Noroff-studenten Christoffer Jenssen fikk internship hos investeringsfirmaet Katapult Accelerator i mars. Gjennom det har han fått muligheten til å bygge et internasjonalt nettverk.

– Jeg har fått et sinnssykt nettverk. Alt fra businessmenn i Norge, til investorer i Silicon Valley, til teknologiselskaper i Europa og resten av verden. Det har vært en sjuk reise så langt, sier Christoffer Jenssen.

21-åringen er førsteårsstudent ved Noroffs Nettverk og IT-sikkerhets-studium i Oslo, og da Noroff var vertskap for et Demystifying Deep learning and AI-event i mars fikk han en mulighet som han bare hadde kunnet drømme om.

Der kom han nemlig i snakk med Anders Lier i Katapult Accelerator, og fordi han likte framtoningen hans, ble han tilbudt et internship så å si på stedet.

– Aage [Alexander Foss, rektor ved Noroff] ble supergira, for dette er et av toppfirmaene innenfor investeringer i Oslo, forteller en ivrig Christoffer.

Katapult er et firma som driver med såkalt impact investment – de vil finne fram til, investere i og løfte opp både norske og internasjonale bedrifter som har en visjon om ikke nødvendigvis avkastning, men om å gjøre verden til et bedre sted.

Katapult har et spesielt fokus på bedrifter som bruker eksponentiell teknologi (kunstig intelligens, blokkjeder, virtuell virkelighet, tingenes internett) til å skape gode løsninger for eksempelvis miljø, helse, energi, transport og mat.

Jeg har fått et sinnssykt nettverk. Alt fra businessmenn i Norge, til investorer i Silicon Valley.Christoffer Jenssen

Apple, Mozilla og Amazon

Da Christoffer begynte som intern var hans oppgave å hjelpe til med å finne fram til de mest aktuelle bedriftene.

– Jeg begynte som en såkalt scout, og det var egentlig bare meningen at jeg skulle være der i to uker, men så var de så fornøyd at de ville beholde meg så lenge som mulig, sier han.

– Etter hvert fikk jeg også mer ansvar, og ble forfremmet til scout supervisor, hvor jeg har vært bindeleddet mellom alle speiderne. Det har vært kjempemoro! Ingen dag er den samme, jeg får innblikk i mange spennende bedrifter og teknologier, og jeg føler samtidig at jeg utgjør en forskjell. Det betyr mer enn å putte penger i egen lomme.

Christoffer henviser til det at et internship er en ubetalt jobb – noe enkelte kanskje vil se på som noe negativt.

– Men det er ikke negativt, for man får igjen en annen verdi enn penger, sier han, og peker på det at han gjennom Katapult har fått muligheten til å jobbe under dyktige og erfarne mentorer som Haakon Brunell, Anders Lier og Sean Percival – noe han kanskje ikke ville fått muligheten til ellers.

I tillegg er han inne i et firma som samarbeider med Apple, Mozilla, Amazon og Making Waves – for å nevne noen, og han har hatt mulighet til å bygge nettverk med folk fra over hele verden – noe han i alle fall ikke hadde fått muligheten til ellers.

Katapult Future Fest

Foto: Katapult.

Bondet med Larry Brilliant

Christoffer forteller om sin oppgave under Katapult Future Fest, en konferanse som Katapult arrangerte i mai, hvor det ble hentet inn mange internasjonale foredragsholdere, til å fortelle om sine erfaringer i arbeidet med å bruke teknologi til å skape en mer bærekraftig verden.

– Under Future Fest var jeg leder for Tesla Team, som egentlig betød at jeg var sjåfør. Jeg hentet alle foredragsholderne og kjørte dem fra Gardermoen til hotellet. Da fikk jeg 40-60 minutter alene med hver eneste foredragsholder, sier han.

– Med det fikk jeg knyttet bånd til veldig mange av foredragsholderne, og jeg har aldri vært så målløs som da Larry Brilliant husket navnet mitt på festen etterpå. Jeg mener – dette er mannen som utryddet smallpox! Det var utrolig kult å bare få den oppmerksomheten.

Jeg har aldri vært så målløs som da Larry Brilliant husket navnet mitt på festen etterpå.Christoffer Jenssen

Boost fra rektor

At han går på Noroff ser Christoffer som en fordel i internshipet, i og med at han er en av de som har mye IT-kompetanse i hans team.

