Beathe Due er nyansatt pro-rektor for Noroff - School of Technology and Digital Media. Hun kommer fra Tøyen Startup Village og Handelshøyskolen BI, og tiltrer som pro-rektor 18. juni 2018.

Beathe Due (47) har lang erfaring innen ledelse, teknologi og digitale medier. Hun kommer fra lederjobben i Tøyen Startup Village og Førsteamanuensis II på Institutt for kommunikasjon og kultur på Handelshøyskolen BI.

Hennes spesialiteter er teknologi, internettbruk, digitale medier og tjenester, kulturbygging, kjønn og demokratisering.

Due tok sin doktorgrad ved Universitetet i Oslo i 2009. Avhandlingen hennes var forventningers betydninger for IKT, lokalpolitisk deltakelse og engasjement. Due har også hovedfag (master) i idéhistorie fra UiO.

Hun er tidligere dekan ved avdeling for informasjonsteknologi ved Høgskolen i Østfold og har flere års forskningserfaring fra Telenor Group. Due sitter som styremedlem i Forbrukerrådet, hun har vært med å starte opp Girl Geek Dinners i Oslo og Stavanger, og vært engasjert i Lær Kidsa Koding.

Stillingen som pro-rektor er nyopprettet.

Det er viktigere enn noen gang å bygge kultur for livslang læring.Beathe Due

– En skole med store ambisjoner

– For meg er dette en drømmejobb. Nå kan jeg kombinere mine erfaringer fra akademia, privat næringsliv og oppstartsmiljøer, som passer perfekt til denne stillingen, sier Beathe Due.

Due har tidligere uttalt at hun er mer glad i å bygge opp enn å drifte, og ser frem til å videreutvikle Noroff.

– Det er mange ting som gjør Noroff spennende. De strategiske planene og målene skolen har, viser at dette er en utdanningsaktør med store ambisjoner, sier Due.

– Noroff er skole som kan bevege seg raskt, noe som vil være nødvendig i en tid hvor utdanningssektoren står overfor store endringer. Det er viktigere enn noen gang å bygge kultur for livslang læring, og bygge digital kompetanse både nasjonalt og internasjonalt. Her kan Noroff ta en sentral rolle, sier hun.

– Noroff har spisskompetanse på svært viktige fagfelt innen teknologi og digitale medier, og jeg gleder meg til å bli kjent med alle fagmiljøene, industripartnere og internasjonale partnere, og ta del i – og bidra til – å utvikle de ambisiøse planene fremover. Jeg tror at vi sammen kan gjøre en forskjell for å bygge kompetanse samfunnet har behov for! sier Due.

Vi er veldig glade for denne rekrutteringen.Lars Erik Torjussen

Lars Erik Torjussen. Foto: Rune Reinertsen

– En inspirerende leder

Lars Erik Torjussen, administrerende direktør og rektor i Noroff, er svært fornøyd med rekrutteringen:

– Beathe Due er en inspirerende leder som er spesielt dyktig på relasjons- og kulturbygging. Hennes bakgrunn fra teknologi og digitale medier, samt forskning og utdanning, gjør henne til en glimrende kandidat for oss, sier han.

– Vi er veldig glade for denne rekrutteringen, og ser frem til å videreutvikle Noroff sammen med Beathe, sier Torjussen.


Studier på Noroff - School of Technology and Digital Media

Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (digital forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i applied data science - utdanning

Bachelor i applied data science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Lær deg lyd- og musikkproduksjon i et profesjonelt studio. Få bred, praktisk erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som gir deg flere ben å stå på i en dynamisk bransje.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top