskoler. Ved Noroff kan du spisse din digitale kompetanse gjennom fagskoleutdanning, som rettes mot de bransjene du ønsker deg en fremtid innen.

Det er veldig positivt at fagskoleutdanning løftes fram.Lars Erik Torjussen

Et viktig samfunnsansvar

«Regjeringen mener at det må skapes flere jobber. Fagskolene er et viktig virkemiddel for å nå målet om at flere må kvalifiseres for disse jobbene.

Fagskoleutdanning betegnes ofte som «arbeidslivets utdanning», fordi utdanningstilbudene drives og utvikles i nært samarbeid med næringslivet. Dette gir muligheter til å skreddersy utdanningene til arbeidslivets kompetanse, og det gir relevant utdanning», står det i regjeringserklæringen fra Granavolden.

Du kan finne hele regjeringserklæringen her. Se særlig side 70-79 for utdanning og forskning.

– Fagskoleutdanningene presenteres for første gang som høyere yrkesfaglig utdanning, og med et viktig samfunnsoppdrag. Dette er en viktig statusheving av fagskoleutdanningen, sier Torjussen.

Regjeringen løfter blant annet fram bedre overgangsordninger mellom fagskole og høyskole/universitet, likestilling av fagskolestudenter og andre studenter, behovet for å øke kunnskap om fagskoleutdanningen i rådgivningstjenestene, og sist men ikke minst – å legge til rette for et mangfold av offentlige fagskoler. Finansiering og flere studieplasser er ikke nevnt.

Regjeringen har nå to og et halvt år igjen av sin periode. Solberg trekker frem noen andre sentrale utfordringer de neste årene i et intervju med Dagsavisen.

– Det handler om å skape nye jobber, sørge for at flere kommer i arbeid, lede an i det grønne skiftet og sørge for små forskjeller, sier regjeringssjefen.

Dette er en viktig statusheving av fagskoleutdanningen.Lars Erik Torjussen

I nært samarbeid med arbeidslivet

Noroff fagutdanning har campus i Oslo, Bergen, Kristiansand og Stavanger. Studiestart er i august. De fleste utdanningene tilbys også som nettstudier, med oppstart fire ganger i året. Studentene tas opp på grunnlag av fullført fagbrev, generell studiekompetanse eller realkompetanse.

Alle våre fagskoleutdanninger er NOKUT-akkreditert og våre studier er godkjent for lån og stipend i Statens Lånekasse for Utdanning.

– Fagskoleutdanningene våre er en spiss, utviklings- og kunnskapsbasert utdanning. Våre studietilbud utvikles hele tiden i nært samarbeid med nærings- og arbeidslivet, noe våre studenter tydelig vil merke, avslutter Torjussen.


Fagskoleutdanning ved Noroff

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Lær deg lyd- og musikkproduksjon i et profesjonelt studio. Få bred, praktisk erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som gir deg flere ben å stå på i en dynamisk bransje.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top