– I tillegg har jeg lært å jobbe ganske strukturert på Noroff, og jeg har fått mye mentorship fra rektor i Oslo. Han har gitt meg den hjelpen og boosten jeg trengte for å klare meg i jobben, sier Christoffer.

– Ikke minst var det også han som introduserte meg for Anders Lier under eventet på skolen.

Nå håper Christoffer at han kanskje får jobb utover selve internshipet hos Katapult – han har fått forespeilet at de er interesserte i å beholde ham. Han tror det vil gi godt rom for utvikling, og at han med det kan bygge en karriere videre innenfor feltet.

– Jeg har fått stor interesse for dette faget, og jeg har tenkt at i løpet av fem til ti år, så vil jeg gjerne ha en stilling hvor jeg jobber internasjonalt med dette. At jeg kan nå ut til enda flere bedrifter i enda flere land, og hjelpe dem med å utvikle nyttig teknologi, sier han.

– Og jeg håper at jeg ser interesse for dette blant flere på min alder – at folk ser verdien av internship og nettverksbygging!

– Grip mulighetene

Maria Katarina Tyssebotn Michelsen Maria Katarina Tyssebotn Michelsen. Foto: Katapult.

Maria Katarina Tyssebotn Michelsen i Katapult er en av de som rekrutterte og har jobbet tett med Christoffer. Hun forteller at som en del av deres strategi har det vært viktig å ha med unge mennesker i alle ledd.

– Vi syntes det er spesielt spennende med teknologistudenter. Dette er riktignok ikke en programmererjobb, men vi ønsker likevel at unge skal få innsyn i hva arbeidsmarkedet kan tilby når man har teknologi i bakhånd, sier hun.

– I tillegg er et stort pluss ved internshipet til Christoffer, det at han har fått muligheten til å møte de største ekspertene og bygge seg et stort nettverk.

Michelsen sier at Christoffer har gjort en god figur ved å være positiv, sosial og vise arbeidsglede, noe som lønte seg fordi han med det fikk delegert flere arbeidsoppgaver og mer ansvar.

Hvis du er sulten på å vise deg fram, slik Christoffer var, så kast deg etter internships.Maria Katarina Tyssebotn Michelsen

Å gripe muligheter på den måten Christoffer har gjort er svært verdifullt som student, og oppfordringen fra Michelsen er at andre studenter bør gjøre det samme.

– Hvis du er sulten på å vise deg fram, slik Christoffer var, så kast deg etter internships. Arbeidsmarkedet er tøft, og da er dette en god erfaring å ha. De som har gjort det skiller seg på senere tidspunkt ofte ut fra de som kun har studert, sier hun, og fortsetter:

– Vi i Katapult er opptatt av å få til gode samarbeid og lage et godt studentmiljø, slik at vi kan få mest mulig ut av studentene, og de kan få mest mulig ut av oss.


Studier på Noroff

Bachelor i applied data science - utdanning

Bachelor i applied data science

Treårig studieprogram som fokuserer på å utvikle kompetansen og kunnskapen som kreves av en profesjonell data scientist.

  3 år
  Kristiansand
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir bachelorgrad
Les mer
Nettverk og IT-sikkerhet utdanning

Nettverk og IT-sikkerhet

Nettverk og IT-sikkerhet er studiet for deg som ønsker en solid utdannelse innen IKT. Studiet fokuserer på systemadministrasjon, programmering, sikkerhetstiltak og digital etterforskning.

  2 år
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
Frontend-utvikling utdanning i Oslo, Bergen, Stavanger og Kristiansand
 

Frontend-utvikling

Frontend-utvikling er teknologiutdanningen hvor visuell utforming møter koding, web- og UX-design. Det store behovet for frontend-utviklere nærmest garanterer jobb etter studiene.

  2 år
  Oslo, Bergen
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
Digital markedsføring, utdanning

Digital markedsføring

Digital markedsføring lærer deg de viktigste verktøyene for målrettet markedsføring på nett. Studiet passer for deg som vil jobbe strategisk med markedsføring på internett og i sosiale medier.

