Kommunikasjonsbyrået Untold Insight skal hjelpe studenter med å få relevant og betalt erfaring fra noen av Norges mest kjente merkevarer.

– Det er som vi pleier å si: Vi samler de som ikke vet at noe ikke kan gjøres, og derfor bare gjør det, sier prosjektleder Anine Karp i kommunikasjonsbyrået Untold Insight (tidligere kjent som UT studentbyrå). 6. mars var hun på besøk hos Noroff og introduserte seg selv og byrået til studentene.

Karp og Untold Insight har nylig inngått et samarbeid med Noroff. Målet er at Noroffs studenter skal kunne skaffe seg relevant og betalt arbeidserfaring under studiene. Byrået har tidligere samarbeidet med blant annet Tine, Equinor (tidligere Statoil), TV 2 og Røde Kors Ungdom.

Studenter har et stort fortrinn foran det etablerte næringslivet, mener Karp.

– Jobber man et sted lenge nok, blir man blind på sine egne vaner. Da er det viktig å få inn folk som dere, som tenker nytt og har færre sperrer. 

[Noroff] er en stor skole med mange fremtidsrettede studier.Anine Karp, Untold Insight

Artikkelen fortsetter...

Anine Karp, Untold Insight

Presenterte for studentene: Anine Karp forteller at næringslivet sliter med å forstå den unge målgruppen.

Skal hjelpe med unge målgrupper

Hun håper mange studenter har lyst til å bli med på samarbeidet. Hun understreker at det vil være god læring og en mulighet til å få vist hva man er god for.

– Mange av prosjektene våre er kreativt rettet. Derfor passer Noroff perfekt inn. Det er en stor skole med mange fremtidsrettede studier.

Under presentasjonen fortalte Karp at næringslivet sliter med å forstå den unge målgruppen: Hva de liker og ikke liker, hva de synes er kult og hva de synes er teit.

Byrået hjelper selskaper og organisasjoner med å nå ut til ungdom. Studenter som er interesserte, melder seg inn i en lukket Facebook-gruppe. Her publiseres ferske oppdrag der byrået trenger studentenes kompetanse. Virker prosjektet interessant, sender man en e-post med forespørsel om å bli med.

Basert på de som flagger sin interesse, setter byrået sammen arbeidsgrupper med studenter fra ulike faglinjer og læresteder. 

Dette er et springbrett for unge mennesker ut i arbeidslivet.Olav Slettahjell, fagsjef Noroff

Artikkelen fortsetter...

Grafisk design, studenter i Oslo

Grafisk design-studenter: Even Næss og Iver Nikolaisen.

– Skal delta i innsiktsarbeid og konseptutvikling

Fagsjef ved Noroff, Olav Slettahjell, er glad for at samarbeidet er klart. Nå håper han studentene griper sjansen.

– Dette er et springbrett for unge mennesker ut i arbeidslivet, som vil ha stor verdi for oss som leverandør av yrkesrettet utdanning. Vi er opptatt av at våre studenter skal være frempå og dette samarbeidet åpner opp for muligheter til relevant erfaring og nettverksbygging. Vårt mål er at Noroffs studenter skal delta i innsiktsarbeid og konseptutvikling som bidrar til positiv utvikling for selskapene.

Iver Nikolaisen og Even Næss studerer grafisk design og fulgte med på presentasjonen. De synes det ferske samarbeidet mellom Noroff og Untold Insight virker spennende.

– Dette er veldig kult. Vi trenger penger, og det finnes få slike jobber for studenter. Mange tror at fordi noe er kreativt, er det gratis, sier Nikolaisen. 

Begge ønsker å få seg mer arbeidserfaring før de er ferdigstudert. 

– Jeg har lyst på mer erfaring i yrket, og dette gir oss en god sjanse til å få det, sier Næss. 

Studier på Noroff

Bachelor i applied data science - utdanning

Bachelor i applied data science

IT-utdanning som gjør deg klar for det økende globale behovet innen big data-analyse. Applied Data Science lærer deg vitenskapelige metoder for å jobbe med data på en praktisk og anvendbar måte.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital prototyping, 3D-printing

Digital prototyping

Morgendagens produkter fremstilles og testes digitalt. Bli klar for jobb i prosess- og produksjonsindustrien med en fremtidsrettet utdanning som lærer deg å designe fysiske produkter ved bruk av 3D-printing.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning (digital forensics)

IT-utdanning som lærer deg datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Studiet gjør deg klar til å jobbe praktisk med digital sikkerhet og etterretning for politi og andre organisasjoner med behov for økt digital sikkerhet.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Praktisk IT-utdanning som lærer deg å bekjempe hacking og datakriminalitet. Det akutte kompetansebehovet for IT-sikkerhet gir solide jobbmuligheter etter studiet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Praktisk utdanning hvor du lærer å jobbe kreativt med visuell kommunikasjon. Bli grafisk designer og jobb fremtidsrettet med strategisk design, illustrasjon, foto, webdesign og animasjon.

  Nettstudier
  Oslo, Stavanger, Kristiansand
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Gå rett i jobb som digital markedsfører og skap resultater med digital annonsering, søkemotoroptimalisering, personvern og analyse. Utdanningen fokuserer på strategisk og målrettet markedsføring på nett og sosiale medier.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Praktisk ettårig utdanning i teknisk design, hvor du lærer å tegne, modellere og visualisere bygg og moderne konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  Nettstudier
  Oslo
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Bli filmskaper og jobb profesjonelt med film- eller TV-produksjon. På denne filmutdanningen fordyper du deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper, og jobber med samme utstyr som filmbransjen.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Jobb med spektakulære visuelle effekter i film, spill og virtuell virkelighet. Utdanningen forbereder deg på jobb innen fremtidens digitale medier på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Praktisk IT-utdanning som lærer deg administrasjon av nettverk og systemer. Studiet sentreres rundt  Microsoft- og Unix-baserte teknologier, og infrastruktur for nettverk og serverdrift med fokus på IT-sikkerhet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli 3D-designer og skap fotorealistiske visualiseringer, miljøer og animasjoner. Lær å gi liv til spill og filmer, og lag 3D-gjengivelser av produkter og konstruksjoner for næringslivet.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  1 år
  60 studiepoeng
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - Animasjon

Jobb i skjæringspunktet mellom teknologi og kreativitet. Utdanningen lærer deg å designe og animere digitale modeller og karakterer for film, spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - Spill

Jobb i skjæringspunktet mellom kreativitet og teknologi. Utdanningen lærer deg å designe og programmere interaktivt innhold til spill og virtuell virkelighet på tvers av bransjer.

  Nettstudier
  Kristiansand
  3 år
  180 studiepoeng
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt og interaktivt spillinnhold og gamification for alle bransjer. Studiet gir unikt innblikk i utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  Nettstudier
  Oslo, Bergen, Stavanger
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Lær å produsere animerte 3D-filmer, miljøer og karakterer fra idé til ferdig film. Utdanningen forbereder deg på å jobbe med innhold til film, web, reklame, markedsføring og virtuell virkelighet.

  Nettstudier
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Lær deg lyd- og musikkproduksjon i et profesjonelt studio. Få bred, praktisk erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som gir deg flere ben å stå på i en dynamisk bransje.

  Oslo, Bergen
  2 år
  120 studiepoeng
Les mer
Top