Hils på Vilde og Ina Kristine, to av våre nye studenter som begynner til høsten.

Vilde Arnesen har forelsket seg i teknologi.

– Utviklingen i arbeidslivet peker klart mot teknologi og IT. Jeg ønsker å henge med i samfunnet samt få muligheten til å ta en aktiv del i denne utviklingen, sier hun.

I august begynner hun på nettverk og IT-sikkerhet, en praktisk IT-utdanning som lærer studenten å bekjempe hacking og datakriminalitet.

– Jeg leste at det var behov for flere jenter i IT-bransjen, og jeg vet at dette studiet vil gi meg den kompetansen som trengs innenfor etterforskning, sikkerhet og programmering til at jeg kan finne drømmejobben, sier Vilde.

Jeg leste at det var behov for flere jenter i IT-bransjen.Vilde Arnesen

– Stort behov for flere IT-eksperter

– Norske virksomheter har et stort behov for flere IT-eksperter, sier direktør for digitalisering og fornying i Abelia, Christine Korme, i et intervju til Abelia. Halvparten av medlemsorganisasjonene til Abelia svarte at de vil trenge mer kompetanse innen data-analyse og IT-sikkerhet i årene fremover.

Artikkelen fortsetter under videoen...

– Frontend-utvikling gir et bredt spekter av muligheter

Ina Kristine Thoresen begynner på frontend-utvikling etter sommeren, et fagfelt hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Hun sier dette er et fagfelt med utviklingsmuligheter.

Frontend-utvikling gir et bredt spekter av muligheter.Ina Kristine Thoresen

– Det er to årsaker til at jeg bestemte meg for å studere frontend-utvikling. Det er et fagfelt med mange ledige jobber og gode utviklingsmuligheter. Jeg har også bakgrunn fra typografi og grafisk design. Derfor er det naturlig å bevege seg videre inn på digitale flater.

– Ettersom jeg er en nerd som liker å lære meg ting skikkelig, og i dybden, synes jeg frontend-utvikling virker spennende.

Ina Kristine utdyper:

– Frontend-utvikling gir et bredt spekter av muligheter. Det er moro å jobbe 24/7 og dra små gründerbedrifter opp og fram.


Relaterte studier

Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top