  1 år
  Oslo
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
VFX - visuelle effekter, utdanning

VFX - Visuelle effekter

Ønsker du å jobbe med visuelle effekter i film og TV? I dette studiet lærer du å jobbe profesjonelt med VFX innen 3D, animasjon, rotoscoping, tracking, retusjering og compositing.

  2 år
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
Bachelor i digital etterforskning - utdanning

Bachelor i digital etterforskning

Studiet fokuserer på datasikkerhet og etterforskning av digital kriminalitet. Graden sentreres rundt temaer som informasjonssikkerhet, systemsikkerhet og nettverkssikkerhet.

  3 år
  Kristiansand
  Tilgjengelig som nettstudie
  Studiet gir bachelorgrad
Les mer
3D design og animasjon, utdanning

3D design og animasjon

Bli en 3D-designer og skap naturtro animasjoner, miljøer og visualiseringer. Gi liv til spill og filmer, og lag 3D-bilder av fremtidige produkter.

  1 år
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
3D spilldesign, utdanning i spillproduksjon

3D spilldesign

Bli en 3D-spilldesigner og lær å utvikle kreativt spillinnhold. Studiet gir innblikk i spillbransjens utviklingsprosesser, fra idé til lanseringsklart produkt.

  2 år
  Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand
  Tilgjengelig som nettstudie
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
3D filmproduksjon, utdanning på fagskole

3D filmproduksjon

Bli en 3D filmregissør og lag animerte 3D-filmer ved hjelp av programvare og 3D-karakterer. Studiet dekker alle produksjonsfaser, fra idé til ferdig film.

  2 år
  Tilgjengelig som nettstudie
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
Nettverk og systemadministrasjon, utdanningen innen IT

Nettverks- og system­administrasjon

Nettverks- og systemadministrasjon er et teknisk IT-studium innen Microsoft og Unix-baserte teknologier, nettverksinfrastruktur og serverdrift.

  1 år
  Oslo, Bergen, Kristiansand, Stavanger
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
Bachelor i interaktive medier - utdanning i animasjon

Bachelor i interaktive medier - animasjon

Dette bachelorstudiet gir en solid forståelse av animasjonsbransjen. Hovedfokuset er å designe, skape og sette sammen karakterer for spill, film og historiefortelling.

  3 år
  Kristiansand
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir bachelorgrad
Les mer
Bachelor i Interaktive medier, spill, utdanning på høyskole

Bachelor i interaktive medier - spill

Dette bachelorstudiet har hovedfokus på spilldesign og spillutvikling, og forbereder deg på en rekke roller innen underholdningsbransjen og kreative næringer.

  3 år
  Kristiansand
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir bachelorgrad
Les mer
Grafisk design utdanning i Oslo, Stavanger og Kristiansand
 

Grafisk design

Grafisk design er en praktisk utdanning hvor du jobber kreativt med visuell kommunikasjon. Studiet passer for digitale hoder som vil jobbe med strategisk design, illustrasjon, foto, web og motion design.

  2 år (evt. 1 år)
  Oslo, Stavanger, Kristiansand
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
Teknisk design med DAK, AutoCAD

Teknisk design med DAK 2D/3D

Bli med i frontlinjen av moderne konstruksjon, og jobb med å tegne, modellere og visualisere bygg og konstruksjoner innen BIM, produktdesign og digital prototyping.

  1 år
  Oslo
  Tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
Utdanning i lyd- og musikkproduksjon i Oslo, Bergen og Kristiansand

Lyd- og musikkproduksjon

Vil du å jobbe som musikkprodusent? Lær deg faget i et profesjonelt studio. Få bred erfaring med kvalitetsutstyr, slik at du har kompetansen som forventes i en dynamisk bransje.

  2 år (evt. 1 år)
  Oslo, Bergen
  Ikke tilgjengelig som nettstudie
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
Filmproduksjon, studer film i Oslo eller Bergen

Filmproduksjon

Ønsker du å bli filmskaper? Dette studiet passer for deg som vil jobbe med film- og TV-produksjon. Du får fordype deg som produsent, regissør, manusforfatter, fotograf eller klipper.

  2 år (evt. 1 år)
  Oslo og Bergen
  Ikke tilgjengelig som nettstudium
  Studiet gir fagskolevitnemål
Les mer
Top